Ceea ce cred eu

modeleaza viataLouise L. Hay a incorporat in scrierile sale, bazate pe propria experienta de viata, intelepciunea veche, transmisa fie pe cale religiosa, dar mai ales initiatica, idei spirituale tot mai des verificate de psihologie, psihanaliza, fizica cuantica, chiar filosofie, toate putand fi folosite ca instrumente de dezvoltare personala. Ceea ce crede ea sunt de fapt adevaruri universale, nu reinventeaza roata, ci accepta ca ritmul ei trebuie sa fie in ton cu ritmul Universului si legilor in baza carora el functioneaza. Cine se rupe, gandind ca bucata proprie de cascaval tebuie sa creasca cat mai mare si cat mai repede, va suferi efectele dezacordului fata de legile de baza.

“Viata este, de fapt, foarte simpla: ceea ce daruim este ceea ce primim inapoi.”

Ceea ce gandim despre noi insine devine adevarat pentru noi. Cred ca fiecare dintre noi, incluzandu-ma si pe mine, este 100% responsabil de ceea ce se petrece in viata noastra, bun sau rau. Fiecare gand pe care il gandim, creeaza viitorul nostru.

Fiecare dintre noi isi creaza propriile experiente prin propriile ganduri si sentimente. Gandurile pe care le gandim si vorbele pe care le rostim creeaza viata asa cum o avem in fata ochilor.

Noi cream o situatie, apoi cedam puterea pe care o avem, dand vina pe altii, pentru frustrarea noastra. Nicio persoana, niciun loc, niciun lucru nu are putere asupra noastra, pentru ca noi suntem singurii care controlam propriile noastre ganduri. Noi cream experientele noastre, realitatea noastra si toate persoanele din ea.

Care dintre afirmatiile urmatoare seamana mai mult cu tine:
“Toti oamenii imi sunt dusmani”.
“Toti sunt binevoitori cu mine si gata sa ma ajute”.
Fiecare dintre aceste crezuri va crea experiente de viata diferite.

Universul ne sprijina total in fiecare gand pe care alegem sa-l gandim sau sa-l credem.

Cu alte cuvinte, subconstientul nostru accepta tot ceea ce vrem noi sa credem. Asta inseamna ca ceea ce cred eu despre mine si despre viata devine adevarat pentru mine. Si alegerea petnru ceea ce vrem sa gandim are o infinitate de posibilitati.
Cand stim lucrul acesta ni se pare logic sa alegem mai degraba “Toti sunt binevoitori…”, decat “Toti oamenii imi sunt dusmani”.

“Puterea Universala nu ne judeca sau critica niciodata”.

Ea ne accepta doar la propria noastra valoare. Apoi, reflecta crezurile noastre in viata. Daca eu vreau sa cred ca viata este singuratica si nimeni nu ma iubeste, atunci aceasta este ceea ce voi gasi in lumea mea.

Cea mai mare parte dintre noi avem idei ciudate despre cine suntem noi si multe, multe reguli rigide despre felul in care viata trebuie traita.

Nimeni nu trebuie sa se auto-condamne pentru aceste limitari, pentru ca in fiecare clipa fiecare face ce crede ca este mai bine. Daca am fi stiut mai bine si am fi avut mai multa constiinta si intelegere, am fi facut lucrurile diferit. Insusi faptul ca ai gasit aceasta carte si m-ai desoperit pe mine, inseamna ca esti pregatit sa faci o schimbare pozitiva in viata ta. “Barbatii nu plang”, “Femeile nu stiu sa foloseasca banii”, ce convingeri limitate pentru a trai cu ele”.

“Poti sa-ti vindeci viata”spune si titlul cartii. Asta nu pentru ca ar fi ceva bolnav, dar de fiecare data cand gandurile sunt depreciative fata de noi sau altii, cand judecam sau suntem frustrati si maniosi, o mica rana apare in locul unde noi cream. Si creatia, adica viata , are de suferit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.