Legea atractiei

legea atractiei secretul abraham esther jerry hicks copertaLegea atractiei
Autori: Esther si Jerry Hicks
Editura: Prestige
Categoria: Dezvoltare personala

Inca din 1986 Esther si Jerry Hicks au aratat catorva asociati uimitoarea lor experienta cu Abraham. Prin centrul de conferinte din San Antonio, Texas, ei au calatorit in aproximativ 50 de orase pe an, sustinand prelegeri de dezvoltare personala prin aceste forme de spiritualitate practica din experienta lor de viata. Despre legea atractiei s-au scris multe carti, dar acesti autori reusesc sa prezinte notiunile acestei legi cu multa claritate si pragmatism. Aceasta lege a atractiei este prezentata sub forma “invataturilor ale lui Abraham” dictate autorilor de mai multe entitati iubitoare, ca raspuns al preocuparilor lor, la multele intrebari ramase fara raspuns. Esther si Jerry Hicks povestesc despre minunata evolutie a vietilor lor, din momentul aplicarii acestor invataturi si ca aceste legi functioneaza. Abraham spune ca exista trei legi Universale, Eterne care trebuie respectate in viata noastra fizica: legea atractiei, stiinta creatiei la vointa si a treia, arta de a da voie.

  Prima lege: Legea a atractiei spune ”cele care se aseamana se atrag”.

  A doua lege: stiinta creatiei la vointa spune “ceea ce cred, astept sau la ceea ce ma gandesc exista deja.”

  A treia lege: arta de a da voie, spune “eu sunt ceea ce sunt si doresc sa ii las si pe ceilalti sa fie ceea ce ei sunt”.

Prin intelegerea si aplicarea acestor legi universale vei ajunge sa iti creezi propria viata cu ajutorul gandurilor tale.

Conform primei legi a atractiei, a te gandi la ceva inseamna a-l chema in viata ta, a-l atrage, deci alege ganduri pozitive, constructive si lasa de o parte pe cele negative, pesimiste.

“Putini realizeaza ca ei pot controla felul in care se simt si ca pot afecta in mod favorabil lucrurile care vin in viata lor, prin directionarea cu buna stiinta a gandurilor lor”. Dar exista si un revers in momentul cand, afectat negativ de o situatie neplacuta, intamplata cuiva, prin puterea gandurilor tale poti sa atragi spre tine o situatie similara. Asa ca evita persoanele sau experientele nedorite si atrage oamenii si experientele fericite.

Stiinta de a crea deliberat consta in lansarea gandului si asteptarea lui.

Foloseste ganduri pozitive in realizarea unui obiectiv si atunci energia necesara va mai mica si rezultatul pe masura. In schimb cand actionezi fara bucurie, fara entuziasm, rezultatul va fi sigur unul nefericit, neasteptat. “Oricand va simtiti bine, sa stiti ca in acel moment rostiti, ganditi sau actionati in concordanta cu intentiile voastre”. Din lipsa acestei concordante intre ganduri si fapte apar bolile fizice sau psihice. De asemenea, poti fi influentat negativ, atat de actiunea celorlalti, cat si de propriile obiceiuri. Poti folosi autoeducarea pentru a obtine cea mai buna varianta a propriului tau sine.

Cea de-a treia lege, arta de a da voie, cere sa fii constient de modul in care simti in alegerea directiei gandurilor tale, adica modul de a crea cu intentie sau automat.

“Eu sunt ceea ce sunt si sunt multumit, plin de bucurie sa fiu asa si tu esti ceea ce esti si chiar daca poate ca esti diferit de ceea ce sunt eu, esti de asemenea bine”. Fiecare om are optiune sa in viata, deci nu va urma o cale impusa de altcineva, ca urmare el nu trebuie sa incerce sa-si impuna ideile asupra celuilalt. Diversitatea este cea care stimuleaza creativitatea si toleranta. E bine sa rostesti si sa memorezi urmatoarea fraza: “Incep sa atrag ceea ce gandesc. Atrag mai iute ceea ce gandesc, daca simt o emotie puternica, si odata ce am lansat acel lucru cu putere, gandindu-ma plin de emotie la el, atunci il voi obtine pentru ca ma astept sa primesc lucrurile la care ma gandesc”.

Nu e nevoie de vointa in realizarea visurilor tale, e suficient sa te gandesti in mod obsesiv la ele in cursul intregii zile si legea atractiei functioneaza.

E nevoie si de o buna alegere a acestor vise si de a nu te lasa influentat de cei din jur. Alegerea acestor lectii date de Abraham te va duce mai departe de drumul dezvoltarii tale personale, iti ofera mai mult control asupra vietii, chiar posibilitatea de a o crea dupa propria vointa. Totul este sa stii ce cale alegi, cu ce ganduri pornesti la drum si sa poti accepta ca cel de langa tine are alt drum.

One thought on “Legea atractiei

 1. speranta says:

  Daca nu ar fi EGOUL bata-l vina,am suferi esecurile mai putin,dar din pacate tot noi le construim cu sarg.
  Dupa ce am citit aceste minunate randuri,simt in sinea mea o stare de bine.Sa cautam sa fim mai intelepti prin daruire si nu egoism (mandrie).Sa spunem limpede ce simtim si nu doar ce credem ca…vom obtine…

Leave a Reply

Your email address will not be published.