Comunicarea cu ghidul interior

ghid interiorCu totii avem un ghid interior care ne poate ajuta in orice problema. El este ca un controlor de trafic: are o perspectiva completa asupra a ceea ce se afla in fata, in spatele si de fiecare parte a noastra. Deja ati avut experienta ajutorului dat de ghidul vostru interior, daca vi s-a intamplat vreodata sa auziti o “voce” care va sopteste sfaturi sau atunci cand o forta a intervenit si a impiedicat producerea unuui accident.
Sunt multi clienti si cititori care mi-au cerut sfaturi despre cum sa auda raspunsurile din interior.

Sunt 4 mijloace de comunicare: vizuale (ochii), auditive (urechile), chinestezice (atingere, miros, gust) si intuitive (banuieli, intuitii sau cunoastere propriu-zisa). Cei mai multi dinte oameni au un mijloc de comunicare pe care il stapanesc cel mai bine urmat de un al doilea si asa mai departe.
Atunci cand primiti un mesaj de la ghidul interior s-ar putea sa nu vina printr-o voce. Este posibil sa fiti o persoana care se bazeaza mai mult pe vizual, si atunci veti primi un simbol plin de semnificatii- imaginea mentala a unui trofeu (pentru a va semnala o victorie care urmeaza sa se produca), parfumul unui prieten (ca sa va instiinteze de vizita iminenta a acestuia).
Atunci cand ai nevoie de ghidare si vrei cu adevarat sa primesti informatii de la ghidul tau (neincrezatorii il vor numi intuitie) este bine sa te predai. Sa lasi la o parte problemele si judecatile despre cum ar trebui sa arate si sa fie viata ta. A ne preda inseamna sa cerem ajutor de la o putere spirituala superioara si sa nu luam hotarari inainte de a consulta aceasta sursa. Practica de a preda totul spiritului genereaza rezultate pozitive, din mai multe motive:
– atunci cand cerem ajutorul, pot sa intervina forte spirituale foarte reale si foarte puternice. Legea liberului arbitru inseamna ca ghizii nostri interiori nu ne pot ajuta, decat daca cerem clar ajutor (in afara de situatiile in care ne este clar amenintata viata, moment in care intervin chiar daca nu le cerem ajutorul).
– Detasarea ne face sa ne relaxam si ne permite sa ne auzim mai bine intuitia. Ne dam seama ca putem sa fim sinceri cu noi insine, cu privire la ceea ce credem si vrem cu adevarat, iar apoi sa urmam aceasta intelepciune launtrica. De asemene, o stare relaxata permite solutiilor originale sa para din subconstient in constient. Atunci cand ne predam, se declanseaza o stare emotionala ideala pentru crearea unei relatii de cooperare. Cand aveti incredere in interventia spirituala, credinta si speranta va determina sa fiti o personalitate iubitoare, placuta, care ii atrage pe ceilalti.
Wayne Dyer a inventat termenul de “administrare a coincidentelor”, iar expresia inseamna sa va creati situatii din care puteti afla informatii si care sa va ajute sa va atingeti obiectivele.
Intentiile pun rotile in miscare. Prin simpla concentrare pe o intrebare sau dorinta, veti atrage in viata voastra raspunsuri si ajutor. Insa trebuie sa fiti atenti la aceste solutii si sa le constientizati, caci altfel va vor scapa printre degete.
Dimineata, in timpul meditatiei, stabiliti-va o intrebare sau o dorinta pentru care vreti ajutor in timpul zilei. Apoi, pastrati gandul respectiv, pana simtiti in stomac o stare calda, de pace si fericire. Senzatia aceasta este sentimentul credintei, magia care pune in miscare coincidentele.

Cele mai profunde dorinte ale noastre nu sunt o intamplare. Ele sunt inscrise adanc in inima si in mintea noastra- poate chiar programate biologic in noi, la fel cum se face codificarea genetica.
Unii teoreticieni spirituali, inclusiv eu, cred ca ne-am ales misiunea inainte sa patrundem intr-un corp fizic, al nastere. Ne-am trasat un plan al vietii, care sa serveasca mai multor scopuri:
– oportunitatea de a echilibra karma din vietile noastre trecute,
– oportunitatea de a sluji omenirea in mod altruist, de a ne testa caracterul spiritual, rezistand fricilor materiale, tentatiilor si obsesiilor,
– oportunitatea de a ne abandona complet si de a avea incredere in ghidarea lui Dumnezeu asa cum ne este ea data prin intuitie
– oportunitatea de a descoperi ca suntem de-a-ntregul perfecti, intregi si completi.

Cat suntem aici pe Pamant este usor sa ne indepartam de insarcinarea divina- fie pentru ca uitam de ea, fie pentru ca nu avem incredere in intuitie. Daca va uitati insarcinarea divina, sau daca o ignorati, intuitia va va cicali fara incetare. Va veti simti nelinistiti sau deprimati. Veti simti ca si cum ati uitat sa faceti ceva important (si chiar asa este). Unii incearca sa opreasca cicaleala intuitiei cu ajutorul medicamentelor sau mancand prea mult, consumand alcool, cheltuid prea mult sau angajandu-se intr-o alta actiune de tip compulsiv. Dupa cum poate ati descoperit deja, nimic nu poate sa inece vocea interioara. Nimic.

Singura alegere rezonabila este sa ascultam intuitia.

Doreen Virtue

Sursa foto

2 thoughts on “Comunicarea cu ghidul interior

 1. Camelia says:

  cand tu iti esti indeajuns, stii ca maestria este inscrisa in tine!

  in acest punct de constienta, nu mai asculti de ego, care te indeamna sa alergi inafara, cautand continuu in alte parti, risipind inutil energia.

  fiecare isi este propriul maestru si ghid!

  sa va fie minunat, acolo unde sunteti!
  cu drag,
  Camelia

  • AutoEducare says:

   Fiecare isi este propriul ghid, dar dupa indelungi cautari in afara sa, din pacate, cautam tot ce sclipeste, ca sa ne dam seama ca este tot praf. Si dupa toate cautarile, daca are noroc, macar la batranete, omul cauta si in sinea sa. Sau, dupa o pierdere mai mare, sau dupa o boala, omul cauta si acest ghid interior. Cand il gasesti, te simti ca acasa, te simti protejat si implinit, pentru ca stii ca nu esti singur. Dar daca te fura iarasi sclipirile inselatoare ale vietii, poti pierde iarasi legatura, si tot asa. Suntem ca pe niste valuri, pierdem legatura, o regasim, iar o pierdem ca sa o gasim. Cine o poate pastra este cu adevarat un maestru, si un ghid si pentru ceilalti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.