Ce nu vor barbatii sa stie femeile

ce nu vor barbatii sa stie femeile Smith and Doe, autorii cartii “Ce nu vor barbatii sa stie femeile” au dorit sa ramana anonimi, si daca cititi cartea va dati seama de ce: secretele dezvaluite sunt cumva suficient de adanci, revelatii pentru majoritatea femeilor.
Aceasta carte face o introspectie necenzurata in mintea barbatilor, demasca secretele lor, minciunile lor in legatura cu fidelitatea. Se poate spune ca « singurul motiv pentru care barbatul tau e cu tine este faptul ca, deoacamdata, el crede ca nu poate avea mai mult ». Barbatul, genetic, este un animal sexual; el nu va refuza nicio ocazie discreta si sigura de a avea o aventura, dar, spre deosebire de animal, el are un creier care il ajuta sa rationeze, sa minta, sa iasa din incurcatura. Dar nu inseamna ca este o regula generala. Pentru eliminarea unei asemenea situatii intervine factorul autoeducare, morala sau aplecarea spre spirutualitate. Astfel, o casnicie bazata pe incredere si iubire, va oferi foarte rar ocazia barbatului sa caute aventura in alta parte, pe cand un barbat frustrat in familie va gasi bucurii nepermise cu alte femei. In momentul in care o femeie este inselata, sigur va sari in ajutorul sotului un alt barbat, pentru a-l disculpa. “In lumea barbatilor, nu numai prietenii mint pentru prieteni, ci si strainii o fac”. Barbatii ii respecta doar pe ceilalti barbati, lor le place sa stapaneasca, iar femeile sa le slujeasca, de aceea nu se dau in laturi de la un adulter sau o aventura. Pentru reusita unei relatii e nevoie de o lunga perioada de educare a partenerului.

Iata cateva sfaturi pentru pastrarea unei relatii fericite:

  Nu-i insela increderea si nu-i divulga secretele sau scenele de intimitate.
  Nu-l contrazice si nici nu-l pune in inferioritate in fata celorlalti.
  Nu folosi niciodata impotriva lui ceea ce-ti spune.
  Nu-l respinge in momentele de intimitate, dar impune-i si o disciplina.
  Nu-l insela, deoarece vei pierde increderea si respectul lui.

De regula, probleme de fidelitate apar la tinerete, cand in cuplu nu s-a creat acea stare de incredere, cand partenerii nu se cunosc bine, cand nu-si fac concesii reciproce. Acceptarea celui de langa tine, cu deosebirile sale, cu defectele sale, cu principiile diferite de viata, este cheia duratei unei relatii. Toti partenerii care au trecut de douazeci de ani de casnicie marturisesc ca au facut concesii, ca au lasat orgoliile la o parte, si mai ales au tratat partenerul ca pe aproapele lui, respectandu-l.
Prin aceasta carte despre relatii, autorii, dezvaluind secretele, minciunile si doctrinele tacite ale barbatilor, incearca sa creioneze drumul cel bun pentru a stabili si mentine o relatie sanatoasa si durabila.

One thought on “Ce nu vor barbatii sa stie femeile

 1. Andy says:

  Acest articol nu este nimic altceva de cat “programare sociala”, adica o femeie cand va citi asta i se v-a spune din start ca o iluzie, din fericire lucrurile nu stau asa. Exista un sambure de adevar dar recomad lectura de specialitate in psihologie atat psihologia femei cat si a barbatului, nu prosti relatate de un om frustrat si resemnat.
  Exista o mare posibilitate ca persona care a scris acest articol sa fi fost inselata deci credibilitatea ei sa fie nula deoarece a fost intr-un moment vulnerabil datorat de un astfel de eveniment.
  Daca barbati sunt animale da, toti suntem noi oameni atat femei si barbati suntem nimic altceva decat niste maimute foarte inteligente (unii dintre noi).
  Si in incheiere si trebui sa termin asa oameni buni exista o expresie “crezi ce vrea matza ta nu iti daram eu visele” altfel spui ai un creier judeca pentru tine insuti si aveti grija la manipulare religiosa ar putea fi una dintre marile obstacole in calea fericiri.
  Ciao!

Leave a Reply

Your email address will not be published.