Pastila impotriva tristetii

happy-sad“De fiecare data cand traiti un moment de tristete, de descurajare, ganditi-va ca nimic nu este definitiv si iremediabil, aceasta stare nu va dura mult, o bucurie va asteapta deja. Pana atunci, pentru a nu o trai in mod pasiv, spuneti-va ca este posibil sa folositi aceasta stare pentru lucrarea voastra interioara. Suferintele sunt comparabile ingrasamantului sau chiar balegarului pe care il punem la radacina florilor si arbustilor pentru a-i face mai vigurosi, mai frumosi. Ei da, si aici exista o analogie pentru planul psihic si planul fizic. Daca veti studia cum reactioneaza psihicul vostru la o anumita solicitare ce vine din lumea exterioara sau din lumea voastra interioara, veti descoperi ca este posibil sa extrageti unele energii chiar din starile voastre profun negative.

Oamenilor le lipseste cunoasterea subtilitatilor vietilor interioare. Noi posedam un intreg laborator unde avem posibilitatea sa cautam elementele ce ne vor permite sa gasim un comportament adecvat. Este imposibil sa descriem aceste elemente in mod teoretic: fiecare trebuie sa le gaseasca personal, observand efectele produse asupra sa de evenimentele vietii zilnice.”

Omraam Mikkael Aivanhov

“Omul care este lipsit de sentimentul tristetii este tot atat de vrednic de compatimire ca si omul ce nu stie ce-i bucuria sau care si-a pierdut simtul umorului. Absenta chiar si numai a unuia dintre aceste sentimente inseamna saracie spirituala”. K. G. Paustovsky

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.