10 minciuni pe care totusi le credem

24xi9muIn viata intalnim multe idei si convingeri despre ceea ce este bine si ce este rau. Auzim unele lucruri atat de des, incat le acceptam automat ca fiind adevarate. Cum multe dintre acestea sunt negative, ne afecteaza pentru toata viata. Iata aici un articol al profesorului Mark Chernoff, care ne ajuta sa confruntam cateva minciuni cu potential distrugator in mintea noastra.

Minciuna nr. 1: Daca nu esti intr-o relatie, esti singur
“Single” nu inseamna singur, asa cum nici intr-o relatie nu inseamna automat fericit. A fi singur nu creeaza atata singuratate ca atunci cand esti intr-o relatie nepotrivita. Daca lucrurile nu merg bine, ia o pauza si petrece niste timp cu prietenul tau numarul 1: tu insuti. Apreciaza-ti propria valoare. Si data viitoare cand esti intr-o relatie care nu merge, fii pregatit sa iei decizia cea mai buna.

Minciuna numarul 2: Esti fericit cand ai tot ce ti-ai dorit
A fi fericit nu inseamna ca nu mai ai ce sa-ti doresti, inseamna ca esti recunoscator pentru ceea ce ai si ai rabdare pentru ceea ce va sa vina. Cateodata suntem atat de prinsi in ceea ce inseamna o mare realizare, incar uitam sa observam lucrurile mici care ne fac viata frumoasa. Asa ca apreciaza ziua de azi cu tot ceea ce iti ofera.

Minciuna numarul 3: Poti vedea suferinta
Nu subestima durerea unei persoane, pentru ca, sincer vorbind, cu totii suferim din cauza unui lucru. Unii doar sunt mai buni in a o ascunde. Nu stii ce se petrece in spatele unsilor inchise. A judeca este o risipa de timp si energie. Daca ai timp sa judeci alti oameni, atunci ai prea mult timp. Mai bine ridica-te si fa ceva important.

Minciuna numarul 4: Viata trebuie sa fie intr-un anume fel
Doar gandurile noastre ne pot rani. Simtind ceea ce simtim si acceptandu-ne sentimentele cu sinceritate este primul pas spre vindecare. Avem intotdeauna libertatea sa alegem cum raspundem la ceea ce ne prezinta viata. Renunta sa te mai gandesti la cum ar trebui sa fie viata si accepta viata care incearca sa-si faca loc in constiinta ta. Schimba ceea ce poti schimba, renunta la gandurile despre ceea ce nu poti schimba si treci peste ele in pace.

Minciuna numarul 5: Ar trebui sa fii intr-un anume fel
Cand nu te mai compari cu alta versiune a sinelui tau, real sau imaginar si cand nu te mai compari cu altii, reali sau imaginari. Doar atunci poti gusta linistea care este reala, nu imaginara.

Minciuna numarul 6: Doar cei privilegiati pot trai o viata minunata
Daca in fiecare dimineata te trezesti si spui :Da, astazi va fi o zi minunata”, si in fiecare dupa-amiaza gasesti un motiv sa spui “Da, astazi este o zi minunata”, si in fiecare seara gasesti un motiv sa spui “Da, azi a fost o zi minunata”, atunci, intr-o zi, multe luni mai tarziu, te vei uita in urma, vei zambi si vei spune : “Da, am trait o viata minunata”.

Minciuna numarul 7: Momentele grele nu sunt necesare
Cateodata lucrurile trebuie sa mearga prost inainte de a merge bine. Cateodata trebuie sa alungi oamenii nepotriviti, pentru ca cei potriviti sa poata avea loc in viata ta. Cateodata trebuie sa te simti slab pentru a afla cum este sa te simti puternic. Cateodata trebuie sa te simti ranit pentru a afla ca niciodata nu vei fi distrus complet. Cateodata trebuie sa intalnesti multi oameni care sa iti placa inainte de a-l intalni pe cel ales.

Minciuna numarul 8: A fi puternic inseamna sa nu simti durere
In realitate, cei mai puternici oameni sunt cei care simt durere, invata din ea si o depasesc. Trebuie doar sa ai curajul ca iei o pauza, sa plangi putin, sa te scuturi si sa te intoci la lupta mai puternic.

Minciuna numarul 9: Te poti preface
Simte ca iubesti inainte de a spune “Te iubesc”. Simte recunostinta inainte de a spune “Multumesc”. Simte umilinta inainte de a spune “Imi pare rau”. Simte ca ai trecut peste ofensa inainte de a spune “Te iert”. Cand simti ceva inainte de a spune, ai nevoie de mai putine cuvinte si ele merg direct la inima celuilalt.

Minciuna numarul 10: A visa este o pierdere de timp
Cele mai mari daruri sunt cele invizibile pentru ochii nostri, dar simtite de inima.Ceea ce putem vedea este doar o parte mica a ceea ce este posibil. Imaginatia inseamna a avea viziunea de a vedea ceea ce este dincolo de suprafata – sa distingi ce este esential, dar invizibil pentru ochi. Undeva, ceva incredibil asteapta sa fie cunoscut, trebuie doar sa visezi la scara mare ca sa fie descoperit.

sursa articol

Leave a Reply

Your email address will not be published.