Ramtha- Crearea realitatii

spiritualitate-carti-ghidul-incepatorului-in-crearea-realitatiiRamtha este un invatator, asa cum se numeste el insusi, care preda din experienta personala:”Am facut tot ce era de facut, si prin asta am acumulat intelepciune din tot ce am facut vreodata si nu va mai trebui sa repet aceste fapte. Am obtinut calitati, caci am facut tot ce sa putea face pentru a deveni ceea ce sunt”. Deci cunoasterea inseamna iluminare. Iata cateva idei de baza prezentate de Ramtha in Ghidul incepatorului pentru crearea realitatii:

Constiinta si energia creeaza realitatea. Creierul este vehiculul pentru constiinta si energie, sarcina creierului este de a prelua impulsurile constiintei si energiei si sa creeze gandire. Deci la baza creerii realitatii fiecaruia dintre noi este gandirea. Suntem ceea ce gandim. Acesta este secretul care nu se preda in nicio scoala si pe care Ramtha il dezvaluie. El explica faptul ca oamenii nu sunt adesea constienti de adevarata directie a intentiei si atentiei lor, ceea ce ii face sa presupuna ca vointa lor nu se materializeaza.

“Daca nu intelegeti ca energia si constiinta creeaza realitatea, veti repeta mereu propozitiile:Dar de ce? Nu pot! E prea greu. Esec. Lipsa – vor fi cu voi mereu. Iar minunea estre ca energia si constiinta va creeaza obiectia.”

In ideologia lui Ramtha, lumea materiala- cel mai dens plan al existentei- si corpul fizic nu sunt privite niciodata ca fiind nefaste, de nedorit sau rele prin ele insele. Interpretarea dualista a realitatii care accentueza lupta dintre bine si rau, corect-gresit, lumina intuneric, pacat-neprihanire- este exclusa din sistemul de gandire a lui Ramtha. Cum poti sti ce e iubirea, daca nu urasti? Aceste sunt doua aspecte pe care fiecare fiinta le-a experimentat in drumul sau spre intelepciune. Invataturile lui dau cunoasterea care indeparteaza ignoranta, iar adevarul este filosofie in actiune.

“Destinul vostru este viata pe care o aveti. Si trebuie sa vedeti ce ati creat, de ce anume va agatati la nivel emotional, sa va asumati acea emotie si sa incepeti sa creati alte paradigme ale vietii. Si daca faceti acest lucru, nu veti muri niciodata. Deci cu cat creati mai multe lucruri, cu atat deveniti mai tineri. Cu cat deveniti mai tineri cu atat deveniti mai batrani.Deci e posibil sa nu ramaneti niciodata in pana de idei? Da”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *