Eckhart Tolle

autor spiritualReminder Eckhart Tolle: “Cand vezi sau auzi ceva, nu reactiona imediat. Coboara-ti mintea in inima si incearca sa intelegi ce simti in acea clipa. Daca sentimentul este pozitiv (bucurie, simpatie, entuziasm, iubire, placere) poti reactiona imediat, de preferinta manifestandu-ti bucuria, recunostinta fata de cel care ti-a provocat sentimentul.

Daca sentimentul este negativ (tristete, antipatie, deprimare, ura, neplacere), fa tot posibilul sa nu rectionezi imediat. De regula, sentimentele negative sunt reactia unor rani nevindecate. Acorda-ti timpul necesar pentru a intelege foarte bine care sunt cauzele, motivele, pentru ca apoi sa le accepti si sa le ierti.”
Acorda-ti ragazul sa recunosti in tine ceea ce te-a deranjat la celalalt (este principiul oglinzii). Acelasi stimul exterior poate declansa reactii diferite, accepta ca altul poate reactiona diferit. Dar ca sa poti gasi timpul si initiativa necesare sa rationezi inainte de a actiona, trebuie sa fii permanent in legatura cu tine, sa “legitimezi” fiecare gand care trece, sa-l pastrezi pe cel pozitiv, sa-l anihilezi pe cel negativ si sa pastrezi atentia fixata pe cat posibil pe momentul prezent. La inceput este un efort, pentru ca, nu-i o noutate, gandurile zboara din trecut catre viitor cu viteza… gandului.

“Acorda atentie in mod deosebit tiparelor de gandire, acelor benzi de magnetofon care se tot repeta in capul tau de ani de zile”, nu le acorda credit instantaneu, pune-le sub semnul intrebarii, verifica-le folosul pe care il aduc si pastreaza-le sau sterge-le din minte. Un gand negativ pe care il contrazicem imediat cu unul pozitiv va aparea tot mai rar.

“Obisnuiti-va sa va intrebati: ce se intampla in mine in momentul acesta?” Este o intrebare-barometru care iti atrage atentia daca esti pe drumul bun. Poate deveni o ancora, un motiv sa iti verifici mereu starea de spirit, care este mereu corelata cu acea calitate pe care o au gandurile tale.

One thought on “Eckhart Tolle

Leave a Reply

Your email address will not be published.