Matei, vorbeste-mi despre rai

paradisO carte care vorbeste despre tranzitia sufletului dupa moarte de pe Pamant in ceea ce noi numim “Rai”.
Povestea este simpla si frumoasa, dar in acelasi timp dureroasa: fiul, Matei, moare si apoi poarta un dialog neconventional cu mama sa despre viata dupa moarte.
Am descoperit si citit aceasta carte acum doi ani si de atunci alte cateva pe aceasta tema. Principiul intelegerii intre suflete inainte de incarnare in privinta principalelor evenimente din viata este unul pe care l-am mai intalnit. Sufletele se aleg in urma afinitatilor si vietilor petrecute impreuna si stabilesc impreuna modul in care se vor ajuta in viata ce urmeaza sa o inceapa. Fiecare isi va juca rolul, dar dupa un senariu pre-stabilit, dar asta doar in linii mari.
Este si cazul lui Matei si al mamei lui: au stabilit impreuna sa vina in aceasta viata ca mama si fiu, Matei sa plece mai devreme dintre cei vii pentru ca sa ii transmita mamei informatii despre viata de dupa moarte si adevaratele valori eterne versus cele lumesti.
“O intelegere facuta inainte de nastere nu este niciodata o pedeapsa sau un contract impersonal. Intelegerea noastra a fost facuta de catre noi toti, la nivelul sufletului. Noi am trait multe vieti impreuna si am castigat forta emotionala impreuna in timpul acelor experiente. Ne alegem unul pe celalalt ca sa facem parte din aceeasi familie, deoarece fiecaruia dintre noi ni se dau conditiile si situatiile de care avem nevoie pentru a progresa in evolutia noastra spirituala. Viata pe Pamant este legata numai de evolutia spirituala. “
Si aici apare ideea de unitate: “Sufletele nu sunt niciodata separate de Dumnezeu. Capacitatea creatoare a tuturor fiintelor isi are originea in Creator. Prin urmare, nu exista separatie intre Creator sau Dumnezeu si oricare suflet intrupat sau nu. “

Despre homosexualitate: “Homosexualitatea este un stadiu de evolutie a spiritului, mai mult decat un aspect al fiintei fizice si nu este nici de condamnat, nici de laudat, mai mult decat orice stadiu de dezvoltare, fizic sau spiritual. Oamenii care neaga cel mai vehement homosexualitatea sunt cei al caror suflet a trait, intr-o viata trecuta imediata, experienta uneui personaj cu aceasta orientare. “

Despre rugaciune: “Ce anume se considera a fi o rugaciune “cum trebuie?” –Daca pot fi numite “cum trebuie”, gandurile si sentimentele voastre de iubire si grija fata de altii, atunci sunt rugaciuni. Ele pot fi lansate in orice moment, in orice loc, cu orice cuvinte sau fara de cuvinte, doar cu sentimente. Efectele rugaciunii sunt legate direct de intentia si intensitatea gandurilor si a sentimentelor.
Efectele rugaciunilor sunt diminuate daca omul nu merge la biserica?
Dumnezeu nu a intentionat niciodata ca bisericile sa fie cladiri de vreun fel sau altul. Catedralele magnifice au fost ideea omului nu a lui Dumnezeu. Multi oameni se roaga doar ca un ritual vag, fara energie adevarata. Alti oameni se roaga fiind atat de distrusi sau disperati, incat energia lor este distorsionata si are un efect advers asupra lor insilor.
Rugaciunea pentru altcineva: “Cand cineva se roaga pentru ceva anume in privinta altei persoane, nu cunoaste intelegerea facuta inainte de nastere de catre acel suflet. Conditiile si evenimentele pe care cel care se roaga implora sa fie schimbate, ar putea fi exact cele pe care sufletul le-a ales ca lectii ale vietii. Prin urmare, rugati-va pentru binele cel mai inalt al vostru sau al celorlalti si nu directionati o emotie intensa inspre un anumit rezultat al alegerii voastre. Rezultatul NU este alegerea voastra constienta. Afland acest lucru, veti avea un sentiment de usurare, ce va fi inregistrat in interiorul vostru printr-o stare de pace. Mama, stiu ca ai auzit ca rugaciunile pentru morti sunt foarte importante si te-ai intrebat de ce ar fi ele necesare. Nu ma refer aici la cei care sosesc si au nevoie de mangaiere si vindecare, dar si la aceia dintre noi ale caror vieti sunt pline de forta si vibratie, de lectii continui si evolutie spirituala. Rugaciunile acestea sunt benefice si pentru noi, dar si pentru voi.”

Despre petrecerea timpului liber: “Avem si noi toate sporturile: inot, tenis, golf, ciclism, toate sporturile de iarna cu exceptia celor care fac rau sau distrug alte forme de viata (box, vanatoare, pescuit). Avem sporturi individuale sau de echipa, Broadway si Hollywood,cu actori admirati in trecut pe Pamant.”

Despre Isus: ”Isus este o creatie a lui Dumnezeu, iar energia lui Christica este cea mai pura, iubitoare si inalta pozitie angelica- cea mai apropiata de creator. Energia Christica este cea mai respectata si este atotputernica pretutindeni in Univers. Influenta, binefacerea si inspiratia lui Isus sunt necesare in esaloanele mai inalte – ca si aici de altfel, iar Pamantul are foarte mare nevoie de ele.”

Despre evolutia spirituala : “Mama, a locui aici (in Rai, Nirvana) nu inseamna niciodata evolutia automata a sufletului sau acces automat la cunoasterea Universala. Iti amintesti ca ti-am spus ca Nirvana a fost creata ca un loc pentru sufletele ranite in vremurile vechi si care aveau nevoie de vindecare intr-un loc protejat? Prin urmare, vezi ca ea nu a fost desemnata sa fie locul unde se ofera cunostinte sau constienta sufleteasca suprema si nici acum nu este. A fi un rai pentru luptatorii raniti nu mai este scopul nostru, bineinteles, asa ca, acum, acest amplasament este inca doar un stadiu pentru invatatura, inca un pas pe calea spre evolutie a sufletului. Mai mult decat atat, faptul ca tu esti aici si eu sunt acolo nu reprezinta o diferenta in ceea ce priveste progresul sufletelor noastre. Viata in spirit este la fel cu existenta fizica in privinta lectiilor ce urmeaza a fi invatate. Nicaieri nu exista un moment al existentei care sa nu ofere modalitati de invatare.”

Despre Biblie: “Textele originale difera foarte mult fata de versiunea de azi. Au fost inlaturate toate referirile care vorbeau clar despre reincarnare si multiplele vieti necesare evolutiei spirituale – si de aceea, Biblia de astazi difera fata de celelalte carti sfinte ale altor religii. De ce a foat modificate Biblia? Aceste modificari au fost facute pentru a favoriza controlul exercitat de cativa oameni puternici, care aveau autoritatea si influenta de a modifica textele. Din punctul lor de vedere, era necesar sa-i separe pe oameni de Dumnezeu- si, intrucat primele scrieri vorbeau de Unimea intregii vieti, este clar ca asemenea pasaje trebuie sa fie modificate, astfel incat grupul care detinea autoritatea in ierarhia bisericeasca sa poata fi plasat intre oameni si Dumnezeu.”
Exemplu de modificare din Biblie: ”Am sa-ti dau un exemplu care este in totalitate un adaos inventat: povestea in care Dumnezeu ii spune lui Abraham sa-si sacrifice fiul ca dovada ca-l iubeste pe Dumnezeu. Aceasta a fost scornita doar pentru a-l infatisa pe Atotputernic intr-o lumina infricosatoare si distorsioneaza profund natura iubitoare a lui Dumnezeu. Aceasta poveste arata ca Dumnezeu ii ordona unei creaturi ale sale sa omoare o alta creatura. Dumnezeu nu ar comanda niciodata un omor, indiferent sub ce motiv.

Despre moarte clinica: “Oamenii cu experiente in preajma mortii nu intra prin statiile noastre de intampinare. Ei sunt intampinati la o poarta speciala unde atmosfera este creata in functie de credintele lor fata de ce inseamna rai. Aceasta experienta nu este neaparat o prevedere stabilita inainte de nastere, dar are legatura cu aceste prevederi. Este o intamplare cu consecinte covarsitoare si rareori se intampla ca oamenii care o traiesc sa se intoarca la acelasi stil de viata.”

Despre Karma: “Mama, stiu ca termenii de karma “buna” sau “rea” sunt foarte des folositi pentru a defini experiente datorate unor cauze neclare, aflate dincolo de cunoasterea persoanelor , pentru a justifica propriul comportament sau pentru a fi satisfacut ca cineva care nu este pedepsit pe pamant pentru faptele rele, isi va lua portia intr-o alta viata. Karma nu este nici pedeapsa, nici recompensa, ea este pur si simplu legea universala referitoare la cauza si efect. Obiectivul intregii invataturi cautata de suflet este echilibrul, iar karma reprezinta lectiile pe care un suflet le are de asimilat pentru a crea un echilibru in cadrul experientelor sale. Vietile sunt alese pe baza unor conditii si evenimente ce vor oferi experientele lipsa pentru a echilibra. Nu pot fi alese numai experiente placute. Unele experiente sunt foarte grele chiar, dar sufletul iese intarit din ele”.

Despre invatatura de pe Pamant: “Stiu ca am facut de multe oti referire la “invatatura” si “lectii”, dar in realitate nu trebuie sa se “invete” nimic. La nivelul sufletului, noi STIM deja tot ce exista, intrucat nu putem fi separati de Dumnezeu sau de Creator, nu putem fi separati nici de mintea universala. Calatoria prin toate vietile noastre este o reamintire constienta a tot ceea ce stim”.

fragmente semnificative din “Matei, vorbeste-mi despre rai”, Susanne Ward, ed. For You

2 thoughts on “Matei, vorbeste-mi despre rai

  1. Alina says:

    Aceasta carte este o erezie fratilor. Domnul nostru Iisus Hristos nu este o “creatie” a lui Dumnezeu, ci este chiar Dumnezeu, fiinta din Sfanta Treime. Nu va amortiti mintile cu astfel de carti care mai mult ratacesc in duhul acestei lumi, reincarnare nu exista, nu avem decat o singura viata dupa care nu mai avem nici o posibilitate de alegere, alegerea o faci aici in acesta viata…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.