VideoEducare

steasteastea

eckhart-tolle-invataturi-spirituale-autocunoastere0meditatie1.Gasirea scopului vietii
Titlul original: Finding your life`s purpose
Autor: Eckhart Tolle
Limba: Engleza
Categoria: Autocunoastere/Spiritualitate/Meditatie

Gasirea scopului vietii este un Dvd de spiritualitate, care la prima vedere este un discurs pe care Eckhart Tolle il tine despre cum sa-ti gasesti adevarata vocatie. Daca urmarim acest dvd putem sa ne dam seama ca discursul lui Eckhart Tolle este o forma profunda de meditatie impartasita. Toate informatiile pe care el ni le impartaseste, vin dintr-un camp vibrational de prezenta, pentru ca Eckhart Tolle nu planuieste nici o intalnire cu publicul, cuvintele ii vin in mod natural, in concordanta cu nevoile publicului.
In acest video aflam bazele meditatiei, cum sa ne focusam pe respiratie, cum sa traim in prezent si sa ne focusam atentia pe fiecare detaliu al activitatii pe care o facem. Eckhart Tolle ne invata cum sa atingem o noua stare de constiinta, si asta fiind prezenti si alerti la lucrurile dn jurul nostru.Pentru ca in majoritatea timpului suntem foarte preocupati de viitor, sau atrasi in vortexul trecutului, prinsi de amintiri si regrete, iar aceasta ne scade foarte mult din calitatea vietii pe care o traim. O data ce constientizam caracterul gandurilor pe care le avem, facem un pas inainte, observand zgomotul interior din mintea noastra, si inlocuindu-l cu pacea interioara data de o gandire simpla si detasata. Acest lucru il constituie scopul primar ar vietii noastre, o data atins, un scop secundar-cariera /vocatia noastra-va veni de la sine, fara prea multe framantari.
Dvd-ul este in engleza, dar poate fi urmarit si de incepatorii in engleza, pentru c a Eckhart se exprima foarte clar, si pe langa mesajul transmis, el transmite si o stare de bine, prin prezenta in care traieste.

stea

yoga-pentru-conditia-fizica-relaxare2.Yoga pentru mentinerea conditiei fizice si tonifiere
Titlul original: Yoga for body conditioning and toning
Autor: Susan Fulton
Limba: Engleza
Categoria: Relaxare/Tonifiere

Este un dvd de posturi yoga pentru relaxare,tonifiere si imbunatatirea conditiei fizice. Instructoarea, Susan Fulton este profesionista si incepe seria de exercitii cu posturi pentru incepatori, marind gradul de dificultate progresiv. Deci, este un dvd potrivit pentru incepatori cat si pentru avansati.
Am inceput sa practic aceste posturi acum un an, si pot sa spun ca ajuta foarte mult coloana,spatele cat si sanatatea in general, sistemul imunitar, si dau o stare de bine si relaxare. Sunt potrivite pentru cei ce petrec mult timp asezati la birou, pentru ca unele posturi solicita intinderea spatelui, a gatului, incheieturilor. Ele totusi nu inlocuiesc exercitiile cardio, sunt o completare a acestora, si ajuta la tonifiere, relaxare si mentinerea conditiei fizice.
Nu conteaza cat de incepator esti, sau inflexibil, poti face exercitiile in tempo-ul tau, fara graba, important este sa te simti bine si sa nu te fortezi, in timp am observat ca iti dezvolti o preferinta pentru felul in care practici aceste posturi, si chiar nu mai ai nevoie de dvd. Tot ce conteaza este sa iti faci curaj si sa incerci.

stea

brian-tracy-autoeducare-dezvoltare-personala-motivare 3. Cele 10 Cai spre Puterea personala
Titlul original:The 10 Keys to Personal Power
Autor: Brian Tracy
Limba: Engleza
Categoria: Autoeducare/Motivare

Brian Tracy este un speaker motivational foarte cunoscut in afara, precum majoritatea celorlalti speaker din domeniu, el marturiseste la inceputul materialului, ca a pornit de la zero in cariera sa. A fost sarac, needucat, a abandonat liceul, si a hoinarit o mare bucata de timp, fara un scop anume. Brian Tracy are o teorie asemanatoare a lui Anthony Robbins, si anume acea a copierii trasaturilor si actiunilor celor de success, si a evitarii comportamentului oamenilor fara succes, pentru a reusi in viata. Dobandirea acestei revelatii, si anume a studierii celor de succes, si a dezvoltarii calitatilor pe care ei le au avut, l-a imbogatit pe Brian Tracy. Dupa dobandirea succesului personal, speakerul a devenit consultant al sutelor de companii de success din America, incluzand si companii cu o cifra de afaceri de ordinul miliardelor de dolari. Studiind psihologia succesului, motivarea, metafizica si toate domeniile care puteau sa ii dea un raspuns, el a ajuns la concluzia ca printre calitatile pe care trebuie sa le cultivam ca sa dobandim succesul, trebuie sa se numere: claritate- abilitatea de a sti exact ce iti doresti in viata, hotararea, capacitatea de a vizualiza visul tau in culori cat mai vii, capacitatea de autoeducare si autodisciplina, de a-ti organiza timpul pentru a atinge rezultatele dorite. Autodisciplinarea gandurilor si actiunilor noastre se exerseaza in timp, pentru a ajunge la obiceiuri noi si productive-nimeni nu se naste cu ele-este doar vorba de autoeducare, si o data deprinse, ele vor fi automate si nimic nu te mai poate opri de la reusita.

stea

hale-dwoskin-metoda-sedona-film0spiritualitate 4. Renuntarea
Titlul original: Letting Go (2010)
Autor: Hale Dwoskin
Limba: Engleza
Categoria: Autoeducare/Vindecare emotionala

Letting go este un documentar despre metoda Sedona, o metoda de a inlatura stresul din viata noastra si de a atrage linistea sufleteasca si succesul. Hale Dwoskin, ne dezvaluie in acest film cum functioneaza aceasta metoda in mod practic. Hale Dwoskin este un terapeut minunat, si ne impartaseste dintre secretele sale in acest film, testand metoda Sedona pe spectatorii prezenti in public. Cea mai intensa tehnica este cea a acceptarii sentimentelor, starilor interioare pe care vrem sa le schimbam, pentru ca mai apoi sa acceptam chiar si dorinta de a le controla si schimba. Acceptand situatiile si emotiile ne aduce cu un pas mai aproape de vindecare. Procesul este complet atunci cand renuntam cu totul la acele sentimente. Putem incepe prin a localiza sentimentele in corp, de obicei furia este simtita in zona pieptului, dezamagirea in regiunea stomacului, fiecare emotie are simptomele ei. Iar constientizarea lor joaca un rol important, caci o data atenti la derularea lor, devenim stapanii lor, in loc sa fim controlati de ele. Acest documentar te poate ajuta sa intelegi metoda Sedona, este potrivit celor ce cred intr-o viata pozitiva, pe care o putem controla prin gandurile si emotiile noastre. Documentarul este realizat intr-un stil specific american, multe secvente vi se vor parea desprinse dintr-un talk show, sau poate mai rau, dintr-o reclama la “un produs minune”. Lasand la o parte detaliul acesta, filmul merita vazut, pentru ca te poate ajuta sa intelegi si sa aplici tehnica renuntarii, te poate ajuta sa renunti sa te mai legi de toate lucrurile care nu iti sunt benefice, de amintiri, de resentimente care nu-si au locul. Tehnica este incercata de noi, functioneaza, doar ca trebuie exersata. Iar acest film este un bun punct de plecare.

steasteastea

6 thoughts on “VideoEducare

 1. lucia says:

  va multumim pt ceea ce faceti pt noi. este minunat ca v-ati gandit la un asemenea site in aceste vremuri cand majoritatea alearga dupa material si mai putin pt liniste sufleteasca. toata viata avem de invatat, asa ca sfaturile dvs ne prind f bine chiar daca unele lucruri le mai auzisem(citisem). cu cat citim(recitim) mai mult, mintea noastra inregistreaza si ajunge sa faca exact ceea ce trebuie.VA MULTUMIM!!!!!!

 2. alex dragan says:

  CE AI VREA SA ITI SPUN PRIETEN DRAG SI SCUMP.CIND VORBESTI CU SUFLETUL ESTI ASCULTAT CU SUFLETUL ,IAR CIND VORBESTI CU MINTEA TE APUCA SOMNUL.VEZI DAN PURIC.MULTUMESC SFINTA RABDARE.

 3. SUPERBE TOATE ARTICOLELE SI BUNE DE RETINUT SI DE PUS IN PRACTICA,MULTUMIM MULT!
  Intrebare : cum pot sa vad acest film documentar Letting go despre metoda Sedona????
  M-ar interesa f mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published.