Imaginatia creeaza realitatea

fluturasi colorati imaginatie creatieOmul este un co-creator al universului, iar imaginatia este unealta lui. “Imaginatia a faut ca omul sa fie in fruntea animalelor”(Shakespeare), prin imaginatie omul si-a manifestat forta creatoare. Tot ce a realizat omul, din punct de vedere material, a existat mai intai in mintea lui, au fost ganduri, a fost un vis. Nimic din ceea ce iti poti imagina nu este imposibil de trait in realitate. Trebuie doar sa renunti la frica, cel mai mare obstacol in a face imaginatia realitate.

Imaginatia este cea care transforma realitatea. Ne putem folosi de imaginatie atunci cand ceea ce vedem sau traim nu este in acord cu ce ne dorim cu adevarat, cu ce ne-ar face fericiti. Ea nu este un mijloc de a evada din realitate, ci chiar modalitatea de o transfoma in ceea ce vrem. Pentru a ajunge insa acolo unde ne dorim trebuie sa rupem imaginatia de trecut, pentru ca ea este mult mai importanta si puternica decat cunoasterea, si aici Einstein are dreptate. Copiii obtin mult mai usor decat adultii, ceea ce si doresc, tocmai pentru ca ei nu sunt legati de trecut si imaginatia lor nu este incetinita de piedicile fricii sau logicii, moralei. Putem alege constient culorile viitorului folosindu-ne imaginatia in cunostinta de cauza, sau putem lasa totul in voia gandurilor care apar, fara a avea un control asupra lor. Fiecare fiinta devine treptat, ceea ce gandeste.

Imaginatia este cea care poate schimba totul fara sa iti dai seama ca este chiar ea care actioneaza in efectul placebo. Vindecarile miraculoase reprezinta efectul pe care imaginatia il are cand este folosita in a efectua schimbarea pornind din interior spre exterior.
Cu totii actionam, ne comportam in acord cu ceea ce ne imaginam ca este corect si adevarat, De aceea suntem cu totii diferiti, dar in esenta mai multe lucruri ne apropie decat ne separa si in adancul fiintei noastre cu totii venim din acelasi loc si cu totii cautam acelasi lucru- fericirea, insa fiecare il plasmuieste cu imaginatia lui. De aceea ea are diferite forme, in functie de deschiderea sufletului fiecaruia. Pentru Dumnezeul din noi, fericirea are o singura forma : iubirea.
“Omule nebunule, tu faci minuni fără să ştii şi nu cunoşti aproape deloc puterea formidabilă a gândirii tale. Să ştii că tot ce închipuieşti este realizabil şi se face direct proporţional cu încrederea ta… De ce te fereşti oare să stai de vorbă cu tine însuţi, descoperindu-te astfel un perfect zeu?Tudor Arghezi

Leave a Reply

Your email address will not be published.