Cum sa stabilesti si sa realizezi obiectivele in viata

mi-as-schimba-viata-daca-as-avea-mai-mult-timp_1_fullsizeVreti sa va schimbati viata, dar nu puteti gasi timpul necesar sa incepeti? Dr. Virtue va indruma prin uimitoarea jungla a capcanelor mentale, care provoaca problemele legate de timp. Veti descoperi cum sa aveti mai mult timp liber, sa va ordonati programul si sa primiti sprijin iubitor de la prieteni si familie.

“Multi ani mi-am scris obiectivele pe hartie, iar rezultatele au fost uimitoare.Odata credeam ca stabilirea de obiective este doar un instrument pentru succes in cariera si reusita financiara.
Parte din disperare, parte si din curiozitate, am decis sa aplic stabilirea de obiective pentru viata amoroasa, viata de familie, sanatate si viata spirituala. Am fost socata ca a mers! De exemplu, voiam o relatie. Din pacate, barbatii cu care ma intalneam aveau valori si stiluri de viata foarte diferite fata de ceea ce cautam eu la un partener de viata.
Asa ca m–am apucat sa scriu toate calitatile si caracteristicile pe care le voiam la un barbat si intr-o relatie. Apoi am folosit celelalte componente ale procesului de stabilire a obiectivelor, care functionasera asa de bine pentru cariera mea: vizualizarea si increderea. Inchideam ochii si stiam ca barbatul visurilor mele ma cauta cu aceeasi fervoare cu care il cautam si eu.

Ori de cate ori simt ca stagnez sau sunt deprimata, asta se intampla, de obicei, pentru ca nu imi scriu, nu imi revizuiesc si nu imi actualizez obiectivele. Un lucru pe care vreau sa il
subliniez este ca bucuria si succesul de care va puteti bucura voi si familia voastra nu au limite, in afara de acelea pe care vi le puneti voi insiva.
Luati un jurnal si scrieti, in detaliu, dorintele inimii. Nu lasati niciun fel de frica sau auto-judecata care v-ar spune ca sunteti “materialisti”, “nerealisti” sau “superficiali” sa va impiedice sa puneti raspunsuri sincere, pe fiecare pagina. Amintiti-va ca multe dintre dorintele voastre au luat nastere intr-un plan spiritual si ca nu aveti de ce sa va rusinati ca doriti o viata mai confortabila. Pe de alta parte, scrieti doar visele pe care le doriti cu adevarat. Scrieti detaliile care sunt importante pentru voi. Cel mai bine este sa aveti o imagine concreta a acestor obiective dorite, pe care sa o mentineti in timpul perioadelor de meditatie – si sa va simtiti recunoscatori si increzatori ca legea spirituala va livreaza realizarea dorintelor, chiar acum.

Iata cateva intrebari pe care sa vi le puneti, atunci cand descrieti si definiti fiecare domeniu important din viata voastra?

Timpul meu liber si viata personala: Ce activitati mi-ar placea sa fac mai des? Cum mi-ar placea sa-mi petrec timpul liber? Vreau sa-mi iau mai multe vacante (unde, cat e des, ce tip?) Vreau sa am mai mult timp sa meditez, sa ma relaxez, sa dorm? Cu cine as fi in timpul meu liber?
Cariera: Ce cariera as alege daca as castiga la loterie azi? Dar daca as afla ca as avea doar trei luni de trait? Ce cariera de vis sper sa am intr-o zi? Care este motivul principal pentru care muncesc?

Viata amoroasa: Ce tip de relatie vreau? E vorba de o relatie de prietenie sau mai degraba de o relatie pasionala? Ce calitati si caracteristici sunt importante pentru mine la un partener: sa fie salariat, liber profesionist, muncitor, artist, om de afaceri, sportiv, intelegator, educat, relaxat, prietenos, exteriorizat, elegant, iubitor, religios, dornic sa aiba o familie, sa nu aiba copii, sa bea rareori, vorbaret, modest?

Veniturile, cheltuielile, finantele: Cate datorii vreau sa am si in ce scop? Mi-ar placea sa platesc unul sau mai multe dintre creditele pe care le am? Pana cand? Cati bani vreau sa castig luna care vine? Anul urmator? Peste cinci ani? Ce cheltuieli vreau sa reduc sa sa elimin?
Casa si vecinatatea: Ce schimbari vreau sa fac in mediul meu actual de viata? Vreau sa-mi aranjez casa sau curtea? Cum arata casa mea ideala? Cum arata cartierul meu?

Viata spirituala: Cat timp vreau sa dedic practicilor spirituale, cum ar fi meditatia, cursurile, mersul la biserica, munca de voluntariat? Ce locuri pline de energie spirituala vreau sa vizitez, cu cine si cand?

Sanatatea si conditia fizica: Ce schimbari vreau sa fac in ceea ce priveste sanatatea si conditia mea fizica? Cat timp pe zi vreau sa petrec facand miscare? Ce tip de program de exercitii fizice mi-ar placea? Ce tip de alimente ar include regimul meu obisnuit?

Viata de familie: Ce tip de viata de familie vreau? Copii? Cat timp vreau sa petrec alaturi de ei? Ce vreau sa-i invat? Ce tip de relatie vreau sa am cu parintii mei? Cu fratii, surorile? Este vreun membru al familiei pe care vreau sa-l iert?

Educatie: Ce vreau sa invat? Ce teme ma fascineaza? Vreau sa obtin o diploma sau un certificat?

Dupa ce veti fi raspuns la aceste intrebari, pentru voi insiva, veti fi deja porniti pe drumul stabilirii unor obiective sanatoase, care va vor imbogati si imbunatati viata!”

Mi-as schimba viata, daca as avea mai mult timp, Dr. Doreen Virtue, Editura For You

Leave a Reply

Your email address will not be published.