Curs de miracole

Cursul de miracole a fost „scris” de Dr. Helen Schucman printr-un proces de dictare interioara pe care l-a identificat ca venind de la Iisus. Doctor psiholog, cercetator in domeniul psihologiei si profesor universitar de Psihologie Medicala, Dr. Helen Schucman s-a bucurat de ajutorul sefului ei de departament, Dr. William Thetford, la randul lui profesor universitar de Psihologie Medicala la universitatea la care lucrau amandoi. Cursul de miracole a vazut lumina tiparului pentru prima oara in 1975 si de atunci a fost tiparit in peste 1 000 000 de exemplare.

Mai jos sunt cateva fragmente pe care le-am extras din aceasta lucrare unica:

Adevaratul rost al acestei lumi este de a putea corecta necredinta. Credinta produce acceptarea existentei. Toate aspectele fricii sunt neadevarate pentru ca ea nu exista la nivel de creator. Iubirea desavarsita alunga frica. Daca frica exista, atunci iubirea desavarsita nu exista. Cand ti-e frica de ceva iti adeveresti ca iti poti face rau. Aminteste-ti ca acolo unde ti-e inima, ti-a si comoara. Tu crezi in ce apreciezi ca valoros. Daca ti-e frica, apreciezi gresit.

Pasind inainte iti corectezi pasii gresiti anterior. Fiii trebuie sa invete sa vada lumea ca mijloc de vindecare a separarii. Trupul este un instrument pentru minte. Singura aplicatie cu adevarat semnificativa a capacitatii creatoare a mintii este determinarea mintii sa renunte la creatiile ei gresite.
De cate ori ti-e frica este un indiciu sigur ca ti-ai lasat mintea sa creeze gresit si nu l-ai lasat pe Dumnezeu sa o calauzeasca.

Copiii lui Dumnezeu au dreptul la confortul perfect care vine dintr-o incredere perfecta. Pana nu dobandesc pe aceasta isi irosesc adevaratele puteri creatoare pe incercari inutile de a-si spori confortul prin mijloace nepotrivite.

Fiecare conflict este o expresie a fricii. Spune-ti ca, intr-un fel sau altul , trebuie sa fi ales sa nu iubesti, caci altfel nu ar fi putut sa apara.

Umilinta este o lectie pentru Eu, nu pentru spirit. Cei blanzi vor mosteni pamantul pentru ca Eurilor lor sunt umile, iar asta le da o perceptie mai adevarata.

Savarsirea miracolelor implica recunoasterea deplina a puterii gandirii, pentru a evita creatia gresita. Alegand miracolul, ai respins frica, chiar si numai temporar. Atat miracolul cat si frica vin din ganduri.

Nu trebuie sa ma ingrijesc ce sa spun sau ce sa fac, caci cel ce m-a trimis ma va indruma. Sunt multumit sa fiu oriunde ma vrea el, stiind ca el vine cu mine. Ma voi vindeca lasandu-l pe el sa ma invete sa vindec.

Atunci cand starea sufleteasca iti spune ca ai ales gresit, si asta se intampla de cate ori nu esti vesel, sa stii ca nu trebuie sa fie asa. In fiecare caz te-ai gandit gresit la un frate creat de Dumnezeu si percepi chipuri pe care ti le face Eul intr-o oglinda intunecata. Gandeste-te cinstit ce ai gandit din ce nu ar fi gandit Dumnezeu si ce nu ai gandit din ce ar vrea Dumnezeu sa gandesti.

Tu te lepezi de tine si de Dumnezeu daca te lepezi de fratii tai. Trebuie sa inveti sa-i vezi asa cum sunt si sa intelegi ca apartin lui Dumnezeu ca si tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.