Sa ramanem tineri

carte autoeducare si dezvoltare personala autosugestieSecretele varstelor de aur
Autor: Pavel Corut
Editura: Corut Pavel
Categoria: Sfaturi Practice, Autoeducare

Printre multele carti de autoeducare si dezvoltare personala ale prolificului Pavel Corut, aceasta carte urmareste sa ne schimbam vechile mentalitati in abordarea vietii. Cartea contine notiuni generale de medicina, psihologie, sociologie, genetica, prezentate pe intelesul tuturor, menita sa ne insufle sperante si vise pozitive, sa ne imbunatateasca viata. Fiecare dintre noi se teme de batranete, mai ales ca are in fata atatea exemple, dar genetica ne spune ca organismul uman poate ramane tanar pana la 90 de ani si poate depasi usor varsta de 100 de ani. Daca ne imbonavim si imbatranim prematur este doar vina noastra si a comunitatii in care traim. Astfel, longevitatea oamenilor este diferita de la o perioada istorica la alta, de la un popor la altul si de modul cum acceptam impartirea perioadelor de varsta. Incercati sa faceti o reprogramare a acestora: copilaria pana la 12 ani, adolescenta intre 12-20 ani, prima tinerete intre 20 si 40 de ani, a doua tinerete intre 40 si 60 de ani, maturitatea intre 60 si 90 de ani si batranetea de la 90 de ani in sus. Acceptand si folosindu-ne de autosugestie in legatura cu aceasta periodizare a vietii noastre, avem sansa sa o si traim, sa ne conservam tineretea si sa prelungim viata activa. Pavel Corut ne spune ca acest lucru este si mai eficient atunci cand se face la nivel colectiv si daca urmam urmatoarele sfaturi:

  nu consumati droguri si alcool

  – dezvoltati-va stapanirea de sine

  – continuati sa creati, sa munciti si dupa pensionare

  – visati in continuare, faceti-va planuri de viitor

  – nu va lasati influentati negativ de alte persoane

  – autosugestionati-va in privinta sanatatii voastre

  – programati-va o viata lunga si sanatoasa, un destin fericit

Incercati sa scapati de mentalitatea ca odata iesiti la pensie va apropiati de moarte. Multi ajung la saracie, bolnavi, fara un tel in viata. De aceea este bine ca inca din perioada de activitate sa va pregatiti o noua preocupare, atat prin munca cat si prin relaxare (citind, calatorind, hobby-uri, activitati pe care nu le-ati putut practica in tinerete). Astfel, va puteti apuca de gradinarit, apicultura, artizanat, inventii, sah, muzica, etc. “Pasiunile nu cunosc varste si limte culturale”, spune Pavel Corut. E bine, cine poate, sa-si procure o casa linistita la tara. Aceasta ii va da mai multa independenta, activitate fizica, o alimentatie bio.

  -folositi creierul si corpul cel putin 4 ore pe zi pentru a va mentine vigoarea si sanatatea

  – renuntati pe cat posibil la filmele de groaza sau porno, la stirile deprimante de la tv.

  – construiti singur jucarii sau alte obiecte de uz casnic

  – folositi blogul pe internet, care poate aduce si bani

  – creati-va un mediu ambiental placut, adecvat preocuparilor voastre

  – intoarceti-va la natura cat mai des posibil

  – socializati intens, nu ramaneti izolati

  – autoeducati-va in mod constructiv, mobilizator, pozitiv, eliminand grijile si stresul

  – bucurati-va si iubiti orice si pe oricine, asa veti fi mai fericiti

  – oferiti-va zilnic generatori de placere atat fizica cat si spirituala

  – eliminati poluarea fonica si apelati la muzica de calitate

  – recurgeti la amintirile frumoase si ausugestiile pozitive, la vise indraznete care vor stimula productia de endorfine si adrenalina.

Prin autoeducare veti reusi sa va mentineti tineretea, sanatatea, chiar sa obtineti vindecarea de anumite boli, cauzate de obiceiuri proaste sau de depresii.
Chiar Pavel Corut spune: “Am fost surprins cand am constatat ca primul beneficiar al continutului acestei carti sunt eu. Ea mi-a schimbat optica de viata si modul de trai. Sunt ferm hotarat sa-mi traiesc restul vietii dupa regulile sintetizate in acest volum”. Convingator, nu-i asa?

2 thoughts on “Sa ramanem tineri

 1. cristina says:

  Il stimez pe Domnul Pavel Corut este un om foarte ıntelept şi ıl urmaresc cu atentie deplina.Aş vrea sa ıl ascult vorbind toata ziua.Ma face sa ma simt libera puernica şi fericita.Il iubesc şi ıl respect ca pe un parinte. Regret ca nu pot cumpara cartile Domnului Pavel Corut.Dumneavoastra ar trebui sa fiti preşedintele tarii romıneşti şi destinul nostru ar fii unul mult mai bun.Va respect şi va stimez enorm.Va doresc multa sanatate dumneavoastra şi familiei dumneavoastra. Cristina İstanbul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.