Conversatii cu mine si… cu Dumnezeu

neale donald walshDe cativa ani buni, nemaigasind liniste in exterior am inceput sa caut in mine. Chiar si drumul catre mine a fost anevoios si am avut nevoie de ajutor, de cineva care sa aprinda lumina in mine. Asa am inceput sa imi schimb lecturile. De la beletristica la Spiritualitate, New Age sau Dumnezeu stie cum se mai numeste, psihologie, dezvoltare personala (vast domeniu), NLP etc etc. Toate m-au ajutat mai mult sau mai putin. Daca stau si ma gandesc, mai mult decat ati crede.

Am aflat ca viata este mai mult decat ce se vede cu ochiul liber. Si trebuie sa multumesc multora pentru asta: lui Eckhart Tolle pentru ca m-a invatat sa traiesc in prezent, lui Anthony de Mello pentru ca mi-a reamintit sa gandesc si cu inima, Tony Robbins m-a invatat sa-mi planuiesc drumul in viata, dar sa nu uit sa si actionez. De la Osho, mare om, mare caracter, am invatat ca nici nu trebuie sa stiu unde merg, tot ce trebuie sa fac este sa ma bucur de calatorie.

Si m-am razgandit: acum m-am hotarat sa ma bucur de calatorie si sa am incredere ca acolo unde merg face parte dintr-un plan mai mare despre care eu nu stiu exact, dar despre care sunt convinsa ca este ceea ce-I mai bine pentru mine. Si daca, pe parcusul drumului, gasesc lumini aprinse pentru ghidare, atunci…multumesc.

Multumesc Neale Donald Walsch, ai fost si esti o lumina de ghidare si ma intorc mereu la mesajele tale. Stiu ca esti un mesager, unul dintre mesageri, de fapt.

A fost minunat ca ai venit in Romania si am petrecut o zi de eliberare, clarificare si echilibrare. Liniste si iubire. Acceptare si schimbare a atentiei de la nesemnificativ la ceea ce conteaza cu adevarat.

Neale a vorbit despre cea mai cunoscuta carte a lui, transmisa de “Seful”, anume Conversatii cu Dumnezeu. El a sintetizat informatia cuprinsa in trei volume in urmatoarele principii:

1. Suntem cu totii Unul . Toate lucrurile sunt un lucru. Există doar un singur lucru, și toate lucrurile sunt parte a acestui singur lucru care este . Aceasta înseamnă că ești divin. Tu nu esti corpul tau, nu esti mintea ta, și tu nu esti sufletul. Tu ești o combinație unică de toate trei, care cuprinde totalitatea a ceea ce esti tu. Ești o individualizare a Divinității, o expresie a lui Dumnezeu pe Pământ.

2. Este de ajuns . Nu este necesar de a concura, de a te lupta pentru resurse. Tot ce ai de facut este sa le folosesti.

3. Nu e nimic ce trebuie să faci. Adica fa ceea ce Simti sa faci, niciodata nu sunt impuse cerinte, conditii. Dumnezeu nu vrea nimic, nu are nevoie de nimic, nu cere nimic, nu comanda nimic.

4. Dumnezeu vorbește cu toată lumea, tot timpul. Întrebarea nu este ‘ Cui îi vorbeste Dumnezeu ? ‘
Întrebarea este ‘ Cine il ascultă? ‘

5. Există trei principii de bază ale vieții: funcționalitate, adaptabilitate și sustenabilitate.

6. Nu există nici un lucru cum ar fi bine și rău, este numai ceea ce funcționează și ceea ce nu funcționează, având în vedere ceea ce intentionam să facem.

7. În sens spiritual nu există victime și nici răufăcători in lume, deși în sensul uman se pare că există cu siguranță. Cu toate acestea, pentru că voi sunteți Divinul, nimic nu se poate intaampla impotriva vointei tale.

8. Nimeni nu face nimic nepotrivit, dat fiind modelul lui despre Lume.

9. Nu există nici un loc numit iad, și osânda veșnică nu există.

10. Moartea nu exista. Ceea ce numim ” moarte ” este pur și simplu un proces de re – identificare.

11. Nu există nici un astfel de lucru ca spatiu si timp, există doar aici și acum.

12. Iubirea este tot ceea ce există.

13. Tu ești creatorul propriei realitati, folosind cele trei instrumente de creație: gând, cuvânt și acțiune.

14. Viața ta nu are nimic de-a face cu tine. Este vorba despre toți cei a căror viață o atingi, și cum o atingi.

15. Scopul vietii tale este de a te recrea din nou în următoarea grandioasa versiune a celei mai mare viziuni pe care au avut-o vreodată despre cine ești.

16. În momentul în care declari ceva, opusul acestuia va intra în spațiul tau . Aceasta este legea contrastelor, care creeaza un câmp contextual în care ceea ce doresti să exprimi poate fi experimentat.

17. Nu există adevăr absolut. Tot adevărul este subiectiv. În acest cadru, există cinci niveluri de a afirma adevărul: Spune adevarul tau tie insuti despre tine insuti; Spune adevarul tau tie insuti despre un altul; Spune altcuiva adevarul tau despre tine; Spune altcuiva adevarul tau despre un altul; Spune adevarul tau despre tot la toată lumea.

18. Rasa umană trăiește într-un set precis de iluzii. Cele zece Iluzii ale oamenilor sunt: necesitate exista, esec exista, separare există, insuficienta există, cerințe există, judecata există, condamnare există, condiționare există, superioritate există, ignoranța există. Aceste iluzii au menirea de a servi omenirea, dar ea trebuie să învețe cum să le folosească.

19. Cele trei concepte de bază ale Trairii Holistice a vietii sunt: Onestitate, Constienta și Responsabilitate. Trăieste conform acestor precepte și mania pe tine insuti va dispărea din viața ta.

20. Viata functioneaza in paradigma: A FI – A Face – A Avea . Cei mai mulți oameni cred ca ea functioneaza invers, imaginându-si că in primul rand trebuie să ” aibă ” lucruri , în scopul de a ” face ” lucruri, astfel, să ajunga sa ” fie ” ceea ce ei doresc să fie . Inversarea acestui proces este cel mai rapid mod de a experimenta măiestria în viață.

21. Există trei niveluri de conștientizare : 1.speranta; 2. credinta; 3. cunoastere. Maestria spirituala se refera la a trai de pe al treilea nivel.

22. Există cinci idei eronate despre Dumnezeu care creează criza, violența, ucidere și război. În primul rând, ideea că Dumnezeu are nevoie de ceva. În al doilea rând, ideea că Dumnezeu poate să nu obțina ceea ce are nevoie. În al treilea rând, ideea că Dumnezeu te-a despărțit de El pentru că nu I-ai dat ceea ce are nevoie. În al patrulea rând, ideea că Dumnezeu încă mai are nevoie asa de tare de ceea ce vrea de la tine, incat iti cere acum, de pe poziția ta separata, să Ii dai. În al cincilea rând, ideea că Dumnezeu te va distruge dacă nu îndeplinesti cerințele Sale .

23. Există, de asemenea, cinci erori despre viața care creează criza, violența, ucidere și război. În primul rând, ideea că ființele umane sunt separate unele de altele. În al doilea rând, ideea că nu este suficient din ceea ce ființele umane au nevoie ca sa fie fericite. În al treilea rând, ideea că, în scopul de a obține lucrurile din care nu exista suficient, ființele umane trebuie să concureze unele cu altele. În al patrulea rând, ideea că unele ființe umane sunt mai bune decât alte ființe umane. În al cincilea rând, ideea că este adecvat pentru ființele umane ca pentru a rezolva diferențele grave create intre ele, trebuie sa se ucida reciproc.

24. Crezi că esti terorizat de către alte persoane, dar în realitate nu esti terorizat decat de convingerile tale. Experiența voastra despre voi și lumea voastra se va schimba dramatic dacă adoptați, colectiv, cei cinci pași pentru Pace :

– Permite-ti sa recunosti faptul că unele dintre vechile tale credințe despre Dumnezeu și despre viața nu mai functioneaza.
– Exploreaza posibilitatea că există ceva ce nu înțelegi pe deplin despre Dumnezeu și despre viață, si ca aceasta înțelegere ar putea schimba totul.

– Anunța că esti deschis pentru noi înțelegeri despre Dumnezeu și viață, înțelegeri care ar putea produce un nou mod de viață pe această planetă.

– Cu mult curaj examineaza aceste noi înțelegeri și, în cazul în care se aliniază cu adevarul tau interior și cunoașterea interioara, include-le in sistemul tau de credințe.

– Exprima-ti viata ca o demonstrație a celor mai mari convingeri ale tale, mai degrabă decât ca o negare a lor.

25. Să fie o singura Evanghelie pentru toți oamenii de pe Pământ : ” Suntem cu Toții Unul. Calea noastra nu este o cale mai bună, ci este doar una diferita.”

4 thoughts on “Conversatii cu mine si… cu Dumnezeu

  1. Ema says:

    Foarte frumos! Ma framanta insa un lucru: religia crestina nu accepta acest gen de spiritualitate deschisa si nu aproba sa preluam si de la alte religii cum ar fi budismul sau hinduismul spre exemplu. Eu, ca si credincioasa crestin ortodoxa am descoperit oarecum recent acest gen de literatura pentru dezvoltare spirituala care ingemaneaza toate marile religii care spun acelasi lucru: Dumnezeu este UNUL. Am descoperit insa cu tristete cautand informatii online ca Biserica Crestin Ortodoxa nu aproba calauzirea noastra dupa altceva in afara de Sfanta Scriptura. Desi gasesc ca ma ajuta aceasta literatura gen New Age, totusi ma tem ca as comite un pacat si ca m-as rataci preluand idei din ea. Este crestinismul compatibil cu meditatia si practicile orientale? si daca da, de ce nu ni se spune acest lucru la biserica?

  2. Adriana says:

    Defapt Biblia e o carte plină de sparță. Oare Domnul Isus nu ne spune să avem credință în Dumnezeu? Nu ne spune mereu și mereu, că Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul nostru? Dacă Dumnezeu este atotputernic ce îi este imposibil?

Leave a Reply

Your email address will not be published.