Ajutor! Osho! Imbatranesc!

corpul omenesc “Un sentiment foarte bun referitor la propriul corp ajuta impresionant de mult viata. Te face mai sanatos, mai complet. Multi oameni si-au dat corpurile uitarii; au uitat si cred ca trupul este ceva ce trebuie ascuns sub haine, ceva care trebuie sa fie in permanenta acoperit si nepermis vederii; ceva obscen, impur. Idei absurde, idei nevrotice.

Corpul este frumos. Corpul ca atare este frumos; tanar sau batran, nu conteaza.Corpul tanar este mai plin de viata. Corpul batran este mai intelept. Fiecare varsta isi are frumusetea ei; nu are niciun rost sa le compari.

Si, mai ales in occident, corpul batran a devenit un concept cat se poate de infricosator, deoarece viata este considerata, pe undeva, sinonima cu tineretea, ceea ce este o prostie. Este mai bine in Orient. Acolo, viata este considerata sinonima cu batranetea, deoarece un om batran a trait mai mult, a trecut prin multe, a iubit mai mult; a cunoscut mai multe anotimpuri ale vietii, suisuri si coborasuri. Tineretea mai are de trait pana la batranete.
Corpul batran poarta cu el toate experientele, cicatricile, gratia care vin prin experientele de maturizare.

Iar din momentul in care incepi sa te bucuri de corpul tau si sa-l iubesti, in orice stadiu s-ar afla, simti brusc ca este din nou frumos si ca elibereaza multe lucruri din interior”.

Nu stiu daca chiar avem nevoie sa strigam ajutor cand simtim ca imbatranim, dar daca o minte inteleapta a imbatranit vreme de 58 de ani si a si impartasit experienta, s-ar putea sa ofere o perspectiva in plus celor care il asculta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.