Scopul divin al vietii

flower-tree-growing-concrete-pavement-110Daca v-ati intrebat vreodata care este scopul vietii, de ce suntem pe acest pamant, daca ati ezitat si nu ati gasit raspunsul, iata ce a raspuns o persoana cu mintea si sufletul deschise:

“Convingerile si parerile mele cu privire la insarcinarea Divina, la obiectivele si la misiunile divine provin din studii si dintr-o cercetare permanenta, care cuprinde o perioada de aproape patruzeci de ani. Am ajuns la urmatoarele certitudini:

In primul rand cred ca Dumnezeu ne implineste dorintele pe termen lung. Cu alte cuvinte, gustul nostru pentru anumite activitati si stiluri de viata este dat de Dumnezeu – ca si culoarea parului si a ochilor. Dumnezeu nu vrea suferinta; el vrea sa ne satisfaca nevoile materiale, pentru ca noi sa ne putem indeplini menirea – aceea de a fi fericiti si de a evolua sufleteste. Preocuparea in privinta problemelor legate de hrana, de adapost si de bani ne distrage de pe calea spirituala. Satisfacerea nevoilor materiale ne lasa mintea si sufletul libere, sa se concnetreze pe aspiratiii mai inalte.

Biblia si alte lucrari spirituale ale lumii ne indruma sa avem incredere ca Dumnezeu ne va satisface nevoile materiale, atata timp cat ne urmam calea divina. Cerem ceea ce vrem, avem incredere ca Dumnezeu ne va da – si primim totul. Faptul ca ne facem griji incetineste primirea binelui pe care il meritam si de care avem nevoie, deoarece ne face sa ne simtim separati de sursa, in loc sa ne lasam in grija sa iubitoare. Grijile legate de plata facturilor creeaza o concentrare obsesiva pe castigul material, care ne face sa nu ne mai concentram pe increderea ca Dumnezeu ne satisface toate nevoile.

Nu trebuie sa ne intrebam in ce fel vor fi ele satisfacute. Modul in care se intampla depinde de Dumnezeu, nu de noi. Incercarea de a directiona modalitatea in care ne vom indeplini obiectivele se numeste “a da directive”, iar asta este o incalcare a legii spirituale si un mod garantat de a nu primi realizarea dorintelor. Concentrarea noastra trebuie sa ramana pe ceea ce vrem, pe a fi recunoscatori pentru puterea lui Dumnezeu si pe a avea incredere in ea.
Din punct de vedere spiritual este “corect” sa ai succes, deoarece el ii va inspira si pe ceilalti sa-si indeplineasca scopurile cele mai inalte.
Ce-ati zice sa stim ce cariera ne va duce la indeplinirea scopului divin? Eu cred ca toti avem un scop dat de Dumnezeu, aici pe pamant. Scopul nostru primordial este sa ne iubim si sa ne iertam pe noi insine si pe ceilalti. De asemenea, avem cariere care sunt ghidate de Divinitate.

In cariera noastra exista doua parti:
Prima este aceea de a ne pastra linistea mintii si de a actiona in moduri iubitoare, indiferent de serviciul pe care il avem.

Cea de a doua este sa alegem o cariera care se potriveste cu scopul pentru care suntem aici. Scopul in cariera implica intotdeauana o functie care slujeste si ajuta lumea – fie ca este vorba de a-i invata pe altii, de a-i distra, de consiliere, de consultanta, sau de a-i ajuta pe altii sa-si conduca mai usor afacerea sau gospodaria.
Cariera pe care a fixat-o divinitatea implica si talentele si interesele naturale pe care le aveti. Unii se indoiesc ca munca poate fi placuta. Ei bine, poate fi placuta. E o minune sa ai cariera potrivita.

Lumea ne da de stire cand suntem pe calea cea buna. Usile se deschid larg si ni se creeaza oportunitati din abundenta. Banii vin catre voi, iar oamenii se ofera sa va ajute. Da, trebuie sa depunem eforturi, dar totul decurge firesc.

Doreen Virtue – Mi-as schimba viata, daca as avea mai mult timp

Noi susținem ca aceste adevaruri de la sine inteles că toți oamenii sunt creati egali, ca ei sunt inzestrati de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile, ca printre acestea sunt ​​viata, libertatea, precum si cautarea fericirii. Thomas Jefferson in “Declaratia de Independenta a SUA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.