De unde vine Dumnezeu?

Neale Donald Walsch este un autor american, cel care a a creat “Conversatii cu Dumnezeu”, scrisa sub influenta inpiratiei divine.
Iata raspunsul lui la intrebarea : de unde vine Dumnezeu?

“Acesta este un lucru pe care mintea umana il intelege foarte greu. Dumnezeu nu a venit de nicaieri. Adevarul este ca Dumnezeu a fost intotdeauna, este intotdeauna si va fi intotdeauna – o lume fara de sfarsit. Nu a existat niciodata nici un moment in care Dumnezeu sa nu fi fost – si niciodata nu a existat vreun lucru care sa nu fi fost Dumnezeu. Prin urmare, nimeni nu ar fi putut sa-L “faca” pe Dumnezeu. “Creatorul” lui Dumnezeu ar fi trebuit sa fi fost in afara lui Dumnezeu, nimic exterior lui Dumnezeu nu l-ar fi putut crea pe Dumnezeu. Deci, cum a fost creat Dumnezeu? Raspunsul este: nu a a fost.

Dumnezeu a aparut din neant si in neant se va intoarce. Volumul al doilea din Conversatii cu Dumnezeu explica in detaliu ca nu exista decat un singur moment si un singur loc. Momentul este acum; locul este aici. Aici si acum este tot ceea ce este. E ceva greu de inteles, daca insisti sa folosesti tiparele noastre artificiale in jurul conceptului pe care il numesti timp. Pentru a iesi in afara acestor tipare si a ajunge la o intelegere mai larga a timpului, vezi partea extinsa acordata acestei probleme in CCD, vol. 2.
In Conversatii cu Dumnezeu, volumul 1, exista o parte extraordinara in care Dumnezeu ne ofera o explicatie pentru incepatori referitoare la nemarginire – si ne spune ca Ea s-ar putea , la urma urmei, sa nu fie cea mai inalta zeitate.

Bineinteles ca intrebarea ta a fost pusa de un milion de ori, intr-un milion de moduri (Ce a fost la inceput, oul sau gaina?). Nu exista raspuns la intrebarea ta, intrucat un raspuns satisfacator, care se potriveste realitatii prezente, depinde de conceptualizarea timpului ca fiind ceva liniar. Cu alte cuvinte, pentru ca Dumnezeu sa fi fost “facut” ar fi tebuit sa existe un timp in care Dumnezeu nu exista. Dar timpul nu este ceva liniar si toate lucrurile care sunt, sunt chiar acum – si au fost dintotdeauna si vor fi intotdeauna. Ca veni vorba, asta ne include si pe noi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.