Secretul si legea atractiei

recenzie secretul carteCartea Rhondei Byrne este poate cea mai citita dintre cartile care abordeaza tema legii atractiei, respecta regulile de baza ale marketingului, iar PR-i au fost multe nume mari si in domeniul spiritualitatii, dar si in media (vezi Oprah Winfrey). Legea atractiei, legea cauzei si efectului, legea rezonantei sunt toate principii de baza in spiritualitate, fac parte din acea invatatura care de mii de ani s-a transmis prin intermediul initiatilor si nu a fost facuta publica oamenilor de rand decat in ultima suta de ani, acum cand omul a evoluat suficient pentru a o putea intelege. Epoca Varsatorului este perioada marilor mistere revelate, in care oamenii luminati sunt ascultati si intelesi de tot mai multi dintre noi.

Principiul de baza in cartea Secretul este ca lucrurile asemanatoare se atrag. Gandurile, sentimentele, oamenii in general sunt energii polare, pozitive si negative care respecta principiile fizicii: pozitivul atrage pozitiv si negativul atrage negativ. Gandurile si sentimentele noastre reprezinta ceea ce suntem noi, ele creeaza polaritatea noastra, + sau -.
Cartea reprezinta un ghid despre cum poti atrage in viata ta toate cele materiale, a fost scrisa in America, destinata publicului de acolo, intruchiparea consumismului.

Cartea spune, iti poti dori orice, este suficinet pentru toti. Pasii pentru a obtine ceea ce doresti sunt cu atat mai usor de urmat cu cat persoana are mai multa incredere in fortele proprii, poarta mai putina vina pe umeri si crede foarte usor ce i se spune, are acea naivitate copilareasca, in sensul bun al cuvantului. Descrierea trimite cu gandul la imaginea pe care o avem noi fata de poporul american, nu? Lasand la o parte gluma, atunci cand vrem sa aplicam legea atractiei “ca la carte” (ca la cartea Rhondey Byrne), totul porneste din mintea noastra pentru ca apoi sa se manifeste in realitatea noastra. Inainte de toate insa este increderea ca va functiona, increderea si credinta.

Credinta se formeaza atunci cand un gand, o idee sunt repetare suficient de des sau atunci cand lucrul, teoria in cazul nostru, a fost deja verificata ca functioneaza. S-a intamplat vreodata sa ne gandim la o persoana si mai apoi sa ne sune, sau sa ne dorim sa mancam ceva anume si sa fim serviti sau sa avem ocazia sa mancam acel lucru, sau sa pornim la drum cu ideea ca vor realiza ce ne-am propus, chiar daca rational nu erau multe sanse si chiar sa infaptuim acel lucru? Daca ne verificam trecutul, sigur vom gasi momente in care am aplicat legea atractiei, chiar inainte de a sti ca ea exista si are si un nume. Toate insa sunt exemple ca am manifestat si experiementat inconstient legea atractiei. Cum ar fi insa sa o folosim constient, ca pe un mod de viata ?

Pe scurt, in ce consta si cum functioneaza. Pasii sunt usor de urmat, neincrederea ca ea functioneaza este insa primul obstacol care trebuie depasit, daca el exista. Daca nu….atunci inseamna ca iti acorzi libertatea de a fi creator, de a-ti folosi liberul arbitru in loc de a astepta orice ar aduce viata si ceilalti oameni pentru tine si iarasi important, alegerea pe care o faci sa fie facuta cu sufletul, cu iubire fata de fiinta divina care esti. . Deci:

  – Cereti! Este primul pas. Orice lucru, fizic sau spiritual. Nu de mai multe ori. O data. Ca si o comanda online.
  – Credeti! Credeti ca deja va apartine, ca deja ati primit. Actionati, vorbiti, ganditi ca si cum ati primit acel lucru. Sentimentul ca aveti deja acel lucru il va aduce catre voi. La inceput o sa va prefaceti, apoi va intra in obicei faptul de a gandi ca aveti acel lucru. Nu trebuie sa stiti cum veti realiza un anumit lucru, cum se va reodona universul petnru a vi se indeplini dorinta.
  – Primiti! Inchipuiti-va acum cum va veti simti atunci cand va sosi ceea ce ati cerut.Cand va simtiti bine va acordati pe frecventa corespunzatoare proriei dorinte, iar acest lucru va poate aduce ceea ce doriti in viata voastra.

7 thoughts on “Secretul si legea atractiei

 1. abba a says:

  Am citit despre legea rezonantei, am vizualizat niste documentare si am aplicat-o de cateva ori, dintre care a functionat in proportie de 70%.Depinde de fiecare modul in care o aplica. Dar, la un moment dat, in calitate de persoana credincioasa in Dumnezeu, am realizat ca aceasta filozofie ma indeparteaza foarte mult de El, de la a-i mai cere ajutorul, intrucat sunt capabila de orice si singura si (ca si cum)nu am nevoie de El. Deci, aviz celor care totusi cred in Dumnezeu de a gasi modalitatea prin care sa foloseasca acesta filozofie fara a pica in capcana de a considera ca nu avem nici o datorie sau nevoie de El.

  • AutoEducare says:

   Inteleg perfect ce spuneti, este posibil sa aplicam aceasta lege si sa cerem doar obiecte materiale, care stau in calea adevaratului Dumnezeu, adica ce se intampla, acest lucru ne mareste Egoul si ne indeparteaza de iubire, generozitate. Se poate aplica totusi, cu moderatie, pentru lucruri nu prea egoiste si care fac bine nu doar persoanei care cere, ci si celor din jur, atunci stim ca cerem ceva mai pozitiv.

 2. Carmen says:

  M am CONFRUNTAT si eu la un moment dat cu aceeași situație ,dar cred ca am găsit soluția .Daca in momentul cererii,vizualizarii……spunem la sfârșit : CU VOIA TA. Atunci Egoul nu mai are loc.

 3. samira says:

  Referitor la omentariile de mai sus, mie mi se pare ca realmente ideea se regaseste in credinta crestina. Iisus spune exact acelasi lucru ,,cand cereti, sa credeti ca ati si primit si veti avea”. E o reinterpretare a principiilor crestine. Nu vine nimic in condradictie, dimpotriva.

 4. George says:

  Bunaseara. Cine doreste sa se afilieze in proiectul ‘Own Your Life’ in care Bob Proctor ne este mentor, ma poate contacta pe urmatoarele numere de telefon: 0741.361.008; 0760.954.928. O seara buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.