Reinventeaza-ti viata!

carti-autoeducare-dezvoltare-personalaCe-ar fi daca ne-am inventa propria viata
Autor: Jacques Salome
Categoria: Autoeducare/Dezvoltare personala

Cunoscutul socio psiholog Jacques Salome ne propune in aceasta carte diferite metode de a ne construi viata, caramida cu caramida, pentru ca la sfarsitul ei sa avem un edificiu grandios.
Daca vom alege calea nepasarii sau chiar mai rau ne vom lasa stapaniti de vicii, nu vom construi nimic armonios, durabil. Insusi scriitorul ne marturiseste: “Nu am atins inca tinta, sunt in continuare pe drum, cu o mica credinta in inima, pe care o impartasesc, pe care o fac sa creasca, pe care o pastrez ca pe un pretios sprijin, pentru maine: credinta ca suntem responsabili de viata care este in noi.”

In primul rand e bine sa pornim la drum cu entuziasmul tineretii; acesta va da forta tuturor actiunilor noastre, ne va duce spre schimbari benefice noua, si mai ales ne va face sa acceptam prezentul.
Nu putem ridica un edificiu rezistent daca nu investim si in caracterul nostru, in autoeducarea noastra, in castigarea respectului de sine, in valorificarea intuitiei noastre.

In atingerea unui scop vom fi foarte ajutati de intelegerea esecurilor noastre, de indemnurile celor din jur, de alegerea unei strategii eficiente. Daca am putea sa depasim asa zisii sabotori interni: amenintarile, culpabilizarile, ordinele primite in copilarie care ne vor obseda toata viata, am putea trai plenar, am putea fi fericiti, am putea fi liberi.

Nu accepta sintagmele: “Nu sunt bun de nimic”, “Nu sunt capabil”, “Nu voi reusi niciodata”. Aceste ganduri negative, in autoevaluarea noastra, aceste indoieli, aceasta lipsa de dragoste pentru noi insisi, ne vor descalifica, ne vor sabota in viata.
Asa ca fiti receptivi la ceea ce este pozitiv, la intalnirile magice, la oportunitatile din viata voastra care iti pot oferi un drum bun. Sunt ocazii care vor clarifica cursul vietii din acel moment, si care vor avea urmari benefice pentru totdeauna. Raspundeti-le cu bucurie, cu placere, cu recunostinta, cu iubire. Alegeti sa va reinventati viata, alegeti sa urmati drumul intelepciunii, nu pentru a rezolva marile enigme ale lumii, ci pentru a rezolva micile probleme personale ce stau in calea unei vieti implinite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.