Invaţă să te ajuţi singur!

Omul neavizat este ca o Scufiţa Roşie rătăcită în pădure, este agresat de o mulţime de răutăţi, greşeli, neputinţe sau chiar vicii, toate venind mai ales din neştiinţă şi mai puţin din rea voinţă. Cum se întâmplă dacă încalci legea, prin necunoaşterea ei, că nu eşti absolvit de judecată şi pedeapsă, la fel este şi în viaţă daca porneşti nepregătit sau dacă ignori nişte reguli elementare. Vei risca să ratezi aproape fiecare ocazie.

La noi şcoala nu prea te pregăteşte pentru viaţă ci îţi oferă un bagaj mai mare sau mai mic de cunoştinţe teoretice, or pentru a reuşi în viaţă, în primul rând trebuie să te cunoşti pe tine însuţi: ce personalitate ai, ce inclinaţii ai, ori motivaţii. Dacă alegi calea bătătorită de alţii (potrivită pentru ei dar nu şi pentru tine) poţi eşua sau deveni mediocru în meseria ta.

Alege ce-ţi place, ce te reprezintă, vizualizează-ţi visul, şi încetul cu încetul el se va realiza, se va materializa. De aceea acest site poate constitui un reper pentru următoarele tale acţiuni, printr-o serie de recomandări ale unor lucrări pe care echipa noastră le-a citit în întregime şi poate să indice ceea ce este esenţial în ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.