Caldura sperantei

foc Luule Viilma, autoare estoniana, vindecatoare si filosoafa in acelasi timp, spune lucrurilor pe nume:

In principiu, viata omului e simpla. Toata varietatea, pe care noi o numim viata, se bazeaza exclusiv pe acea particula uluitor de mica, si de aceea indivizibila, care este energia iubirii. Materialitatea ei a fost deja descoperita de specialistii in fizica nucleara si demonstrata pentru sceptici. Aceasta este energia sensului vietii, sau existentei. Intr-un cuvant energia gandului.

Viata omului nu e altceva decat cautarea sensului vietii. Fericire inseamna ca sensul vietii a fost gasit, a fost gasita iubirea.

Orice om trimite prin gandul lui energia din care este format. Orice om produce schimbari in el insusi, dar nu stie sa le vada si nu indrazneste sa creada in ele.
Schimbarea universului de gandire este numita schimbarea de sine. De aceea nu vom reusi in veci sa schimbam pe cineva, in afara de noi, este totul o schimbare a cursului si naturii gandurilor, si accesul il avem doar la gandurile noastre. Sa te schimbi pe tine este un bine, sa-i schimbi pe ceilalti, o crima. Indreptarea lumii trebuie inceputa cu tine insuti.

Linistea sufleteasca inseamna echilibru. Binele coexista cu raul, asa cum lumina nu poate exista ca si notiune, ca si experienta, fara intuneric. Binele este raul care a fost invatat. Raul devine bine atunci cand este inteles, asimilat, iertat.
Negativitatea unui individ este un invatator petnru cei cu care intra in contact.

Omul primitiv are dusmani din cauza ignorantei sale. El lupta cu dusmanul din afara. Omul inteligent isi creeaza dusmani in propria lui minte. El lupta cu dusmanul din el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.