Fara limite

zero-limite-joe-vitale-autoeducare-cartiZero Limite
Autor: Joe Vitale
Editura:Meteor Press
Categoria: Dezvoltare personala, autoeducare

In cartea Zero limite, Joe Vitale (il cunoastem din documentarul Secretul) vorbeste despre starea zero-fara limite, adica iluminarea. Cartea a fost scrisa in colaborare cu doctorul Hew Len-un mare invatator si vindecator spiritual. Acesta din urma este cel ce a initiat tehnica Ho`oponopono-bazata pe practica iubirii.

Iata cateva dintre princiipiile Doctorului Hew Len:

  Universul este o oglinda a gandurilor noastre

  Atunci cand gandurile noastre sunt atat de negative incat devin canceroase, acest cancer se va transforma in realitatea fizica pe care o traim sub forma unei boli.

  Atunci cand gandurile noastre sunt pozitive ele vor crea o realitate fizica plina de Dragoste si bunastare.

  Suntem complet responsabili pentru tot ce ni se intampla, avand grija la ceea ce gandim avem grija sa cream viata pe care ne-o dorim.

  Vindecarea gandurilor noastre aduce cu sine vindecarea realitatii in care traim.

  Fiecare situatie negativa cu care ne confruntam este o oportunitate de a ne imbogati spiritual.

Relatia cu corpul nostru. Este bine sa vorbim cu corpul nostru, sa-i spunem ca-l iubim asa cum este el, sa-i multumim pentru ca exista, sa ne cerem iertare pentru toate abuzurile cauzate lui (alimentare, fizice) Intr-un email, Doctorul Hew Len il sfatuieste pe Joe Vitale : “Opreste-te si de-a lungul zilei si exploreaza-ti corpul . Explorarea ta trebuie sa fie una plina de dragoste si recunostinta. “Iti multumesc ca imi comunici. Iti multumesc pentru respiratie, pentru bataile inimii.”
Corpul trebuie perceput ca un prieten bun, ca un copil care nu poate intotdeauna comunica nevoile sale in mod clar, dar care are nevoie de dragoste si atentie.

Putem sa-i schimbam pe ceilalti? Pentru a-i schimba pe ceilalati trebuie sa ne schimbam mai intai pe noi insine. Daca vreti sa va imbunatatiti viata, trebuie intai sa va vindecati. Daca vreti sa vindecati pe cineva-chiar si pe un criminal cu probleme psihice-puteti face asta doar vindecandu-va pe dumneavoastra insiva”

Cum putem sa ne vindecam? Prin iubire de sine. “Se pare ca a va iubi pe dumneavoastra insiva este cea mai buna cale de imbunatatire a propriei persoane. Si cand propria persoana a devenit mai buna, puteti face ca intreaga lume sa fie mai buna.”
Cea mai simpla si cea mai eficienta metoda de purificare propusa de Joe Vitale este repetarea zilnica a acestor formule adresate Divinitatii: “Te iubesc”, “Imi pare rau.”, “Te rog sa ma ierti”, “Multumesc.”

Despre greseli. Greselile apar ca rezultat al gandurilor ce se manifesta in urma unor amintiri dureroase aparute in trecut. Purificarea acestor greseli incepe cu eliberarea acestor amintiri. Metoda sedona propune exact acest exercitiu: renuntarea la gandurile si amintirile care ne atrag atentia ca un magnet, nelasandu-ne sa ne bucuram de viata. Joe Vitale ne propune tehnica iertarii: ne cerem iertare de la noi insine, asumandu-ne responsabilitatea pentru toate situatiile. “Ceea ce blocheaza starea noastra de bine este lipsa iubirii. Iertarea este cea care deschide usa pentru ca dragostea sa poata intra din nou in fiinta noastra.”

Cum manifestam bogatia? “pentru a deschide calea revarsarii divine, trebuie mai inai sa-ti stergi amintirile. Atat timp cat amintirile (blocajele/limitarile) sunt prezente in subconstient, ele nu-i dau voie Divinitatii sa ne ofere painea noastra cea de toate zilele.” Joe Vitale ne impartaseste metoda sa de purificare-aceea a iubirii neconditionate-el afirma ca se simte eliberat impartind din iubirea sa tuturor (rostind afirmatia-“te iubesc” foarte des), aceasta atrangand si mai multa prosperitate.

In cartea sa “Zero limite”, Joe Vitale ne propune una dintre perspectivele sale asupra legii atractiei. Este vorba despre metoda recunostintei, a iubirii despre care se vorbeste si in cartea Secretul-Alinierea cu universul, intrarea in starea lui “Acum” –despre care vorbeste si Eckhart Tolle, unde toate problemele dispar lasand loc echilibrului si pacii interioare. Iar din acest aliniament vibrational pot aparea toate solutiile pe care le-am cautat dintotdeauna, cat si prosperitatea mult dorita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.