Lupta interioara: personalitatea si sufletul

personalitate suflet conflictPrietenul nostru mai vechi, Joe Vitale (“Curs despre trezire”), primeste o intrebare cheie: “Joe, eu ma lupt de mult timp cu personalitatea mea, care pare sa aiba multe de recuperat. Nu pare sa fie niciodata in pas cu sufletul meu, si este un lucru descurajant. Cum imi pot gasi pacea in mijlocul acestei discrepante?”

Si iata si raspunsul:

“ Da, este o intrebare importanta. In primul rand, trebuie sa accepti locul in care te afli. Daca te zbati, inrautatesti situatia. Rezistenta o va face sa persiste. Pe cat posibil, trebuie sa te concentrezi asupra momentului, asupra ideii de a fi aici si acum, asupra a ceea ce numesti tu suflet. Personalitatea ta, , eul tau, nu va ajunge niciodata din urma sufletul tau. Nici nu trebuie sa o faca. Ea trebuie de fapt sa se afle in slujba partii divine din tine, pe care o numesti suflet.
Trage aer adanc in piept si capituleaza in fata acestei idei. Mediteaza asupra faptului ca tu nu esti eul tau, corpul tau, emotiile tale. In realitate, esti sufletul, martorul din spatele tuturor acestor lucruri. Respira gandindu-te la toate acestea si accepta ideeea ca Divinitatea iti vorbeste in sinea personalitatii tale si ca ar tebui sa urmezi pur si simplu ce iti spune Divinitatea.

Cand incerci sa te ghidezi din perspectiva eului, provoci multa frustrare, si asta simti acum. Eu as renunta. Renunta complet. Priveste in interiorul tau si urmeaza Divinitatea. Ea te conduce acasa, adica la trezire.

Asta nu inseamna ca eul iti este dusman, Dimpotriva, el iti este prieten. Eul te ajuta sa supravietuiesti. Niciunul dintre noi nu este lipsit de eu. Este un lucru foarte bun. Doar ca nu trebuie ca eul sa preia controlul, sa conduca autobuzul vietii tale, pentru ca o sa se ciocneasca de ziduri si alte autobuze (euri). El iti este necesar pentru a folosi ATM-ul, pentru a conduce o masina. Eul trebuie sa se afle in slujba divinitatii. Divinitatea conduce autobuzul, corabia, planeta. “

Leave a Reply

Your email address will not be published.