Edgar Cayce – idei aproape practice…

edgar cayceEdgar Cayce a fost un medium american cunoscut ca si fondator al miscarii New Age. Calitatile sale de medium s-au manifestat in transele autoinduse in care accesa informatiile Universale incluse in dosarele Akashice, aceaa zona ce include informatiile, sub forma energetica, a tot ce a fost si va fi. De asemenea, prezicerile lui, care au inceput prin 1925, s-au dovedit a fi adevarate, cele legate de ascensiunea lui Hitler, despre izbucnirea celui de-al doilea Razboi Mondial Datorita modului in care obtine informatiile – transa hipnotica – i s-a spus “profetul adormit”.

Iata cateva idei dintre scrierile lui Cayce, scrieri in urma consultatiilor pe care acesta le oferea diferitilor pacienti:

Din frica izvorasc aproape toate relele omenirii: frica de Sine, frica de ceea ce gandesc altii despre noi, frica de imaginea pe care ceilalti si-au facut-o despre noi. A depasi frica inseamna a ne umple fiinta mentala si spiritula cu ceea ce alunga frica: iubirea“.
“Pastreaza o atitudine constructiva, nu te lasa dominat de resentiment, ca acesta in mod foarte firesc produce secretii care impiedica buna functionare a diverselor sisteme (circulator, digestiv, respirator), organe. Si este cazul mai ales al tulburarilor provocate de gandurile negre, care deregleaza pancreasul si unele functiuni hepatice”.
Aceeasi parere o are si Lazarev, clarvazatorul si vindecatorul rus: boala apare cand
1. Piramida de valori a persoanei respective este gresit alcatuita
2. Persoana in cauza a pierdut din rezervele sale de iubire ( chi, qi, ki, energie )
Purificarea se face adesea prin boala, suferinta sau umilire. Ciudat, dar societatea actuala accepta mult mai usor situatiile de boala decat cele de umilinta, dar purificarea este purificare, indiferent de modul in care trebuie sa o faci.
Revenind la Edgar Cayce, exista un cuvant care revine mereu in discursul sau: “cleansing”, adica curatare, purificare. Gandurile rele, actele distructive creeaza otravuri in mental, care somatizeaza apoi in corpul fizic, creand bolile. Toata munca noastra va consta in eliminarea otravurilor pentru cele trei corpuri ale noastre.
Cayce, ca si Hipocrate sugereaza ca alimentul sa fie medicament.
Sfaturile lui:
– nu manca niciodata cand stai culcat
– nu manca cand esti obosit, iritat sau furios
– nu manca niciodata ceea ce nu iti place
– nu va hraniti cu paine alba, paste albe, zahar alb, orez alb
– legumele reconstruiesc materia cenusie mult mai repede decat carnea si zaharurile
– echilibrul baza -acid este foarte important. Trebuie pastrata alcalinitatea corpului, astfel nu pot prolifera microbii.
Acidul in corp este produs de combinatia zaharuri – grasimi. Un regim normal este 20% acid si 80% bazic. Mentinerea unui mediu alcalin in corp prin consum de legume (mai ales salate, morcovi, telina) functioneaza ca un vaccin impotriva microbilor. In schimb, alimentele care creeaza aciditatete sunt grasimile animale, uleiurile vegetale, cereale, paine, fulgi de porumb, orez alb, nuci, leguminoase, carne. Carnea si carbohidratii sunt iarasi o combinatie nefericita, mai rea decat cea de zaharuri si carne.
Asadar, Edgar Cayce a fost doctor (fara acte) si pentru fizic si pentru suflet. Sfaturile pentru insanatosire au fost practice, concrete, insa a atras mereu atentia la cauza bolilor, ca fiind de ordin psihologic. Medicii si scpeticii din ziua de azi nu le numesc cauze psihologice sau spirituale (Doamne fere!), ei au insa un cuvant cu care justifica cauza principala sau secundara a 90% dintre boli: STRES. Iar stresul inseamna cumva dezamagire, durere sufleteasca, manie, nerabdare, frica, invidie? Iar aceste lucruri sunt cumva de natura psihologica, dar care implica si reactii resimtite la nivel fizic? Cam da.

Postare inspirata de cartea “Suflet si Spirit. Intelege pe deplin viata si propria ta persoana”


Sursa foto

2 thoughts on “Edgar Cayce – idei aproape practice…

  1. Daniela Tomescu says:

    Sunt 100% de acord cu cele prezentate de dumneavoastra in articol, adica la originea tuturor bolilor exista o acumulare(deseu in cantitate mare) de suparari, nemultumiri, frustrari din decursul anilor, care nu au fost exteriorizate prin nici o metoda. Noi, oamenii, avem tendinta de a invinovati destinul, parintii, seful, colegii, vecinii, sistemul medical, guvernul, pe oricine si pe orice pentru esecurile, nereusitele, bolile si suferintele noastre. Toata lumea si totul este vinovat, doar noi suntem corecti in tot ceea ce am facut in Viata, in profesie, in familie, in comunitatea in care ne desfasuram traiul de zi cu zi. Pana nu vom avea taria, curajul de a recunoaste ca si noi-insine am contribuit la aceste suferinte, esecuri, chiar si mai mult, sa ne asumam responsabilitatea pentru evenimentele neplacute petrecute in viata noastra, apoi, sa ne iertam atat pe noi cat si pe cei din jur pentru cele petrecute, sa reflectam la partea buna care a avut-o aceste experiente, deci sa iertam trecutul, ne impacam cu noi insine si cu cei din jur, nici o terapie, oricat de moderna consider eu, nu va avea rezultatele asteptate. Doar incercand sa fim mai buni, mai toleranti, mai binevoitiri, mai relaxati, mai calmi, mai plini de compasiune si intelegere fata de semenii nostri, doar asa va incepe vindecarea. La urma urmei cred ca eu sunt oglindirea ta, ceea ce mi-ar place mie sa mi se spuna si sa mi se faca, trebuie sa-ti fac eu tie. Vreau rabdare in a fi ascultat, vreau un ajutor de orice natura, vreau blandete, bunatate, atunci, mai intai le daruiesc eu celor din jurul meu si ele se vor intoarce la mine amplificate. Sa aveti o zi minunata si binecuvantata !

  2. AutoEducare says:

    Asa este, de multe ori am avut impresia ca ma recunosc in cei din jur, fara sa pot explica lucrul asta. Suntem cu totii un organism mare, eu imi mai explic lumea astfel, suntem precum celulele unui corp mare, si ajutandu-ne unul pe celalalt reusim sa ajutam “corpul” adica planeta. Era filmul Babel parca care avea ideea ca toti oamenii sunt interconectati, ce faci unuia il afectteaza pe altul, ca pana la urma tot asupra ta sa se rasfranga totul, cu efectul acela de boomerang. Nu mai vorbesc ca am si testat. Orice facem rau ne afecteaza la nivelul subconstientului, ne simtim vinovati fara sa stim, si ne atragem situatii care sa ne raneasca, inconstient, ca sa ne luam “rasplata” si ca sa invatam sa nu mai repetam ceea ce este rau. Vindecarea din pacate in cazul meu n-a functionat cu terapii medicamentoase, nici macar alternative, tot psihologic, spiritual a fost. Adica, sunt de parere ca trebuie sa avem multa grija de mentalul nostru, si, asa cum ati spus, sa ne luam responsabilitatea asupra lucrurilor care ni se intampla, si de cate ori ne surprindem ca ne invinovatim pe noi sau pe altii sa iertam, si sa cultivam mereu ganduri bune, si atunci suntem sanatosi. Sunt de accord intru totul
    “Pana nu vom avea taria, curajul de a recunoaste ca si noi-insine am contribuit la aceste suferinte, esecuri, chiar si mai mult, sa ne asumam responsabilitatea pentru evenimentele neplacute petrecute in viata noastra, apoi, sa ne iertam atat pe noi cat si pe cei din jur pentru cele petrecute, sa reflectam la partea buna care a avut-o aceste experiente, deci sa iertam trecutul, ne impacam cu noi insine si cu cei din jur, nici o terapie, oricat de moderna consider eu, nu va avea rezultatele asteptate. Doar incercand sa fim mai buni, mai toleranti, mai binevoitiri, mai relaxati, mai calmi, mai plini de compasiune si intelegere fata de semenii nostri, doar asa va incepe vindecarea.” -Mult adevar aici, si multa pace si liniste va doresc, caci de aici vin toate lucrurile bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.