Corpul, prietenul tau cel bun

ploaieDe curand am fost la un mini atelier de vindecare a sufletului. Iar de atunci multe lucruri in creierul meu functioneaza mai diferit, mi-am reamintit multe cunostinte vechi, si am realizat multe lucruri pe care incercasem sa le pun cap la cap singura. A fost ca o experienta de autocunoastere, iar dupa ce am plecat de acolo am avut mai multe insighturi. Printe aceste lucruri, a fost decizia de a studia mai mult metoda Lisei Bourbeau, asa ca recitesc iarasi cartea ei: “Asculta-ti corpul”. De-a lungul anilor am fost o impatimita a lui Eckhart Tolle care sustine mult ideea ca traind viata in prezent ne simplificam existenta, si ne imbunatatim toate sectoarele ei. Am incercat aceasta metoda si functioneaza, iar metoda Lisei Bourbeau este ca o ramura a puterii prezentului, de aceea a inceput sa imi fie atat de draga, pentru ca este simpla, si ne apropie, ne conecteaza la corpul nostru, iar acesta are atat de multe sa ne spuna. Nu incerc sa va conving, o las pe Lise sa o faca mai bine:

“Atunci când ceri sau doresti ceva, când crezi cã ai o nevoie realã si-i dai un ordin subconstientului, e important sã-i spui sã-ti consulte supraconstiinta pentru a afla dacã aceea ce vrei e bine pentru tine. Dacã nu este, îti va da de veste printr-un mesaj si vei ajunge sã doresti altceva. Casa de pe malul apei nu este neapãrat cel mai bun lucru pentru tine. Poate existã ceva mai important. Dupã un anumit timp, se va întâmpla, fãrã îndoialã, ceva care te va face sã-ti dai seama ce vrei cu adevãrat. Schimbarea ta va fi radicalã: „Asta e ceea ce vreau, nu casa”. Prin ceea ce-ti este prezentat, vei întelege cã ai primit mesajul.E atât de linistitor sã stii cã ai în tine aceastã fortã extraordinarã, legatã direct demarea putere universalã, de cosmosul întreg, de subconstientul fiecãruia dintre cei ce trãiesc pe pãmânt, tot asa cum celulele corpului uman sunt legate între ele! Supraconstiinta ta e întotdeauna acolo, cu tine, 24 de ore din 24, pentru a te conduce si a te sprijini. Ar fi bine sã-i dai un nume. Când vei învãta sã-ti vorbesti,sã-i vorbesti supraconstiintei tale, vei avea impresia cã te adresezi unui bun prieten. Alegerea numelui e la discretia ta. Totusi, îti recomand sã-i gãsesti unnume care nu poate fi confundat cu altul si care sã nu-ti trezeascã nici o amintire.Vorbeste-i. Acum ai pe cineva în care poti avea încredere.Vei vedea cã n-o sã mai fii niciodatã singurã. Aceastã mare putere ascunsã în tine stie întotdeauna ce-ti este benefic. Si dacã gândesti, spui sau faci ceva împotriva acestei puteri interioare, ea îti va transmite un mesaj prin intermediul subconstientului. Mesajul primit te va ajuta sã întelegi cã ceva din ceea ce faci acum nu e bine pentru tine. Vezi cât e de minunat! Esti propriul tãu terapeut. Poti sã-ti duci viata asa cum doresti si la fiecare pas gresit ti se transmit semnale. Nu mai e cazul sã-ti faci griji, sã te gândesti si rãzgândesti, sã analizezi totul înainte de a lua o hotãrâre. Marea ta fortã interioarã, Dumnezeul tãu este acolo pentru a o face în locul tãu. E un mijloc fantastic de a-ti lãsa capul deoparte si de a accepta cã ai în tine pe cineva care te conduce mereu în luarea deciziilor.

Iatã diferitele mesaje pe care ti le poate transmite supraconstiinta pentru a te avertiza cã, în prezent, existã ceva ce nu-ti este benefic: emotiile care te coplesesc, indispozitiile, bolile, accidentele, dorinta de a bea sau de a te droga, de a dormi prea mult sau prea putin, de a mânca prea mult sau prea putin etc. De la nasterea ta ai primit mii de semnale. Si, cum n-ai putut sã le decodifici, ai atribuit bolile si angoasele tale conditiilor externe. Acesta e motivul pentru care oamenii au mereu un reflex de împotrivire în viata lor personalã: nu cautã unde trebuie. Dacã ti se întâmplã un accident, te îmbolnãvesti sau te coplesesc diferite emotii, în loc sã te superi, acceptã situatia si multumeste-i supraconstiintei tale pentru acest mesaj. Revoltându-te, nu faci decât sã agravezi situatia. Încearcã sã întelegi ce vrea sã-ti spunã supraconstiinta ta. Aceasta te va elibera, te va ajutasã fii în armonie cu tine însuti si sã câstigi o mai mare pace interioarã.

Tu stii cã ai fost creat dupã chipul si asemãnarea lui Dumnezeu, adicã perfect. Dar întotdeauna când ti se întâmplã ceva care nu e conform cu legea perfectiunii, Dumnezeul tãu interior este cel care îti indicã faptul cã nu esti pe drumul cel bun, cel al dragostei. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si ne-a lãsat libertatea sã gresim si sã ne trãim experientele cum vrem; de aceea ni se întâmplã atâtea neplãceri. Dumnezeu te iubeste ca un pãrinte pe copilul lui. Dacã acesta din urmã vrea sã plece de acasã de foarte tânãr si sã-si trãiascã propriile experiente, de cele mai multe ori pãrintii se opun si-i relateazã propriile experiente trãite la vârsta lui. Când existã o dragoste adevãratã, aceasta îi va convinge pe pãrinti sã-l lase sã plece pentru a-si trãi propriile experiente.Este exact ceea ce face
Dumnezeu cu tine.

El este mereu acolo, în interiorul tãu. Vede tot ce ti se întâmplã, dar îti lasã libertatea sã alegi. Dacã actionezi împotriva legilor Sale naturale, Dumnezeu
îti va transmite un mesaj prin intermediul supraconstiintei, si asta fãrã întârziere. Rãmâne la alegerea ta sã faci ce vrei cu el. Stiu cã de azi înainte vrei sã devii mai constient si sã înveti sã fii stãpânul vietii tale. Trebuie, deci, sã întelegi mesajele si sã faci ceva pentru tine. Înainte de a trece la capitolul urmãtor, ia o foaie de hârtie si scrie tot ce-ti amintesti cã s-a întâmplat prin puterea subconstientului tãu. Probabil nu-ti dãdeai seama cã astfel îti provocai multe evenimente din viatã. Încearcã sã-ti amintesti diferite lucruri, plãcute sau neplãcute. Poate ti-a fost fricã de ceva si acel eveniment chiar s-a întâmplat. Poate ti-ai dorit ceva foarte mult si ai obtinut. Fãrã sã-ti dai seama, îti programai subconstientul. Scrie toate evenimentele provocate de tine, tot ce-ti amintesti. De-acum vei începe sã fii constient de forta pe care ai avut-o întotdeauna în tine, fãrã sã stii. Acum, vizualizeazã, imagineazã-ti ceva ce vrei sã se întâmple în zilele urmãtoare. Poate fi ceva foarte simplu. Gândeste-te la ceea ce visezi si doresti sã-l obtii în curând. Dedicã mai multe momente pe zi acestui lucru, gâneste-l, vizualizeazã-l, priveste-l ca si cum s-ar fi realizat deja. Fã acest test cu tine însutisi vei vedea cã poti face sã se întâmple ceea ce vrei. E important sã stii cã subconstientul nu întelege nici trecutul, nici viitorul. Dacã-i spui „Într-o zi voi avea…”, nu-si va da seama. Nu întelege decât imaginea deja realizatã: „Am sau sunt” trebuie sã te vizualizezi cu lucrul pe care-l doresti.Iatã afirmatia pe care trebuie s-o faci cât mai des, în fiecare zi, înainte de a trece mai departe:
“IMI CONSIDER TRUPUL CEL MAI BUN PRIETEN SI GHID DE PE PAMANT, REINVAT SA-L RESPECT, SA-L ACCEPT SI SA-L IUBESC ASA CUM SE CUVINE”

Aceste realizari ne pot veni instant, citind aceste carti, sub forma de mini revelatii, sau pot aparea ca urmare a aprofundarii lor intr-un cadru organizat. Metoda “asculta-ti corpul” a inceput sa devina populara in urma promovarii ei de catre Lise Bourbeau, cea care a dezvoltat aceasta formula de vindecare a sufletului, si incepe sa se extinda cu pasi rapizi. Acum in Romania exista doar un terapeut specializat pe aceasta metoda, si anume Luminita Baltaretu, dumneaiei organizand mini ateliere in care putem efectiv sa invatam cum sa avem o relatie mai buna cu noi insine. Autocunoastere, ascultare, aprofundare, totul se intampla intr-un cadru frumos organizat, in care, cu ajutorul celorlalti poti afla mai multe despre tine. Atunci cand terapeutul se dedica 100% celor care il asculta, avand ca scop ca mesajul sau sa ajunga acolo unde trebuie, si atunci cand terapeutul asculta pe fiecare in parte cu aceeasi atentie si buna vointa, miracole se pot intampla. Faptul de a fi inconjurat de alti oameni, alte suflete deschise spre o vindecare sufleteasca, ajuta enorm la o recuperare, la o energizare mai rapida, iar asta ne dorim cu totii.

Fragment din cartea “Asculta-ti corpul”, de Lise Bourbeau
Mai multe despre atelierele Luminitei Baltaretu aici
Metoda asculta-ti corpul
Sursa foto

3 thoughts on “Corpul, prietenul tau cel bun

 1. Lacramioara says:

  Buna seara,
  M-a incantat acest articol.E minunat sa “discuti” astfel cu corpul tau si cu atat mai minunat sa ai in jurul tau oameni care traiesc la fel. Ma straduiesc sa ascult de acest prieten bun si mi-ar placea sa aflu cum pot sa fac lucrul asta cel mai bine.Cand si unde se organizeaza asemenea mini ateliere de vindecare a sufletului?
  Va multumesc, pentru ca imi umpleti sufletul de bucurie!

 2. Nicoleta Alina says:

  Foarte frumos! intradevar in aceasta viata corpul nu este decat un element care ne ajuta in actiunile noastre. Multumesc pentru argument.

 3. Daniel says:

  Foarte frumos! Cuvinte, abordare bune, o scriere care mă inspiră, îmi aduce bucurie. Sunt interesat să particip la asemenea comunităţi de oameni care vor să-şi cureţe, să-şi vindece sufletul, inima, corpurile subtile, mintea, corpul fizic, indiferent cum le numim…

  Permiteţi-mi, vă rog, de dragul cunoaşterii şi armoniei, două mici întrebări:
  1. Evident şi corpul fizic trebuie observat, întrebat, ascultat… Dar de ce metoda şi cartea se numesce “Ascultă-ţi corpul” şi de ce “îmi consider trupul […] cel mai bun ghid de pe Pământ”, dacă de fapt se recomandă să consultăm, să întrebăm supraconştiinţa, nu corpul fizic? … dacă este vorba despre ceea ce ne spune supraconştiinţa?

  2. Simt nevoia unei încurajări, a unei speranţe şi în ce priveşte cultura română…. Mai este posibil oare să păstrăm cât de cât puritatea limbii române, să evităm transformarea ei în romgleză, prin împănarea cu barbarisme ca “insight”, ca în expresia “după ce am plecat de acolo am avut mai multe insighturi”? Avem oare, în limba română, un cuvânt, ceva, cu care să nu ne fie ruşine să-l folosim, în loc de insight?

Leave a Reply

Your email address will not be published.