Autoeducarea functioneaza

carti autoeducate motivare studiu individualAcum cateva zile intr-o emisiune tv, comentatorii vorbeau despre “cartile de autoeducatie” si ineficacitatea lor, spunand ca cel ce-l citeste pe Donald Trump nu va ajunge niciodata ca el. Din pacate s-au intors la discutia lor initiala si nu au mai continuat ideea despre dezvoltare personala. Mi-am dat seama ca fiecare este bine sa aiba parerea proprie, dar o data ce o face publica, mai ales la un post de televiziune, este bine ca acea persoana sa se asigure ca parerea are o tenta pozitiva si este bine argumentata. Precizez ca imi place emisiunea, si-i respect pe comentatorii ei pentru munca depusa. Totusi mii de oameni pot prelua aceasta idee negativa, precum ca “autoeducarea nu functioneaza” si astfel o vor scoate la inaintare la urmatoarea discutie, transmitand-o mai departe. Iar atunci cand lumea nu mai citeste, si nu continua sa se autocunoasca si sa se dezvolte spiritual si personal, putem spune ca speranta deja a murit. Pentru a-mi sustine ideea ca autoeducarea si dezvoltarea personala chiar pot functiona (in prezenta unei atitudini corecte si a unui efort sustinut), voi aduce urmatoarele argumente ( proprii ):

Cititul largeste orizontul, ajutand creierul sa faca noi conexiuni.

Pe cont propriu am observat ca anumite carti de autoeducare au darul de a-ti forma noi idei despre cum functioneaza creierul uman, despre cum suntem conditionati de societate, media, chiar si de trecutul nostru. Astfel, cartile de dezvoltare personala, alese cu grija, te pot face sa intelegi mai bine de ce unii oameni sunt pozitivi, de ce altii sunt agresivi, de ce altii au succes si nu in ultimul rand ce aspecte ale vietii tale poti sa retusezi pentru a ajunge unde iti doresti. Ca tot vorbeam de Donald Trmp mai devreme, pot marturisi ca am citit o carte oarecum din acelasi domeniu , ea se cheama Cadranul banilor, si tine de educatia financiara, carte ce m-a ajutat sa aleg sfera economica unde imi doream sa-ma stabilesc. Faptul ca nu voi deveni Donald Trump este caegoric, si de la sine inteles. Exista doar un Donald Trump pe lumea asta. As putea insa sa devin unul mai mic, o copie a sa, si asta daca mi-as dori cu adevarat. Desi daca imi doream, imi dadeam seama de mult. Cine cumpara o carte de Donald Trump si spera sa devina un duplicat al lui, categoric este in locul gresit –in librarie. Dar poate totusi sa invete unele aspecte importante, si sa devina un om de succes intr-un anumit domeniu, ales de el, si in care este talentat. De fapt Donald Trump nu iti ofera pasii sa devii bogat –oferta miraculoasa in 3 pasi – el iti ofera din cunostintele sale care au contribuit si ele in mai mica sau mai mare masura la succesul sau. Aceste carti iti ofera cai de autodisciplinare, motivatie, educatie si autocunoastere.

Autoeducarea functioneaza cu conditia dorintei de schimbare

Argumentul meu cel mai mare este ca autoeducarea te poate schimba si te poate ajuta in dezvoltarea ta personala atata timp cat iti doresti schimbarea si dezvoltarea. Citind anumite carti devii constient de anumite probleme personale, le poti observa in cei din jur, le poti recunoaste si la tine, si treptat le poti indrepta, lucru ce nu se poate intampla in absenta constientizarii. Aud zilnic oameni care spun “oamenii nu se schimba”, “asa sunt eu, ce poti sa fac” Si totusi oamenii se schimba daca vor. Am reusit pe cont propriu sa ma schimb cu ajutorul gandirii pozitive, a autodisciplinarii, renuntand la obiceiuri rele cu care ne luptam cu totii: precum fumatul, mancatul excesiv, pierderea in greutate, depresie, trecere peste pierderi personale importante, relatii conflictuale, lupta cu independenta financiara, lupta de fapt cu psihicul, aproape ca majoritatea persoanelor. Totusi am ales sa fac toate schimbarile pe cont propriu, prin studiu individual, cu ajutorul cartilor de psihologie, autoeducare, dezvoltare personala, ce mi-au permis constientizarea defectelor, indisciplinei, dar si a dorintelor personale a ceea ce-mi doream de la viata, precum si a pasilor ce trebuiau urmati pentru a ajunge acolo. Vestea buna este ca functioneaza, atata timp cat iti doresti si muncesti in directia respectiva, si acesta este mesajul care am vrut sa-l transmit, de fapt, prin acest blog inca de la inceput.

One thought on “Autoeducarea functioneaza

  1. POPA FLOREA says:

    Din experienta proprie,va pot spune ca autoeducarea functioneaza.Doar doua carti mi-au schimbat total optica.Este vorba despre cartile lui Jose Silva.Prin
    aotoeducare ne modificam sistemmul de credinte,elimminam ceea ce este vecchi si
    perimat cu credinte noi,mai conforme cu realitatea actuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.