Sandra Bullock si echilibrul

sandra-bullock-succes-echilibru portret interviuSandra Bullock, o actrita pe care e dificil sa nu o placi, desi nu arata rau, personalitatea insa ii depaseste calitatile fizice, este cea care straluceste mai tare si te face sa o simti aproape si sa o accepti asa cum este: amuzanta, dezinhibata, cel mai adesea neluandu-se prea mult in serios (lucru rar la Hollywood). A venit in adolescenta din Germania, avea alt fel de a se imbraca, de a se purta, avea accent strain si a devenit astfel tinta rautatilor colegilor de scoala. Mai tarziu isi aminteste de acele zile : “motivul pentru care fac totul sa fiu amabila este ca sunt mult prea obisnuita cu lipsa de bunatate a celorlalti”. Abia cand iti lipseste un lucru, un sentiment, iti dai seama cat de important este el in viata ta. Este modalitatea mai dureroasa de a experimenta, dar reprezinta pasi pe calea normalitatii si echilibrului.

“Esecurile si dezamagirile mele nu au venit niciodata din munca. Daca un film nu are succes, e porcarie, este timp pentru un altul. Nu mai poti sa faci nimic pentru el, dupa ce l-ai terminat. Dar cum imi revin dupa loviturile din viata mea? Nu stiu sigur.”

Pentru cineva care a avut o cariera profesionala atat de stralucita, viata artistica a compensat adesea esecurile din viata personala.

“Nu am nevoie de un barbat pentru a fi fericita. Mi-a trebuit ceva timp sa descopar asta, insa. Nu am nevoie de un barbat sa simt ca progresez ca fiinta umana. Cand sunt intr-o relatie, e dificit sa vezi ca tu cresti, in timp ce celalalt nu o face.”

Viata este plina de oportunitati de a descoperi cine esti, la fel pentru o vedeta ca si pentru un om obisnuit. Atunci cand iti concentrezi toata atentia intr-o directie, e imposibil ca la un moment dat sa nu iti dai seama ca ceva lipseste:

“Simteam un mare gol in mine pentru ca ma simteam mult mai confortabil pe un platou de filmare decat in viata mea de zi cu zi”.

Fiecare lucru si fiecare sentiment iti dezvaluie ceva despre cine esti cu adevarat. Atunci cand ai luxul de a-ti acorda putin timp pentru a clarifica cine esti si ce iti doresti cu adevarat, poti sa gasesti acea cale de mijloc care apare odata cu echilibrul interior. Este seninatatea de a accepta :

“Nu este o greseala sa inveti dintr-o situatie dezamagitoare si sa incerci sa nu o mai repeti. Aceasta este mantra pe care incerc sa o folosesc. Dupa fiecare situatie dificila imi revin gandindu-ma ca totul s-a intamplat pentru un motiv si aceasta ma ajuta sa fiu un om mai bun”.

Experienta ei este experienta fiecaruia dintre noi, fiecare sut in fund este o sansa de a vedea si acele lucruri peste care poate trecem cu vederea atunci avem privirea indreptata doar catre premiul cel mare. Si apropo de obtinerea succesului, de premiul cel mare, cat de mult te bucura el atunci cand traiesti dezamagirea de a fi inselat de cel in care ai avut incredere? Ei l-au numit blestemul Oscarului (s-a intamplat la fel cu Kate Winslet, Reese Witherspoon, Hilary Swank, Halle Berry, divortate la putin timp dupa ce au castigat premiul). Toata energia canalizata intr-o singura directie materiala iti aduce acel lucru pe care il doresti- aprecierea profesionala, insa poate distruge echilibrul, sufletul isi are ratiunile lui, iar socurile emotionale sunt reminder-ele acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.