Cunostinte vs. Constiinta

Nu acorda cunostintelor o importanta exagerata. Cunostintele servesc unui scop important in Visul planetei. Ele ne permit sa comunicam unii cu altii e baza experientei impartasite. Ne permit, de asemenea, sa trecem dincolo de limitele noastre fizice si sa folosim tehnologia pentru a ne face viata mai confotabila.

Dar in absenta constientei, cunostintele pot prelua controlul asupra mintii. Tot ceea ce intra in campul constiintei ar putea fi in permanenta etichetat si tradus pe baza experientelor trecute. De asemenea, cunostintele permit si domesticirea, un sistem de rasplata care iti ofera propria ta acceptare din partea celorlalti in schimbul conformarii.

De aceea intrebarea: “Tu folosesti conostintele sau cunostintele te folosesc pe tine?” e atat de importanta. Tu esti primordial, iar cunostintele secundare. E cumva mintea ta atat de cotropita de ceea ce stii incat ai uitat aceasta piesa centrala?

Astazi, cu constienta, aminteste-ti ca exista cunostintele numai pentru ca existi tu. In vreme ce cunostintele se pot schimba, prezenta care esti tu nu se schimba. Pastrarea in minte a acestui fapt te ajuta sa nu ramai blocat in credintele tale.

Don Muguel Ruiz, “Traind o viata constienta”, Editura Mix

Leave a Reply

Your email address will not be published.