Durerile de spate- cauze spirituale

spinareMesajul urmator este cu dedicatie, se stie el, si este un pasaj din cartea Lisei Bourbeau, “Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun de pe Pamant”. Ceea ce sustine si demonstreaza ea in carte este legatura care exista intre suferintele fizice si tumultul interior: tot ceea ce traim este interpretat si etichetat de mintea noastra prin ganduri care se reflecta fizic prin emotii. Ele pot crea confort si adesea si disconfort, putand ajunge a fi in final boli, mai grave sau mai putin grave. Totul este, in final, sponsorizat de ganduri.

“Majoritatea oamenilor isi explica boala ca pe un ghinion, ca pe o nedreptate, insa fiecare boala, fiecare accident sunt provocate de tine insuti. “Cine vrea sa se imbolnaveasca?” ai sa intrebi. Facem acest lucru inconstient. Boala este un semnal dat de corpul tau. Supraconstiinta ta, partea divina iti trimite un mesaj, deoarece unele dintre actiunile tale, dintre gandurile si vorbele tale sunt contra legii iubirii si responsabilitatii (suntem responsabili de actiunile noastre, toate fiind supuse legii cauzei si efectului). Nu serveste la nimic sa ai resentimente fata de natura sau fata de cine alegi tu, este mai important sa primesti mesajul si sa multumesti corpului ca ti l-a trimis: este semn ca ceva nu este in acord cu planul tau de viata, adica evolutia interioara”.

Si un exemplu care exemplifica la modul concret teoria: este noapte, vecinul tau vine la tine pentru a te anunta ca ai uitat farurile la masina aprinse. Daca refuzi sa raspunzi, vecinul va incerca sa-ti atraga atentia. Va insista sa sune, nu pentru a te deranja, ci mai degraba pentru ca tine la tine si vrea sa te ajute. Daca, dupa mai multe avertismente, tu te incapatanezi sa nu faci nimic, a doua zi dimineata vei gasi bateria la masina golita.

Supraconstiinta ta actioneaza la fel. Daca pierzi primul mesaj sau nu il intelegi, iti va trimite un altul, apoi un altul, pana cand iti va trimite ceva suficient de puternic pentru a te scutura si a provoca o reactie din partea ta: un cancer sau o criza cardiaca. Si daca, din nou, refuzi sa actionezi, vei muri, la fel ca si bateria de la masina!

Fiecare afectiune sau boala este un mesaj in sine. Dar raul nu este doar fizic. Trebuie sa vezi dincolo de lumea fizica. Gravitatea unei boli se dovedeste a fi la fel de mare precum mesajul ei. Cand o boala persista, este foarte important sa vezi ce mesaj vrea sa iti transmita. Daca devine foarte puternica, inseamna ca si-a intarit forta de mult timp.
Adesea problemele sufletului de manifesta fizic prin afectiuni la care este evidenta logica conexiunii: o persoana care se simte nesustinuta, careia ii lipseste sprijinul in viata va fi avertizata de aceasta problema psihologica de durerile de spate. Coloana este cea care sustine corpul, cel convins ca nu este sustinut va avea afectini ale acesteia.” Fara indoiala esti o persoana care este in stare sa ia toata raspunderea celorlalti in spatele lui si care se simte responsabila pentru fericirea sau nefericirea lor. Insa aceasta responsabilitate este atat de grea incat vei avea nevoie de un sprijin suplimentar. Exact ceea ce tu nu obtii. Superconstiinta ta iti trimite urmatorul mesaj: “nu mai crede ca esti responsabil de fericirea sau de nefericirea celorlalti. Daca vrei sa ajuti pe cineva, fa asta, dar de bunavoie, din dragoste si nu pentru ca te simti obligat sa faci asta. Tru esti singurul care iti sustii decizia”. Daca faptul de a-ti lua responsabilitati te ajuta sa te realizezi, vei fi apt de acest lucru, fie ca este vorba de profesie, fie de alte domenii ale vietii tale. In acest caz, nu ai nevoie de niciun sprijin. Daca nu ai putea face acest lucru, nu ti-ai propune niciodata asa ceva.

Cand cineva nu se simte destul de sprijinit, este “nesustinut” adica ar vrea ca toata lumea sa o sprijine, dar cand ceilalti se ofera sa ajute, nu ii convine niciodata. Eventual, cei apropiati se descurajeaza si nu mai vor deloc sa il ajute.
Daca durerea este in partea superioara a spatelui, partea ta afecticva este afectata, iar daca este vorba despre partea partea inferioara, este vorba despre latura materiala si financiara.”

A doua dedicatie speciala este pentru o alta fiinta draga, se stie ea. Ea sufera adesea de dureri in gat, tratate cu antibiotice, cum altfel. Insa gatul este calea prin care ne exprimam. Si aici, legatura intre afectiunea fizica si mesajul supraconstiintei este logic si clar: nu exprimam ceea ce am vrea, ne ascundem furia si nemultumirea. Adeseori, sub umbra indiferentei, nu vrem sa acceptam fata de noi insine ca unele lucruri ne ranesc. Ne place sa credem ca suntem indiferenti, dar sufletul nu poate fi pacalit. Acest comportament de a ascunde sentimentele, de a le reprima, de a nu rosti o replica atunci cand e cazul, de a nu spune nu sau de a nu-ti revendica pozitia fata de o situatie, toate vor duce la dureri de gat. Gestul pe care il poti face este sa te exprimi fata de persoana in cauza si sa-i impartasesti ceea ce ai trait in momentul in care cuvintele sau faptele ei te-au ranit. 10% dintre certuri sunt create de diferente de opinii si 90% de modul de exprimare al opiniilor, asa ca ai grija cum alegi sa o faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.