Intalnirea cu sufletul pereche

O relatie cu sufletul pereche este o explorare a dinamicii egalitatii, a respectului si increderii reciproce. Este o relatie matura si iubitoare pe plan constient. Ea cere o comunicare perfecta, care se invata in general in procesul de iertare din cadrul relatiilor anterioare, mai putin constiente. Intr-un anumit sens, toate relatiile anterioare va pregatesc pentru participarea deplina cu sufeltul pereche.

Sufletul pereche nu se poate manifesta, pana cand nu exista cinste si limpezime in toate relatiile voastre. Daca v-ati parasit un partener dintr-o casatorie anterioara sau copiii, petnru a fi cu un nou iubit/iubita, trebuie sa suportati consecintele. Nu va puteti gasi sufletul pereche, parasind o alta fiinta omeneasca. Trebuie sa fiti corect in toate relatiile voastre. Trebuie sa spuneti adevarul fara frica, dar cu mare blandete si compasiune. Ceilalti trebuie sa stie in ce pozitie se afla. Trebuie sa stie in ce mod s-a schimbat legamantul vostru fata de ei si in ce masura a ramas acelasi. Va dovediti dragostea fata de ei, prin faptul ca nu aveti secrete, prin dezvaluirea completa a gandurilor si a sentimentelor voastre. Tratati-i asa cum ati vrea sa va trateze si ei pe voi, daca situatia ar fi invers. Si, in felul acesta, puteti merge mai departe, fara sa parasiti pe nimeni, fara sa actionati intr-un mod impulsiv si nepasator.

Dragostea adevarata pentru o anumita persoana nu rezulta niciodata dintr-un comportament urat fata de alta. Aceasta nu inseamna ca nu puteti sa va schimbati legamintele. Insemana doar ca pasiti in acest proces de revizuire, cu respect si grija fata de celalalt, si in acelasi timp, stiind foarte clar ce vreti.
Atunci cand in viata voastra apare partenerul de viata, legamantul se creeaza ca ceva de la sine inteles. Dorinta reciproca de a fi in prezenta celuilalt devine demonstrarea continua si spontana a legamantului unuia fata de celalalt. Daca luarea deciziilor – atunci cand erati cu celalat partener – era dificila si caracterizata peintr-o lupta continua a ego-urilor, impreuna cu sufletul pereche deciziile se iau fara niciun efort., Fiecare partener respecta si apreciaza pe deplin gandurile si sentimentele celuilalt, fara sa-si minimalizeze propria experienta. Exista o dorinta totala de a fi pe deplin prezenti, de a asculta parerea celuilalt si de a lua decizii, numai atunci cand amandoi simt ca totul este clar.
Pana cand nu vei fi invatat sa-ti ascuti intuitiile, nu iti vei intalni sufletul pereche. Descoperirea sufletului tau pereche se intampla deoarece, launtric, esti directionat inspre el/ea. Cand va intalniti, recunoasteti acest lucru in interioarul vostru. Il “stiti” in fiecare celula a fiintei voastre.

In momentul recunoasterii reciproce a partenerului de viata, se produce o modificare in esenta fiintei. Nu mai traiesti doar pentru propria ta pace si fericire. Propria ta pace si fericire se extind, pentru a include pacea si fericirea partenerului. Principiile individuale devin mai putin importante decat cele reciproce. Nu va mai concentrati pe cat sunteti de diferiti, ci pe ceea ce aveti in comun. Intrati intr-un nou stadiu al calatoriei vietii. Unul se manifesta in exterior ca fiind doi si doi devin unul pe dinauntru.
“Tu” esti acum o entiate diferita. E adevarat, inca ai un corp separat, dar pana si separarea trupeasca incepe sa se estompeze, pe masura ce amandoi deveniti unul si va impleti in actul dragostei fizice si emotionale. Mintile voastre renunta la nevoile lor separate si se unesc in dansul telului comun si al intelegerii fara cuvinte.
Odata ce ai intalnit persoana iubita in forma fizica, viata ta nu mai poate continua ca inainte. Trebuie sa renunti la tot ceea ce inseamna separare. Nu mai poti pastra decat ceea ce merge impreuna, in cinstire si imbratisare reciproca. Sinele izolat trebuie sa moara. Se naste sinele ca partener, ca pereche de viata. Aceasta este casatoria spirituala.
Pe masura ce intri pe calea autovindecarii si autodescoperirii, exista din ce in ce mai mult potential pentru o unire sacra. Si tu si ceilalti ca tine va adunati ca parteneri egali si incepeti sa modelati ceea ce inseamna relatia unei noi paradigme. Tu si partenerul tau radiati incredere si respect reciproc. Radiati teluri si legaminte comune, facute fara niciun fel de sacrificiu.

Paul Ferrini, Linistea inimii, Editura For You

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *