Puterile de care ai nevoie

fortaConstienta de Sine: Puterea de a te cunoaste pe tine insuti. Aceasta putere te mentine centrat, astfel incat sa nu ii manipulezi pe ceilalti si nici sa fii manipulat. Stiind cine esti cu adevarat, iti este tot mai greu sa fii afectat de suisurile si coborasurile vietii.

Bunavointa: Puterea de a-ti deschide inima. Aceasta putere permite realitatii sa fie vazuta in ciuda vechilor conditionari si credinte. Poti vedea astfel, dincolo de ego-ul tau, fara prejudecatile, generalizarile trecutului, fara falsa imagine de Sine. Bunavointa creeaza spatiul pentru ca relatia ta cu alte fiinta sa fie armonioasa.

Intentia
: Puterea de a materializa dorinte. Aceasta putere te conecteaza la scopul tau: in loc sa permiti actiunilor sa fluctueze dupa cum iti dicteaza starea, intentionezi ca ele sa devina mai pline de inteles, mai profunde.

Discernerea: Puterea de a distinge. Aceasta putere te ghideaza in subtilitatile intelegerii. Evenimentele exterioare pot fi ceea ce ne asteptam noi, pot fi pozitive, neutre sau negative. Discernerea lor te ajuta sa le accepti pe deplin, fara a le considera o amenintare la adresa integritatii tale, ci o sursa de dezvoltare personala.

Acceptarea: Puterea nonrezistentei. Aceasta putere iti permite sa integrezi realitatea in tine insuti. Odata acceptate si situatiile negative, recunoastem libertatea fiecarei fiinte de a se manifesta liber, conform cu propriile credinte si ne invingem astfel frica, frustrarea, sentimentul de nesiguranta. Indiferent ce se intampla, ninic nu poate schimba ceea ce suntem noi, Sinele nostru.

Toate aceste puteri duc la evolutie interioara. Ego-ul dispare, mintea nu functioneaza decat pentru a ne ajuta, nu pentru a pune piedici (prin ganduri ce alimenteaza frica). Viata va deveni astfel un joc frumos, in care participam cu bucurie si dorinta de a-i descoperi tot mai multe aspecte frumoase.

Deepak Chopra vorbeste despre aceste puteri ale lumii subtile, imediat superioare lumii fizice in “Viata dupa moarte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.