Indrazneste sa castigi

jack canfield“Indrazneste sa castigi” este titlul si mesajul cartii scrise de Jack Canfield si Mark Victor Hansen -autorii seriei “Supa de pui pentru suflet”, iar in continuare vom vorbi despre cateva din ideile acestei carti de dezvoltare personala.

Toti aspiram spre lucruri marete, spre iubirea cea mare, spre o cariera de succes sau o viata de familie fericita. Daca am avea incredere in fortele noastre si perseverenta pentru a ajunge la implinirea visurilor, am ajunge unde ne dorim. Dar noi gasim mereu cate o scuza in calea reusitei noastre: ”sunt prea urat”, “sunt prea batran”, “sunt o simpla femeie”, “sunt mai putin dotat intelectual” etc. Toate aceste scuze apar din frica noastra de a actiona, de a lupta pentru a depasi obstacolele. Multi chiar se tem sa ajunga in varful piramidei, constientizand obligatiile si raspunderile care le-ar reveni. De exemplu, Danny de Vito este un model bun pentru cei ce au complexe. El are 1.5 m, dar a reusit sa depaseasca acest impediment, devenind o vedeta de televiziune, de film si regizor.

Frica de a merge pe un drum nou ne tine pe loc: “Atat timp cat lasam frica sa ne conduca, nu vom indrazni niciodata sa invingem”. Asa ca, foloseste-ti imaginatia, creaza-ti visul si apoi munceste pentru realizarea lui. Evanghelia spune: ”Orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit si-l veti avea.”

Fiti generosi in gandire, propuneti-va scopuri inalte si veti avea rezultate marete. Odata ce ati realizat unele obiective, nu renuntati la lupta inceputa, scopurile sunt pentru o viata intreaga, nu pentru o perioada scurta. Pastreza-ti concentrarea mintii, vizualizeaza rezultatul actiunii tale, afirma-ti convingerile in fata celorlalti, ai inceredere in puterea mintii tale. Daca vei tine cont ca in viata e nevoie de echilibru si vei face evaluarea fiecarei fapte, sentiment, vei reusi sa obtii armonia, iubirea, fericirea.

“Daca ai destula dragoste, esti cel mai fericit si cel mai puternic om din lume”, este legea cauzei si efectului, daca vei oferi dragoste prin faptele tale, atunci aceasta se va intoarce spre tine cu si mai mare intensitate. Casnicia este forma cea mai inalta de iubire, si se realizeaza prin gasirea partenerului ideal, dar si prin respectarea acelui contract matrimonial. De reusita casniciei depinde si formarea unor copii echilibrati, educati si fericiti. Dezvoltarea lor personala se face prin exemplul viu al intelegerii, respectului si iubirii dintre parinti.

Pentru fiecare, prosperitatea este un scop important in viata. Ea ne va da libertate de actiune, de circulatie, de generozitate. Cu cat vei darui mai mult, cu atat afacerea ta va fi mai prospera. Pentru a-ti trai viata in parametri normali, este bine sa te gandesti la sanatatea ta, la forma ta fizica si psihica. Nu lasa stresul sa te domine si da atentie activitatilor fizice: plimbari, exercitii, sporturi usoare. Un rol important in viata ta il are si dieta, mai ales dupa varsta maturitatii.

In realizarea unei stari de bine, foarte importanta este socializarea: fa-ti prieteni si intalneste-te regulat cu ei. Legea atractiei spune ca vei trai orice lucru pe care ti l-ai dorit cu adevarat. Asa ca daca iti vei dori prieteni, ii vei obtine.

Intareste-ti mintea prin lecturi pozitive, utile, de calitate, si daca este posibil, renunta la emisiunile proaste de tv sau la tabloide. Prin autoeducare vei reusi sa-ti trezesti sinele spiritual, sa-ti rezolvi problemele existentiale, sa realizezi scopul in viata. Una dintre cele mai importanta legi ale vietii este cea a fluxului liber. Pastreaza fluxul liber al binelui si el se va intoarce spre tine.

Cu cat vei fi mai generos, mai amabil si prietenos cu cei din jurul tau, cu atat viata iti va darui liniste, echilibru, fericire.

Cartea ne calauzeste spre mai mult si mai bine, ne arata ca belsugul vietii este la indemana fiecaruia, doar trebuie sa indraznim si sa luptam pentru el.

One thought on “Indrazneste sa castigi

Leave a Reply

Your email address will not be published.