Cursul de Miracole

cursul-de-miracole-carti-spiritualitateDupa ce l-am auzit pe Eckhart Tolle vorbind de mai multe despre Cursul de Miracole si dand citate din el, m-am incumetat sa-l citesc si eu. Recunosc ca auzisem dinainte de el, dar mi s-a parut foarte greu de abordat. Dar de aceasta daca motivatia a fost mai mare, pentru ca si respectul fata de Eckhart era mare. Iata cateva din ideile (unele adaptate si interpretate) din Cursul de Miracole care mi-au atras atentia:

 • Nimic real nu poate fi amenintat, nimic ireal exista.
 • Miracolele exista in mod natural ca expresii a iubirii. Adevaratul miracol este iubirea care-l inspira.
 • Vocea lui Dumnezeu te va indruma exact in directia potrivita, si iti va fi transmis exact ceea ce trebuie sa stii.
 • Miracolele sunt obiceiuri si ar trebui sa se intampla in mod involuntar. Ar trebui sa nu fie ghidate constient, ele te pot ghida gresit.
 • Rugaciunea este calea prin care se infaptuiesc miracolele. Calea naturala de comunicare cu Creatorul. Prin rugaciune ne este transmisa dragostea, si tot prin ea, dragostea este si primita.
 • Cand daruiesti un miracol (prin iubire, iertare) iti daruiesti, de fapt, tie, si Mie, Creatorul. Dar mai presus, tie – tu esti prioritar, pentru ca Eu, Creatorul, nu mai am nevoie de miracole, dar sunt aproape de tine, in caz ca ai nevoie de Mine.
 • Pacatul nu este altceva decat lipsa de iubire. Pacatul este un cuvant inventat de om, avand cu semnificatii amenintatoare, pe care le-a inventat chiar el. Insa aceasta frica nu aduce nimic bun,nu poti castiga nimic din urma fricii. Aici intervin miracolele –adica iubirea si iertarea fata de sine si toata lumea, care te elibereaza de frica.
 • Ti-a fost dat totul atunci cand ai fost creat. Asculta, invata si actioneaza. Asculta vocea mea (roaga-te sau mediteaza-si vei auzi acea voce) , invata sa indrepti greseala (iertand pe cei ce gresesc fata de tine-si astfel te ierti pe tine) si Actioneaza pentru a corecta greseala, ajutandu-i si pe ceilalti sa se ilumineze si sa iubeasca si sa ierte.

Voi reveni cu alte idei interesante din Cursul de Miracole.

One thought on “Cursul de Miracole

 1. Carmen says:

  Aveti grija cu tot ce tine de Tolle si de New Age, este o pista falsa..apareny buna si va va produce multe daune sufletesti. Daca cauatati ceva, cautati ortodoxia…pe care prea putini o cunosc cu adevarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.