Cum sa linistesti egoul: creeaza!

olaritExpresia cea mai inalta si mai fericita a spiritului unui om este creativitatea. Niciun alt aspect al fiintei nu genereaza un sentiment de putere atat de intens ca acesta. Nimic nu contribuie mai mult la iubirea de sine si nimic nu incanta mai mult spiritul. Nu conteaza ce anume creezi, atata timp cat creatia ta face ca viata sa devina mai frumoasa si mai confortabila. La nivel global, creativitatea este una dintre manifestarile lui Dumnezeu.
Mintea egotica este incapabila de creativitate. Singurul care poate crea este spiritul din interior. Singurele aspecte pe care le poate manifesta mintea egotica sunt drama si frustrarea, care te fac sa te simti epuizat si mizerabil. Drama egotica este varianta ieftina si neputincioasa a adevaratei puteri creatoare. Este foarte usor sa-ti dai seama daca ceea ce creezi este pe frecventa divina sau pe frecventa egoului tinand cont de bucuria pe care ti-o produce actul tau creator.

Esti condus de ego:
– Daca te certi frecvent cu alti oameni,
– Daca te consideri frustrat si neapreciat la serviciu
– Daca pierzi foarte mult timp rumegand in minte ce a zis X (sau ce nu a zis)
– Daca te simti foarte usor insultat
– Daca provoci certuri sau te superi din cauza celorlalti
– Daca le spui tuturor ca nu ai de ales si trebuie sa suporti viata asa cum este, chiar daca te nemultumeste profund.
Indiferent de cum arata viata ta, intrebarea “Ce nu este in regula cu viata mea?” provine din ego.

Cultura in care traim ne-a facut sa fim inhibati in fata propriei noastre creativitati. Au fost multe voci in trecut si in prezent care ne critica, ne ataca, ne ridiculizeaza si ne judeca, impiedicandu-ne sa ne manifestam creativitatea. In aceasta categorie intra profesorii de desen care ne dadeau note mici, profesorii de muzica care iti spuneau ca esti afon, prietenii care rad atunci cand dansezi. Ei uita ca noi avem tot atatea drepturi sa ne manifestam creativitatea ca si artistii profesionisti. Creativitatea inseamna sa pornesti de la realitatea actuala si sa o transformi in ceva nou.
Ea se poate manifesta prin lucruri extrem de simple: pregatirea unei prajituri, un aranjament floral, rearanjarea mobilei, repararea unei ferestre fara a chema un specialist. In esenta, acesta calitate inseamna sa te racordezi la spiritul tau inventiv, orientat catre frumusete si plin de iubire, permitandu-i sa iasa afara si sa se joace o vreme.
Manifestarea creativitatii in diferite forme este adesea o supapa pentru energia negativa sau pentru un surplus de energie. Stiu cazuri in care la decesul unui prieten, rude, unii oameni s-au apucat de gradinarit, de mesterit in atelier sau in garaj, lucruri care le-au tinut mintea ocupata, care le-au intrerupt dialogul interior pentru ca necesitau intreaga lor atentie. Astfel, oamenii s-au calmat, linistea din mintea lor permitand sa isi auda vocea interioara, a sinelui, sa le vina astfel idei salvatoare sau macar de alinare. Pentru ca

“Orice problema ai avea in viata, porneste intotdeauna de la premisa ca ea are o solutie”.

Atunci cand crezi acest lucru, tot ce trebuie sa faci este sa iti manifesti creativitatea sa ii gasesti si sa aplici solutia.
Actul de creatie este un instrument simplu, dar esential pentru amplificarea iubirii de sine si pentru viata traita la unison cu spiritul. De aceea, ori de cate ori simti ca energia dezechilibrata a egoului tau iti spulbera bucuria interioara, opreste-te din ceea ce faci (daca este posibil) si incepe ceva creator. De fapt, ceea ce conteaza cu adevarat este sa fii convins in sinea ta ca esti creativ. Convingerea ca “sunt creativ” te scoate de sub incidenta egoului si a problemelor sale si te pune la unison cu spiritul tau, orientandu-te catre o solutie.
Fa din aceasta convingere o practica spirituala. Altfel spus, incearca sa fii creativ in fiecare zi. Toti cei care au hobby-uri stiu cat de important este acest lucru. Timpul liber consacrat unui hobby creativ este o adevarata hrana pentru suflet. Nu trebuie sa fii Picasso, nu trebuie nici macar sa fii “bun” in demersul tau creator. Singurul lucru care contreaza este bucuria ta.
Deci, treci la treaba.

(extras din “Raspunsul este simplu…”, de Sonia Coquette)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *