Legea atractiei si vizualizarea

gandire vizualizare creier ganduriTips& Tricks

In procesul de creare a realitatii, vizualizarea este un instrument puternic. Il folosim de multe ori instinctiv atunci cand ne dorim un lucru si ni-l imaginam, ne gandim um ar fi sa-l avem. Vizualizarea este un gand puternic concentrat in imagini si ea genereaza sentimente puternice. Si sunt tocmai sentimentele puternice cele care atrag acel lucru catre noi. In momentul vizulizarii se emite un semnla puternic catre univers, acesta il preia si il trimite inapoi catre noi in forma in care ni l-am dorit, Pentru ca vizualizarea inseamna materializare.

Iata un studiu privind activitatea mentala, condus de Dr. Denis Waitley, introdus in programul de pregatire al sportivilor americani pentru Jocurile Olimpice: “am luat atleti de nivel olimpic si i–am pus sa parcurga probele sportive doar mental si i-am monitorizat cu echipamente sofisticate de biofeedback. In mod incredibil, aceleasi grupuri de muschi functionau identic in timp ce parcurgeau cursa mental, ca si atunci cand alergau efectiv pe pista. Cum e posibil asa ceva? Pentru ca mintea nu poate distinge daca faceti intr-adevar un lucru sau doar va antrenati, simulati. Participarea mentala este la fel de puternica precum actiunea fizica”.
Atunci cand vizualizati, sunteti cei care creeaza o realitate. Acea realitate proprie creata de voi va da sentimetul de bucurie, de recunostinta fata de ce aveti deja si sterge orice urma de lipsa sau de nevoie din emotiile voastre. Bucuria si multumirea ca aveti deja ceea ce va doriti prin procesul de vizualizare, deci emotiile acestea sunt cele care va aduc acel lucru dorit. Nerabdarea, indoiala, neincrederea, frica nu isi au locul, pentru ca aveti deja acel lucru.

“Sentimentul este cel care creeaza in realitate atractia, nu doar imagine sau gandul. Multi oameni gandesc: “Daca voi gandi pozitiv sau daca voi vizualiza ceea ce doresc, va fi suficient”. Insa daca faceti asta si nu aveti inca sentimentul prosperitatii, al besugului sau sentimentul dragostei ori al bucuriei, nu veti crea puterea atractiei”, spune Jack Canfield (Supa de pui pentru suflet)

Vizualizand ce dorim este si o modalitate buna de a discerne ce ne dorim cu adevarat. Este posibil sa ne dorim o masina pentru a putea obtine respectul si admiratia celor din jur. Dupa ce vizualizam ca o avem si obtinem si respectul celorlati vom vedea ca nu suntem mai fericiti in noua realitate imaginata de noi. Respectul celorallti ne face fericiti atunci cand suntem admirati pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce avem, lucrurile materiale se pot strica, pierde, demoda, iar feicirea noastra nu va fi de durata. Daca insa masina pe care o orim ne ajuta sa usuram activitatile zilnice, atunci sentimentul de recunostinta este cu atat mai puternic, pentru ca vom castiga energie si timp mai mult pentru noi si apropiati-lucruri care sunt de valoare.

Atunci cand vizualizam ceea ce dorim este bine sa:

    – gandim in culori si imagini in miscare
    – sa ne includem in imaginile mentale create:noi suntem cei care traim ce ne imaginam
    – putem modifica ceea ce ne imaginam pana obtinem imaginea perfecta si in acord cu ce dorim
    – cand imaginam este bine sa implicam toate simturile (sa ne imaginam ca simtim gustul bun, mirosul, sunetul placute in tabloul imaginat)

Leave a Reply

Your email address will not be published.