Rezolutii la inceput de an

DeciziiA inceput un nou an. Este un prilej de reflectie la ce planuri ai pentru viitor, ce astepti de la tine si unde te vezi in noul an. Autodepasire, imbunatatire, dezvoltare personala, stabilirea de noi limite, depasirea celor vechi?

Ne-am dat seama cu totii pana acum ca pentru a reusi in viata, indiferent in ce compartiment al ei, nu exista formule magice, ci doar o concentrare a atentiei pe ceea ce ne intereseaza si ignorarea acelor activitati neproductive. Pentru aceasta avem nevoie de limpezime. Sa alegem ce ne este folositor in defavoarea a ceea ce ne trage inapoi. Si mai ales, avem nevoie de o imagine clara a ceea ce ne dorim in viitor. Imaginea clara, cu detalii relevante a viitorului este modul de comunicare cu subconstientul, modul de a crea noi insine viitorul dupa gustul si dorinta noastra. Gandurile pesimiste, pline de griji, imagini de “criza” vor contribui sigur la desenarea lucrurilor si situatiilor din viitor, asa ca este la latitudinea noastra cum ne va fi paharul de plin sau de gol.

Aveti teluri in viata? Daca raspunsul este pozitiv, atunci felicitari! Indiferent de natura lor, materiala sau “de suflet”, daca aveti o directie, un drum pe care il urmariti, atunci stiti incotro va indreptati, deci ajutati astfel viata sa va ofere un pahar plin.
Dar ce este un tel?
Iata definitia lui Jack Canfield: “un tel este urmarirea constanta a unui obiectiv de valoare pana in momentul implinirii lui”.
Probabil constant este cuvantul magic. El implica un proces. Urmarirea implica ideea de cursa. Este foarte posibil ca in drumul parcurs sa intalniti obstacole. Ni se intampla tuturor si cel mai adesea le depasim. Insa viata traita cu privirea tintita catre locul unde ne dorim sa ajungem are mai mult sens. A trai in deriva, in filosofia lui “ce-o fi o fi” ii permite subconstientului de a te ghida in locuri mai intunecate decat ti-ai dori.

Ce va doriti cu adevarat?

Ganditi-va, alegeti voi insiva. Nu lasati prietenii, mass-media sa aleaga pentru voi. Indoctrinarea niciunei alte persoane nu va este de folos. Oricum gandirea noastra este influentata permanent si constient si subliminal. Pentru mass-media succesul inseamna hainele pe care le purtam, masina pe care o conducem, casele in care traim. In functie de incadrarea in categoriile de mai sus sunteti catalogat un om de succes sau un ratat. Ce vedem pe coperta celor mai citite reviste? Un top-model- o femeie al carei chip fara riduri si par stralucitor ce par intimidant de frumoase. Care este mesajul? Daca nu arati asa esti un ratat.
Suntem insa cu totii datori sa ne creem propria versiune a succesului. Ceea ce vedem in jur sunt surse de inspiratie sau modele de urmat, dar acestea trebuie deosebite de acele situatii in care pur si simplu nu ne regasim.
Asa ca, pana la urma, avem nevoie de inspiratie si claritate pentru a ne stabili telul, dar si de hotarare si perseverenta pentru a-l atinge.

Sa stii ce doresti in cat mai multe detalii;
Sa faci miscarea potrivita, la momentul potrivit;
Sa elimini orice “daca” ce apare;
Sa repeti care este telul pana cand stii clar si “vezi” clar ceea ce vrei
Sa fii flexibil: sa aduci modificari atunci cand situatia se schimba, sa fii oricand gata sa te adaptezi la nou, daca el va ajuta in atingerea scopului propus.

Orice lucru va propuneti sa realizati, el trebuie sa fie in acord cu valorile proprii. Daca subconstientul simte ca a-l realiza ar fi o tradare a propriilor credinte si idei, atunci in mod sigur va sabota realizarea lui. Asigurati-va asadar ca ceea ce implica realizarea telului si scopul in sine nu inseamna tradarea propriilor convingeri. Chiar si a celor de care nu suntem constienti. Verificati daca nu cumva prin ceea ce doriti contraziceti ceva asimilat in trecut, verificati ce simtiti in stomac atunci cand va ganditi la acele idei si faceti o schimbare.
Iata cele mai intalnite convineri care v-ar putea sta in calea reusitei celor propuse:

1. Nu sunt suficient de bun pentru a fi iubit.
2. Nu conteaza ce fac, oricum ar trebui sa fac altceva.
3. Daca nu s-a intamplat inca, inseamna ca nu se va mai intampla niciodata.
4. Daca ai sti cum sunt in de fapt, nu m-ai mai placea.
5. Nu stiu ce vreau.
6. Eu supar oamenii.
7. Sexul este murdar si rau, nu il fac decat cu persoana pe care o iubesc.
8. Mai bine sa nu iti doresti nimic, daca speri prea mult, vei fi dezamagit.
9. Daca am un esc, trebuie sa ma simt dezamagit si sa nu mai incerc inca o data.
10. Ar fi trebuit sa rezolv aceasta problema pana acum.

Acestea fiind zise, va doresc tuturor teluri minunate, care sa va duca la gasirea echilibrului interior si ceea ce va asteptati sa se intample sa se produca cu adevarat. Va doresc sa gasiti acea bucurie de a trai in acord cu voi insiva si cei din jur si sa o impartasiti tuturor care au nevoie de ea.

Sursa foto

2 thoughts on “Rezolutii la inceput de an

Leave a Reply

Your email address will not be published.