Principii esentiale pentru o viata echilibrata

1 2 3Iata principiile care te ajuta sa gasesti sensul in viata si, astfel, fericirea:

1. Exercita libertatea de a-ti alege atitudinea – in orice situatie, oricat de disperata ar parea sau chiar ar fi aceasta, dispui intotdeauna de libertatea esentiala de a-ti alege atitudinea.

2. Implineste-ti vointa de sens – angajeaza-te in mod autentic in slujba unor valori si scopuri semnificative pe care numai tu poti sa le actualizezi si sa le implinesti.

3. Descopera sensul momentelor vietii – numai tu poti sa raspunzi pentru viata proprie, descoperind sensul in orice moment ce ti se da si asumandu-ti responsabilitatea pentru teserea tapiseriei unice a vietii tale.

4. Nu munci impotriva ta – evita sa devii atat de obsedat sau de fixat pe o intentie sau rezultat incat sa muncesti de fapt impotriva rezultatului dorit.

5. Priveste-te de la distanta – numai fiintele umane poseda capacitatea de a se privi pe ele insele dintr-o oarecare perspectiva sau de la distanta, inclusiv trasatura umana unica, numita “simtul umorului”.

6. Schimba-ti centrul atentiei – deviaza-ti atentia de la situatia-problema la altceva si construieste mecanisme de adaptare pentru a face fata stresului si schimbarii.

7. Extinde-te dincolo de tine insuti – manifesta spirit uman in munca raportandu-te si fiind directionat spre ceva mai mult decat tine insuti.

de Alex Pattakos- “Prizonierii gandurilor noastre”, ed. Trei

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.