11 invataturi de la Bill Gates

bill gates pFie ca iti place de el, fie ca nu, el pune punctul pe i. Bill Gates a sustinut recent un discurs intr-un liceu unde a punctat 11 lucruri despre care nu inveti in liceu. El vorbeste despre cum educatia gen sa ne simtim bine, “politically correct” a format o generatie de copii fara o cunoasterea a realitatii si cum acest concept ii duce spre esec in viata reala.

Regula 1: Viata nu este corecta – obisnuieste-te cu asta.

Regula 2: Lumii nu ii pasa de stima ta de sine. Lumea se va astepta sa realizezi ceva INAINTE ca tu sa ajungi sa te apreciezi pe tine insuti.

Regula 3: Nu vei face 60.000$ pe an imediat ce termini liceul. Nu vei fi un vice-presedinte cu un telefon de masina pana nu le castigi pe amandoua.

Regula 4: Daca crezi ca profesorul tau este sever, o sa vezi cum va fi seful.

Regula 5: Sa vinzi la McDonald’s nu este injositor. Stramosii tai aveau o alta denumire pentru munca la McDonald’s: ii spuneau oportunitate.

Regula 6: Daca gresesti, nu e vina parintilor tai. Asa ca nu te mai plange de greselile tale, invata din ele.

Regula 7: Inainte de a te naste tu, parintii tai nu erau asa plictisitori. Au ajuns asa asa platind toate facturile, spalandu-ti hainele si ascultandu-te pe tine cand te laudai cat de tare esti. Asa ca inainte de a salva padurile tropicale de parazitii facuti de generatia parintilor tai, incearca sa speli toaleta din baie.

Regula 8: In scoala nu se mai numesc elevii castigatori si invinsi, dar in viata lucrurile asa sunt. In unele scoli nu se mai dau examene si ai cate sanse vrei tu pentru a raspunde corect, dar asta nu seamana deloc cu ce se intampla in viata reala.

Regula 9: Viata nu este impartita in semestre. Nu ai vara libera si foarte putini angajatori au interesul sa te ajute sa te descoperi pe tine insuti. Trebuie sa faci asta singur…

Regula 10: Televiziunea nu este viata reala. Ini viata reala oamenii trebuie sa mai si iasa din cafenele si sa mearga la munca.

Regula 11: Fii dragut cu tocilarii. Sunt mari sanse sa ajungi sa muncesti pentru unul ca ei.

One thought on “11 invataturi de la Bill Gates

Leave a Reply

Your email address will not be published.