Trecut si viitor- Aivanhov

fata floareAivanhov, mistic bulgar- macedonean, ce si-a trait momentul de iluminare la 16 ani, observa cum uitam prezentul si ne pierdem fie in trecut, fie in viitor. Si pentru ca oamenii mici au obiceiul de a te descuraja, însă oamenii mari știu să te facă să simți că poți și tu (zicea Mark Twain), iata-l:

Trecut

Multi oameni se plang de conditiile proaste in care sunt obligati sa traiasca. Ei se simt niste victime ale destinului, ale societatii, ale patronului si chiar ale familiei lor…Nu. Ei trebuie sa stie ca sunt mai intai propriile lor victime. Prin gandurile si sentimentele avute in incarnarile lor precedente, prin faptele comise, ei si-au creat, in mod constient sau inconstient, actualele conditii de existenta. Sa-si schimbe comportamentul, starea de spirit, conditiile se vor schimba in urmatoarea lor existenta, chiar si in cea actuala. Da, in functie de atitudinea voastra, conditiile se pot schimba de acum. Atat timp cat va ganditit ca factorii exteriori, materiali sunt determinanti si nu faceti nimic pentru a schimba ceva in voi, veti continua sa atrageti aceleasi conditii jalnice. Dar daca acordati intaietate spiritului, luminii, fortei, conditiile se vor modela dupa aceste principii divine. Fiindca ceea ce este jos este si sus si odata cu trecerea timpului ceea ce este sus se va implini si jos.

Viitor

Atatia oameni se refugiaza in viitor, pentru ca nu isi pot suporta prezentul! Dar nu castiga nimic, pentru ca intr-o buna zi vor fi obligati sa se confrunte cu realitatea: acel viitor pe care si l-au inchipuit nu are nicio baza solida, ei vor descoperi vidul si nelinistea. Sa inceapa prin a trai cu adevarat astazi, unde gasesc atatea lucruri de gustat, de vazut, de apreciat, de gandit! Dar pentru a trai momentul prezent, ei trebuie sa invete sa se opreasca, sa faca o pauza, sa nu se lase dusi de succesiunea evenimentelor si de starile interioare create de aceste evenimente in ei.

AZI

Intregul vostru destin este inscris in viata pe care o duceti astazi, in directia pe care o dati astazi gandurilor si sentimentelor voastre, in activitatile unde va cheltuiti astazi energiile voastre. Ca urmare a faptului ca sunteti atenti si vigilenti sau nu, va curatati terenul pentru viitor sau din contra, il incarcati cu tot felul de lucruri inutile sau chiar nocive care impiedica buna voastra dezvoltare.
Acesta este sensul cuvintelor lui Iisus cind spunea sa nu ne gindim la ziua de maine,
pentru ca daca in fiecare zi vegheati ca in comportamentul vostru totul sa fie corespunzator, ziua de maine va fi complet degajata si veti fi liberi sa intreprindeti tot ce doriti, ramanind vigilenti pentru a nu lasa nimic sa treneze. Numai astfel fiecare zi va va gasi bine dispusi, pregatiti sa respirati, sa studiati, sa va bucurati, sa cantati si toata viata va capata o culoare extraordinara de fericire si de binecuvantare. Iata cum trebuie sa intelegem. Numai veghind cum sa ne rezolvam totul astazi, va ganditi direct la ziua de maine.
Nu va ginditi deci de loc la ziua de maine, ginditi la cea de astazi.Daca totul este aranjat pentru astazi, va fi si pentru maine, automat si cum totul este inscris, odata ce ati trait o zi splendida, o zi de viata eterna, ea este inregistrata, ea nu moare, ea ramane vie si are misiunea sa antreneze toate celelalte zile, sa o urmeze pentru ca sa-i semene.

Incercati cel putin sa traiti bine o singura zi, pentru ca ea le va influenta pe celelalte; ea le va vorbi sa le convinga sa fie ca ea, echilibrate, ordonate, armonioase.

Cum inca n-ati studiat aspectul magic al acestei probleme, va spuneti: “Ah, o zi, ce-ar putea face asta? Am trait in dezordine, dar maine va fi mai bine.” Da, va fi mai bine cu conditia sa faceti imediat efortul de a restabili ordinea. Daca nu, se va intimpla ca in anumite jocuri de la iarmaroc: cu o minge daramam o cutie sau un popic care, in caderea sa, antreneaza dupa sine o alta serie.

One thought on “Trecut si viitor- Aivanhov

 1. ELENA PAVEL says:

  Iraq Bagdad In anul 1991 l-am descoperit pe mare intelept OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV.
  Am cumparat din Aeroportul Otopeni o brosurica mica.Pina la acea data nu cunosteam mare lucru despre parapsihologie ,subiect tabu pe timpul lui Ceausescu.
  Din acel moment am inceput sa studiez Meditatia Transcedentala.Tot din acel moment sa nascut in interiorul meu o forta si un curaj de care sincer nu am banuit ca pot fi capabila Mi-am schimbat toata viata .Acum cind ma uit inapoi nu regret nimic.
  Nu inseamna ca nu imi pastrez credinta de crestin ortodoxa.Dinpotriva ,am inceput sa vad ce ascunde cineva nu dam nume prin predici de doi bani. Propovaduim credinta si ne scaldam in jipane si vile.Am avut noroc ca am dat peste Sfintii Parinti, Parintele Cleopa Ilie,Parintele Miclaus Gheorghe , si multi alti parinti toti plecat in drumul fara intoarcere. Sfinti parinti care au facut si respectat legamintul cu Isus Hristos si cu saracia.
  Recomand cu caldura sa studiati pe marele intelept bulgar OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV.Elena Pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published.