Katherine Hepburn – inspiratie

actrita celebra hollywoodKatharine Hepburn a trait apogeul carierei in ani 50 si 60, perioada in care se considera ca femeile inteligente scad cota de box-office a unui film. In anii aceia Marilyn Monroe era diva ecranului si totusi, desi departe de imaginea traditionala a unui star american, s-a impus si a rezistat ca imagine a unei femei inteligente, actrita talentata (are 4 premii Oscar), persoana neconventionala si fermecatoare. Nascuta intr-o familie de activisti, mama lupta pentru drepturile femeilor in Statele Unite, tatal era medic care se ingrijea de popularizarea metodelor de igiena sexuala, educata in scoli exclusiviste, tanara Katharine a urmat o cariera in cinema, de care s-a simtit atrasa dintr-un motiv mai putin “inalt”, dupa cum singura spunea: ”Cand am inceput sa joc, nu imi doream sa fiu o actrita sau sa invat sa joc. Imi doream sa fiu celebra”. A devenit insa, pe langa o actrita foarte apreciata (are cele mai multe Oscar-uri primte de o femeie, patru), o figura non-conformista, care a inspirat multe alte femei, plina de inteligenta, gratie si cu o minte foarte ascutita. Iata unele dintre lucrurile pe care le-a gandit:
“Daca vrei sa sacrifici admiratia tuturor barbatilor, pentru criticile unuia, marita-te”

“Cateodata ma intreb daca barbatii si femeile sunt potriviti unul pentru celalalt. Poate ar fi mai bine sa traiasca in case diferite si sa se viziteze din cand in cand. “

“Dragostea nu are nimic de-a face cu ceea ce te astepti sa primesti – ci doar cu ce te astepti sa dai – ceea ce este totul. Ce vei primi inapoi, variaza. Dar nu are nicio legatura cu ceea ce dai. Dai pentru ca iubesti si nu te poti abtine sa nu dai.”

“Daca urmezi toate regulile, ratezi tot amuzamentul”

“Daca ai de ales intre bani si sex-appeal, alege banii. Cu cat imbatranesti mai mult, ei vor deveni sex-appealul tau. “

“Viata-i grea. Si pana la urma, te omoara.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.