Invingerea amanarii

Ghid practic pentru invingerea amanarii
Autor: Rita Emmett
Editura:Business Tech
Categoria: Autoeducare/Motivare

De cate ori am amanat inceperea unui lucru, de frica de a nu reusi, pentru ca e prea greu, sau nu avem timp. Frica de a incepe sa facem un lucru, ne consuma mai mult timp, si mai multa energie decat ne-ar trebui ca sa facem acel lucru. Dar trebuie sa ne folosim de autoeducare si sa vizualizam visul, sau rezultatul actiunii. Daca gandim pesimist, sau prea realist la un vis sau o afacere, sau la orice vrem sa incepem, riscam sa ramanem doar in stadiul de plan, amanand mereu realizarea lui.
Iata cateva posibile motive de amanare:
ne speriem de durata lucrului,
ne displace munca pe care trebuie sa o incepem,
ne lipseste curajul si motivarea,
ne stresam inutil, avand obsesia perfectiunii.

Dar trebuie sa ne dam seama ca orice actiune pe care o facem are la baza un plan, autoeducare, adica o gandire solida, care poate fi schimbata. Putem gasi lucrurile pozitive in legatura cu munca pe care o avem de facut. Acest lucru are avantajul de a ne schimba mentalitatea,munca parandu-ne mult mai usoara, iar noi suntem mai motivati. De asemenea trebuie sa acceptam ca nu putem realiza intotdeauna perfectiunea, mai ratam, dar numai cine nu munceste nu greseste.
Acum este momentul sa incepem autoeducarea vointei prin diverse trucuri, pentru a trece peste un lucru dificil:

Poti asculta o muzica care iti place
Poti lucra impreuna cu cineva
Te poti autosugestiona in legatura cu calitatile si puterea ta de munca
Evalueaza motivele pentru care amani, elimina toate gandurile negative si inlocuieste-le cu unele pozitive. Intotdeauna vor fi si parti pozitive ale situatiei in care te afli, totul depinde de unghiul din care privesti.
Creaza-ti un plan de lucru pe care apoi sa-l respecti cu sfintenie.
Porneste munca, nu mai amana! Ai incredere in tine, foloseste-ti memoria sau inteligenta , si vei gasi solutia la cele mai mari incurcaturi.

Fiecare reusita neasteptata iti va da incredere in tine si va fi un inceput de drum. Si totusi amanarea este utila in a nu lua o decizie pripita cand esti suparat sau furios.
Urmeaza-ti visul, orice amanare inseamna o frana in realizarea lui, Foloseste timpul eficient, pentru a nu rata telul propus.

Peste douazeci de ani vei avea mai multe regrete pentru lucruri pe care nu le-ai facut decat pentru cele pe care le-ai facut si sunt imperfecte.
Dar amanarea ne dauneaza si in viata de zi cu zi: amanand vizita la medic, o boala poate sapa in organismul tau, poti rata intalnirea cu fiinta iubita, poti rata o ocazie financiara deosebita.Deci grabeste-te actioneaza, viata e miscare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.