Renunt la atasament

detasareJoe Vitale, ca speaker motivational, dar si autor renumit de carti care ajuta “cautatorul” in dezvoltarea sa personala, s-a informat din multe surse, a cautat si gasit succesul avand la baza insa, o profunda cunoastere a felului in care functioneaza Universul. Si acesta poate si incearca sa dea cat mai mult fiecaruia. “Trebuie insa sa renuntati la atasament, Iar oamenii ma intreaba: “Ce inseamna asta?” Cu totii vrem sa apartinem unui loc al bucuriei, sa fim in acel “happy place”, in limba lui.
Dar care este diferenta intre a privi catre lucrurile pe care ni le-am propus cu atasament (implinirea, fericirea noastra depinde de realizarea lor), fata de detasare?
“Unda de detasare se simte in urmatoarele ganduri care ne populeaza mintea: “Oare n-ar fi mai bine sa am mai multi clienti? N-ar fi mai amuzant sa am o astfel de relatie? N-ar fi distractiv, grozav, fantastic sa am parte de casa asta, vacanta asta?” Completati singuri lista.
Totusi observati diferenta. Nu sunteti atasati de ea. Nu sunteti dependenti de ea. Daca simtiti ca a avea acel lucru este o chestiune de viata si de moarte, atunci sunteti dependent de el. Aceasta dependenta are o energie inconstienta care urmeaza sa respinga obiectul cautat. Trebuie sa aveti o energie voioasa.”

De ce o energie inconstienta respinge ceea ce ne dorim, atunci cand suntem atasati de obiecte sau de rezultatul actiunilor? Ceea ce suntem noi cu adevarat, Sinele Superior, stie ca orice lucru din aceasta lume, de orice natura, nu poate fi adevarata noastra fericire si liniste. Cand constientul nostru spune ca atunci cand ni se va implini dorinta, atunci va fi bine, vom fi fericit, ne vom simti impliniti si de succes, in tot acest timp subconstietnul nostru, Sinele Superior stie ca fericirea nu este legata de aceste realizari, odata cu implininirea acestor dorinte apare doar un temporar sentiment de satisfactie, confundat cu fericirea. Sufletul stie ca premisa este falsa, niciun lucru sau persoana din lume nu iti pot aduce fericirea, linistea, ele doar te pot ajuta ca TU INSUTI sa le gasesti…in TINE.

Ce se intampla atunci cand te atasezi de rezultatul unei actiuni, ce se intampla cand te atasezi de o persoana? Cand spui ca abia dupa ce se intampla X voi fi fericit? Nu inseamna sa nu depui tot efortul de care esti capabil sa realizezi un lucru. Spunand ca vei fi fericit conditionat de realizarea unui alt lucru, admiti ca acum esti nefericit, ca nu esti intreg, ca esti mai putin decat ai fi avand nu stiu ce succes. Asa cum ban la ban trage, asa cum o nenerocire nu vine niciodata singura, energiile de aceeasi natura se atrag. Oamenii cu energii asemanatoare se atrag. Starea ta interioara de “mai putin”, “neimplinit inca” va perpetua stari de viata asemanatoare. Abia cand reusesti sa fii una cu scopul tau, trecand peste “acum inca nu este bine, dar atunci va fi minunat”, cand esti prezent cu totul, moment de moment implicat in realizarea lui, atunci uiti ca acum e noapte, dar va fi lumina atunci cand el se realizeaza, atunci ai scapat de atasament. Atunci esti doar un om care se bucura de fiecare pas pe drumul ales. La realizarea planului, simti doar bucurie, nu si superioritate.

Cand ai cumparat casa mult visata, tot tu vei fi, bucuros, dar nu superior acelui TU neproprietar inca, mai linistit pentru cateva momente, dar nu mult, starea de cautare a fericirii in exterior va continua cu un alt obiectiv. Si fara suces. Iarta si iubeste si mai ales nu te intreba daca esti fericit. Fericirea nu este un scop, este o stare. Detaseaza-te doar.

Sursa foto

One thought on “Renunt la atasament

Leave a Reply

Your email address will not be published.