Idei din Napoleon Hill

Calea spre succesVizitand librariile, in ultima vreme, am dat de mai multe carti ale lui Napoleon Hill, si a trebuit sa le am, mai ales pentru ca il apreciez mult, si pentru ca a fost o perioada cand cartile lui nu prea se gaseaau. Mai jos am extras cateva idei ale sale despre control, corectitudine si legea cauza-efect, din cartea “Calea spre succes”:
Curata de uscaturi un copac si-i vei intari trunchiul si radacinile. Distruge auzul si astfel de simturi, sau unele dintre ele, vor spori in acuitate. Legea echilibrului are grija ca nimic sa nu fie distrus cu adevarat.
Poti da foc unui copac, insa nu poti distruge elementele din care e compus. Acestea se vor intoarce la sursa lor. Poti transforma apa in abur, dar n-o poti distruge. In timp, va reveni la starea ei initiala.
La fel se intampla si cu mintea umana. Unele dintre facultatile ei pot fi suprimate sau controlate, dar altele vor deveni cu atat mai puternice.
Orice ii este impus mintii umane impotriva vointei sale o determina sa caute alte modalitati de a-si folosi energia.
Esti suma cuvintelor pe care le folosesti, a literaturii pe care o citesti, a gandurilor care te framanta, a anturajului pe care ti l-ai ales si a pozitiei la care aspiri in viata.
“Culegi ce-ai semanat”
Nimeni nu poate scapa de aceasta lege, Ea e prezenta in tot universul si guverneaza destinele oamenilor de pe pamant. Legile omenesti mai pot fi ocolite, insa aceasta lege eterna a echilibrului si a echivalentelor nu va putea fi ocolita in veci!
Prin prisma acestei legi putem afla adevaratul motiv pentru care e avantajos sa fim cinstiti.
Ne putem iluziona, crezand ca putem ocoli aceasta lege si, pentru o vreme, e posibil sa nu-i simtim efectele, dar cand clipa in care ne va ajunge din urma soseste implacabil, atunci vom avea de dat socoteala.
Controlul asupra aburului a fost o realizare de seama pentru rasa umana, pentru ca i-a usurat greutatile si a ajutat-o sa progreseze, insa controlul asupra mintii este o realizare de un cu totul alt ordin.
Singura metoda valabila de a controla mintea umana este una autoimpusa si se numeste educatie!
Educa rasa umana , invata-i pe oameni ratiunile ce stau in spatele acestor adevaruri pe care le-am prezentat ca niste simple axiome, fa-le cunoscut de ce e bine sa fii cinstit, de ce e util sa te porti frumos cu semenii tai, de ce manifestarile exterioare corespund intru totul naturii gandurilor ce ne domina mintea, si fiintele umane nu vor mai avea nevoie de atata control. Vor invata cum sa se controleze singure, cum o fac chiar si-n clipa de fata cei mai rasariti dintre reprezentantii speciei.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.