Eckhart Tolle – Un pamant nou

autor spiritual un nou pamantTraind in prezent, nefericirele anterioare nu ne mai stapanesc, eliberarea lor este la baza fericirii noastre. Eckhart Tolle

Cartea “Un pamant nou” a cunoscutului calauzitor spiritual Eckhart Tolle, se vrea a fi un ghid practic ajutator in evolutia noastra spirituala. In aceasta lume in care fiecare om incepe sa devina mai constient de sine, sa caute rezolvare la problemele existentiale, Eckhart Tolle, prin cartile sale, reuseste sa fie un adevarat guru spiritual modern. Oamenii se indreapta cu mai multa aplecare spre calauzitorii spirituali moderni decat spre religiile consacrate. Ca si in celelalte carti ale sale, autorul transmite mesaje simple si clare demne de vechii maestri spirituali. Scopul cartii “Un pamant nou” este de a ne elibera sufletul de suferintele primite inca de la nastere sau dobandite pe parcursul acesteia, concretizate in “corpul-durere”. Acest “corp-durere” este un aflux de emotii negative, hranit de gandurile rele, al carui leac este eliminarea acestor ganduri, pentru diminuarea energiei acestuia. Multi intelepti si iluminati, barbati si femei, au avut candva un corp-durere greu, dar prin eliminarea acestuia au putut sa atinga iluminarea.

Fiecare om degaja un camp energetic ce corespunde starii sale interioare, stare care este simtita de cei din jur; de aceea calugarii sau maicutele reusesc sa ne tramsmita o stare de linite, de inalta spiritualitate, in contrast cu un afacerist vorace sau un infractor. Se intampla de multe ori ca acest corp-durere sa stapaneasca doi soferi din trafic, care, ajungand la o intersectie in acelasi timp si producand un accident chiar banal ei vor iesi din masina, foarte violenti, ajungand chiar la bataie. Acest fenomen se numeste “road-rage”, adica furia strazii, si se intalneste destul de frecvent in traficul marilor orase.

Din cauza gandurilor rele, precum furia, frustrarea, oamenii ajung sa fie dominati de corpul-durere, devenind temporar maniaci, comitand cine stie ce crima sau agresiune, aproape inconstient. Acest corp-durere este alimentat de nefericirile anterioare, care prin obsesie ne fac sa nu ne mai controlam comportamentul. Din punctul de vedere a lui Eckhart Tolle iesirea din aceasta situatie este acceptarea nefericirii, care odata lasata de o parte, nu va mai fi prezenta si va conta tot mai putin.

La copii acest corp-durere se manifesta sub forma de toane sau retragere in sine, furie, accese de plans etc.; acestea vin din corpul durere al umanitatii sau de la parintii lor. De aceea in familiile dominate de certuri sau nemultumiri, copiii sunt nervosi, furiosi, plang cu disperare. Nu cedati in fata acestor accese de plansete, deoarece copilul va invata ca prin aceasta metoda poate obtine orice, iar acest obicei se poate perpetua si la maturitate.

In cazul in care vine o noua nefericire,este bine sa nu reactionati cu violenta, acceptati-o si veti vedea ca nu va mai avea o intensitate prea mare. Viata va va da energia sa o depasiti, in schimb, daca nu o tratati cum trebuie, ea va rascoli vechile frustrati, necazuri si nemultumiri, transformandu-va intr-un pachet de nervi. Veti indeparta pe cei din jur, veti pierde prieteni, deoarece ei vor simti energia negativa ce va stapaneste si veti crea noi conflicte. Cei din jurul vostru, daca au sentimente pozitive, vor incerca sa va calmeze, sa nu va hraneasca furia cu alte argumente, dovedindu-se adevarati prieteni. Astfel, omul stapanit de corpul-durere se va lumina, va intelege ce greseste si se va elibera, ajungand la o comuniune profunda cu cel din preajma lui.

  “De fapt, la acest nivel, apropierea este autentica, comuniunea este adevarata si trece mult dincolo de relatie. In linistea prezentului simtiti esenta fara de forma in voi si in celalalt, ca si cum ati fi una.” spune Eckhart Tolle

Pentru a nu mai fi stapaniti de corpul-durere, uitati de vechile dureri, emotii, iertati nedreptatile ce vi s-au facut, acceptati pierderile suferite in viata.

  “Acceptarea insemna a va ingadui sa simtiti ceea ce simtiti in momentul respectiv, ea este natura lui Dumnezeu. Isus spune:”Fiti voi intregi, cum Tatal in ceruri intreg este”.

Intregul inseamna acceptarea atat a binelui cat si raului, a trecutului si a prezentului, a tristetii si a fericirii. Viata este in echilibru, de aceea primim si bune si rele de la ea.

4 thoughts on “Eckhart Tolle – Un pamant nou

 1. Bidiu Manuela says:

  Buna seara,eu as dori teoria lui Eckhart Tolle psihologul,nu cel care il venereaza pe asa zisul dumnezeu.

 2. Mihaila Gabriela says:

  Pascal spunea ca daca nu exista Dumnezeu si el crede n-a pierdut nimic,dar daca Dumnezue exista si el nu crede,a pierdut totul.Teoria lui Tolle de aici incepe.

 3. AutoEducare says:

  Da, Eckhart a trait o experienta spirituala in care a cunoscut o pace deosebita, el vorbeste despre lucruri pe care le simte moment de moment. Iar cei care nu cred, vine un moment pentru toata lumea cand isi da seama si de lucrurile astea, nimeni nu trebuie grabit, trebuie sa incepem cu noi insine mai intai 🙂

 4. ea says:

  pentru echilibrul de zi cu zi ,omul , trebuie sa lupte cu sine petru liniste ,pace,tacere ,ambianta sufleteasca….
  dar cand te nasti cu asemenea stari sufletesti ,cat de rai pot fi cei ce le tulbura zi de zi ,clipa de clipa, cuvant dupa cuvant.(?)
  intrebarea ar fi :si langa acest pamant nou(armonia)mai exista altul?unde?mai sus ,mai lateral …?

Leave a Reply

Your email address will not be published.