Ramtha: Cine suntem noi?

ramtha-coperta-recenzieCine suntem noi de fapt?
Autor: Ramtha
Editura: M. M. S.
Categoria: Autocunoastere/Spiritualitate

In aceasta carte, J. Z. Knight ne prezinta o serie de invataturi ale lui Ramtha, pentru avansati. Invataturile pentru incepatori au aparut in 2004 sub titlul “Ramtha: Ghidul incepatorului pentru crearea realitatii” J.Z. Knight ne dezvaluie cum a aparut pentru prima data in viata ei Ramtha. Era in 1977 intr-o dupa-amiaza de duminica, in bucatarie, cand ii apare in fata o aratare minunata, inalta de 3 metri, cu un zambet ca un soare, si extraordinar de chipes; el ii spune, “numele meu este Ramtha, Cel Iluminat, si am venit sa te ajut sa treci peste sant”. Acesta a fost prezentat intregii familii si pentru a fi intelese invataturile sale ii recomanda citirea cartii “Viata si invataturile maestrilor din Orientul Indepartat”, aparuta In 1964.

Ramtha a invatat-o sa iasa din corp, aruncand-o in tunel, si lovindu-se de zidul de lumina, sa aiba alta perspectiva a rolului ei in aceasta viata. Ne povesteste despre ce lucruri minunate a vazut in aceste calatorii, despre cel de-al 23-lea univers, a urmarit viata si moartea a generatii intregi de oameni, a asistat la evenimente istorice, a vazut vietile ei anterioare.

Scopul lui Ramtha este sa-i indrume spre o viata spirituala, sa-i invete pe oameni sa fie extraordinari, sa-i impartaseasca regulile care duc la descatusarea mintii. “Daca puteti sa va sprijiniti voi insiva, pana treceti de indoieli, atunci veti reusi, pentru ca acesta este singurul obstacol care va sta in cale. Si intr-o zi veti face toate aceste lucruri si veti ajunge sa vedeti toate lucrurile pe care le-am vazut eu, si pe care mi s-a permis sa le vad.”

Ramtha cel iluminat, confirma existenta lui Dumnezeu, care interactioneaza cu noi, ajutandu-ne sa ne inaltam spiritual, sa lasam la o parte prejudecata ca femeile sunt inferioare barbatilor, sau ca Dumnezeu este de gen masculin. El ne arata ca suntem niste spirite netrecatoare, Dumnezeu traieste inlauntrul nostru, si ca putem face lucruri minunate in lumea aceasta.

Constiinta si energia creaza natura realitatii, adica ceea ce gandesti formeaza viata ta. Mintea este misiunea constiintei si este compusa din ganduri. “Cand reusiti sa accesati subconstientul, accesati mintea lui Dumnezeu. Ea stie exact de ce va aflati aici, stie care este programul vostru aici, si de ce v-ati intors intr-un astfel de corp.”
Creierul este ca un calculator, gandul este o holograma. Corpul nostru are nevoie de soliditate pentru a vedea caracterul real al unui lucru, iar in spatiul gol se afla energia.

Energia s-a creat pe sine, scopul ei fiind acela de autocunoastere. Iar Dumnezeu/energia creatoare este in fiecare particula, care a existat vreodata, atomul fiind o forma a ei.

Ce este realitatea creata de constiinta si energie? “Realitatea vostra este compusa din toti oamenii, locurile, lucrurile, momentele si intamplarile din viata voastra.” Cu alte cuvinte voi va creati viata, si nimeni altcineva, lasati la o parte rusinea, frica, vinovatia, suferinta, si veti fi fericiti. Iubiti-va pe voi insiva si apoi veti atrage pe altii care sa va iubeasca. “A gasi fericirea in altii, nu inseamna decat a cauta nenorocirea, pentru ca toti o sa va dezamageasca, la fel cum si voi i-ati dezamagit pe toti.”

Reintoarceti-va spre spiritualitate, prin iubire de sine, prin iubirea de Dumnezeu.
“In Imparatia lui Dumnezeu nu exista bine sau rau. Binele sau raul apartin unei decizii privilegiate, care o iau fiintele omenesti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.