Cum sa reusesti cu cel mai mic efort

floriDespre reusita planului propus s-au scris sute, mii, sute de mii de randuri de articole si carti motivationale. Despre stabilirea targetului, setarea planului de actiune, despre diciplina, despre flexibilitate atunci cand datele realitatii se schimba…multe, foarte multe si bine documentate si argumentate. Mai mult, scrise de oameni care au reusit, de personalitati ale vietii publice.
Abordarea noastra va fi una pur spirituala. In acord cu legile Universului. De ce ar mai fi nevoie si de ea? Pentru ca suntem parte integranta din Univers si ne supunem si noi legilor lui. Pentru ca marimea contului in banca nu este direct proportionala cu fericirea din suflet. Din pacate doar atunci cand ajungi sa “te realizezi” iti dai seama de asta.
Pentru a evita dezamagirile si reclamatiile ulterioare, iata abordarea lui Deepak Chopra, despre Legea efortului minim. Ceea ce spune el nu este o noua inventie a rotii, insa aplicata alaturi de alte legi universale (a iubirii, a iertarii, a intentiei si dorinte, a detasarii) reprezinta pasi in directia buna.

Minimul de efort inseamna minima energie cheltuita. Adica nealimentarea ego-ului si a tot ce tine de el.
“Cel mai mic efort este cheltuit cand actiunile voastre sunt motivate de iubire, deoarece natura este mentinuta intreaga de catre energia iubirii.
Cand voi cautati puterea si controlul asupra altor oameni, va pierdeti energia.

Cand voi cautati bani sau putere de dragul ego-ului, cheltuiti energie vanand iluzia fericirii, in loc de a va bucura de acel moment.

Cand cautati bani doar pentru castigul personal, voi taiati curgerea energiei catre voi si interferati cu expresia inteligentei naturii.

Dar cand actiunile voastre sunt motivate de iubire, nu exista pierdere de energie.

Cand actiunile voastre sunt motivate de iubire, energia voastra se multiplica si se acumuleaza si surplusul energiei acumulate si bucuria, pot fi canalizate pentru a crea orice doriti, inclusiv bogatie nelimitata.

Va puteti gandi la corpul vostru ca la un mecanism pentru controlarea energiei : el poate genera , stoca si cheltui energie: daca stiti cum sa generati, sa stocati si sa cheltuiti energia intr-un fel eficient, atunci puteti crea orice cantitate de bogatie. Atentie la ego, acesta consuma cea mai mare parte din energie.

Cand punctul intern de referinta este ego-ul, cand cautati putere si control asupra altor oameni sau cautati aprobarea altora, voi cheltuiti energie intr-un fel pagubos. Cand acea energie este eliberata , ea poate fi recanalizata si folosita pentru a crea orice doriti.

Cand punctul vostru intern de referinta este spiritul vostru, cand sunteti imuni la critica si nu va este frica de provocari, voi puteti folosi puterea iubirii si utiliza energia creativ, pentru experienta afluentei si a evolutiei.”

Acesta este un vechi principiu indian: fa mai putin si realizeaza mai mult. Acordul, asemanarea cu Universul vin din observarea principiilor dupa care functioneaza natura:
“Cand noi invatam aceasta lectie de la natura, ne vom indeplini cu usurinta dorintele. Daca observati cum lucreaza natura, veti vedea ca aceasta foloseste cel mai mic efort. Iarba nu incerca sa creasca , ea doar creste. Pestii nu incearca sa inoate, ei doar inoata. Florile nu incearca sa infloreasca, ele doar infloresc. Pasarile nu incearca sa zboare, ele zboara. Aceasta este natura lor intrinseca. Pamantul nu incearca sa se roteasca in jurul axei sale; este natura lui sa se roteasca cu o viteza uimitoare. Este natura copiilor sa traiasca in fericire. Este natura soarelui sa straluceasca. Este natura stelelor sa scanteieze. Si este natura umana pentru a face ca visele sa se manifeste in forma fizica, cu usurinta si fara efort.”

Singurul efort, as adauga, este de a fi in acord si de a fi constienti ca suntem cu totii parte dintr-un Univers care nu este atat de greu de inteles. Nu-l vom descifra pe deplin, dar ne putem gasi rolul nostru in cadrul marelui mecanism. Urmandu-i legea. Pentru ca toti suntem unul. Si acel unu este iubire.

Sursa foto

One thought on “Cum sa reusesti cu cel mai mic efort

Leave a Reply

Your email address will not be published.