Lazarev – Educatia parintilor

educatia-parintilor_lazarev-serghei-n-copertaEducatia parintilor, Primul volum
Autor: Serghei N. Lazarev
Editura:Stanpress
Categoria: Spiritualitate

Serghei N. Lazarev, psiholog si consilier spiritual, celebrul autor al cartii “Diagnosticarea Karmei” ne da sfaturi practice pentru educarea viitorilor parinti, factorul principal fiind dezvoltarea spirituala, respectarea legilor moralei crestine. Esentiale in dezvoltarea copiilor sunt armonia dintre parinti, experienta de viata a acestora, si a altor predecesori, arborele genealogic, emotional, si comportamental al acestora. Doar 5 pana la 10 la suta din educatia copiilor reprezinta sfaturile si obiceiurile dobandite de acestia, restul vine din imitarea comportamentului parintilor, din influenta sentimentelor asupra subconstientului. Majoritatea tinerilor din ziua de astazi, au ca deviza principala, cautarea placerii, independentei, sau fericirii. Ei incearca sa alcatuiasca o familie, dar lipsa reperelor morale, nerespectarea legilor superioare, inscrise in Sfintele Scripturi, duc la esecul lor ca familie, sau mai rau, la cresterea unor copii cu boli fizice sau morale. Lipsa iubirii si a iertarii, a dus la compromiterea sanatatii, atat a unor membri cat si a intregii familii: “De indata ce sufletul pierde unitatea cu Creatorul, el se priveaza astfel de energia viitorului, si materialul din care este alcatuita familia, relatiile umane, viitorii copii, incepe sa se distruga, fiind sortit pierii.”

Pentru a avea copii sanatosi, parintii trebuie sa fie armoniosi dezvoltati, in concordanta cu legile superioare ale existentei. Pentru functionarea unei familii este nevoie de daruire, generozitate, iubire, jertfa, renuntarea la pacate. O persoana care pacatuieste, poate consuma din energia generatiilor viitoare “emotiile noastre din tinerete conditioneaza sanatatea copiilor si a nepotilor nostri.”

La randul lor copiii trebuie sa-si respecte parintii. In prima parte a vietii copilul depinde de parinti atat fizic cat si sentimental, iar negarea acestora, condamnarea lor reprezinta renuntarea la tatal fizic, cat si cel Ceresc. Daca programul de ura si de renuntare la parinti si la Dumnezeu patrunde mai mult in subconstient apar diverse boli, probleme psihice, de care greu vor scapa. In multe cazuri apar aceste revolte asupra tatalui si din cauza atitudinii mamei de condamnare a tatalui, aceasta se transmite cu usurinta la copil. S-a observat ca in familiile ce nu respecta morala crestina, sau a altor religii, copiii tind sa devina atei, stapaniti de vicii, precum lacomia, zgarcenia, sexualitatea, etc.
Se renunta foarte usor la iubirea fata de Dumnezeu, iubirea fata de semenii nostri, in favoarea luptei pentru putere, pentru avere, pentru placeri, etc.

“Civilizatia actuala se indreapta vertiginos spre satanism, pentru ca procesul de educatie al copiilor pune accentul in principal, pe dezvoltarea capacitatilor, a intelectului, si a ambitiei acestora.”

Aceasta este si cauza afectiunilor psihice ale copiilor. Sunt multe femei care-si doresc un copil, dar nu pot, si aceasta este din cauza lipsii iubirii fata de sot, dar ea fiind dominata de grija averii, a bunurilor materiale, a statutului social. La fel se intampla in orice creatie, geniul fara iubire devine diavol. Toti marii creatori au fost stapaniti de sentimentul iubirii, generozitatii. Pe cand, cei stapaniti de pacate, atat adulti cat si copii vor involua, vor degenera, si vor duce spre stingerea neamului, a intregului popor.

Capacitatea de a se elibera de pacate duce la insanatosire, purificare, la bunastare, la nasterea unui copil. In multe cazuri, pacatele parintilor se transmit copiilor si dupa 10-15 ani. Copiii pot avea aceleasi pacate, iar parintii sufera si se imbolnavesc. “In anii tineretii aruncam semintele faptelor si emotiilor noastre in sufletele viitorilor copii, iar peste 10-20 de ani putem aduna recolta, sub forma bolilor si a nenorocirilor.” Daca la tinerete avem preocupari meschine sau vicioase, acestea se vor transmite viitorului copil, si chiar societatii in care traim.

In cartea “Educatia parintilor”, S. N. Lazarev ne descrie toate capcanele in care pot pica viitorii parinti: decaderea spirituala, viata imorala, ignorarea lui Dumnezeu.
“Pentru a da nastere unor copii sanatosi si armoniosi, acestia trebuie sa aiba parinti sanatosi, si armonios dezvoltati sufleteste. Cartile sfinte ne indruma in ceea ce priveste educatia sufletului.”

One thought on “Lazarev – Educatia parintilor

  1. elena pavel says:

    Din punctul meu de vedere ,aceste carti ale domnului Serghei N.Lazarev ,ar trebui introdu-se in scolile din Romania.Iraq Bagdad Elena Pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *