Privind prin ochii lui Dumnezeu.

privind-prin-ochii-DumnezeuPrivind prin ochii lui Dumnezeu
Autor: Georgel Parlitu
Editura: Viata si sanatate
Categoria: Spiritualitate

In aceasta carte autorul ne propune un mod mai intelept de a privi viata, de a relationa cu Creatorul. Fiecare om, mai devreme sau mai tarziu, va fi lovit de necazuri (fie moartea unei persoane dragi, fie o boala, fie un divort sau pierderea casei), este ceva inerent vietii noastre. Ceea ce nu stim, este ca acestea nu vin de la Dumnezeu, ci de la Satan (Eckhart Tolle il numeste pain body-corpul durere), si ca noi trebuie sa le acceptam, cu intelepciune si smerenie. Degeaba ne vom razvrati impotriva necazurilor, nu le vom elimina din viata noastra, dar daca ne vom schimba atitudinea fata de ele, le vom depasi cu mai multa usurinta, si vom deveni mai intelepti, mai ingaduitori.

Autorul ne indeamna sa ne intoarcem privirea spre Iisus Hristos, spre Cartea Cartilor-Biblia, si mai ales spre cele 10 Porunci: “Teme-te de Dumnezeu, si pazeste Poruncile lui.” Biblia este o adevarata unitate de masura pentru caracterul nostru.
Autorul ne readuce in discutie problema familiei, a casniciei, a egalitatii barbatului cu femeia. Comform scriitoarei Ellen G. White: “In jurul fiecarei familiei exista un cerc sacru ce trebuie pazit cu grija atat de sot cat si de sotie.”

Iata cateva secrete ale fericirii conjugale, sugerate de autor:

1. Credinta in Dumnezeu, dublata de moralitate si constiinta.
2. Pastrarea fidelitatii fata de partener.
3. Pastrarea secretelor de familie.
4. Iertarea tovarasului de viata atunci cand greseste.
5. Ajutorul acordat partenerului in vindecarea ranilor sale.
6. Rugaciunea pentru tovarasul tau de viata.
7. Acordarea intietatii partenerului: renuntarea la dominare.
8. Continuarea casniciei chiar daca intervin neintelegeri.

Daca vei respecta aceste sfaturi si daca vei privi “casnicia ca pe un pamant sfant” ai sanse sa traiesti mult si bine langa cel drag.
Viata noastra este un dar de mare pret, din partea lui Dumnezeu, el a avut un anumit scop pentru fiecare din noi. El lucreaza in formarea caracterului nostru, in dezvoltarea noastra spirituala. Modalitatatile cele mai eficienta in apropierea de Dumnezeu sunt: rugaciunea, eliminarea viciilor si staruinta in credinta.
“Orice lucru veti cere cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.”
Marcu –Noul Testament

One thought on “Privind prin ochii lui Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.