Sfaturi pentru o viata constienta

rasarit1. Traieste bine AZI. Intregul destin este scris de felul in care traiti ziua de azi. Acesta este sensul cuvintelor lui Iisus cand spunea sa nu ne gandim la ziua de maine. Daca totul este aranjat pentru azi, va fi si pentru maine. Daca spui “am trait in dezordine, dar maine va fi mai bine”, atunci fa schimbarea acum, azi, si atunci maine va fi bine, precum AZI.
2. Sa ne supraveghem permanent, sa fim vigilenti pentru a cunoaste in fiecare clipa natura celor ce se petrec in noi: curente, dorinte, ganduri, influente, impulsuri. Astfel putem sa evitam cele negative inainte de a se instala.
3. Sa stim sa ne orientam energiile. Este de mare importanta pentru evolutia unei fiinte sa stie cum sa-si cheltuiasca energiile, in ce domenii si in ce activitate sa le utilizeze. Aceste energii i-au fost numarate, cantarite, masurate si el este responsabil de ele. Cerul nu i-a dat aceste energii ca sa le risipeasca. Nu le risipiti in furie, exces de senzualitate, activitati egoiste. Este important ca fiecare sa isi puna intrebarea daca urmeaza sa-si consume energia pe ceva important sau mai putin important pentru el si pentru ceilalti. Astfel veti invata sa fiti constienti, altfel veti ramane supusi karmei si destinului.
4. Sa stim sa economisim. Viata interioara cat si viata exterioara sunt sursa unei continue alternante: cateva zile fertile, apoi cateva sterile…O persoana constienta stie ca trebuie sa-si pastreze energie din zilele bune, pline de bucurii si satisfactii pentru zilele “cu mai putin soare”.
5. Creeaza si mentine o legatura activa cu corpul tau. Celula are o natura vie, o inteligenta proprie, fiecare este specializata si suma tuturor celulelor este inteligenta noastra. Gandurile si cuvintele frumoase pe care le transmiteti fiecarui organ produc modificari benefice. Daca in fiecare zi va opriti cateva minute si va ganditi la celulele voastre va veti ameliora starea de sanatate. Faceti de exemplu acest exercitiu: plasati-va mana pe plexul solar si in aceasta pozitie adresati-va celulelor voastre: cereti-le sa remedieze tot ce nu merge in voi, dar multumiti-le de asemenea pentru treaba lor buna. Ele va vor intelege pentru ca plexul solar dirijeaza toate procesele inconstiente ale organismului: digestia, circulatia. Vezi si https://autoeducare.ro/plexul-solar-sau-creierul-abdominal
6. Cum sa ne spiritualizam toate activitatile. Nu inseamna sa consacram toata viata meditatiei si rugaciunii. Spiritualitatea nu inseamna a refuza orice activitate fizica, materiala, ci a face totul in vederea luminii, prin lumina si pentru lumina. Spiritualitatea este stiinta de a utiliza orice munca pentru a ne inalta, a ne armoniza, a ne lega de Dumnezeu. Nu durata concentrarii conteaza, ci intensitatea ei. Va veti concentra astfel un moment, apoi va veti opri, putin mai tarziu va veti concentra iar un moment…Daca exersati sa stabiliti constant legatura cu Dumnezeu, veti reusi in tot ce veti intreprinde. Faceti exercitiul urmator: la fiecare ora pronuntati “Glorie tie, Doamne” si indreptati-va gandul catre Dumnezeu. Faceti acest exercitiu de 12 ori pe zi, consultandu-va ceasul. Mai tarziu va deveni obisnuinta si o mare bucurie pe parcursul zilei. Cand mergeti puteti pronunta, schimband succesiv piciorul drept si stang cuvintele intelepciune, iubire. Indiferent de sarcina pe care o indepliniti va puteti lega de iubire, intelpciune, adevar, puritate, dreptate, fericire.
7. Importanta armoniei. Meditati in fiecare zi asupra armoniei, iubiti-o. Dimineata, la trezire, ganditi-va sa va acrodati la armonia universala. Impregnati-va necontenit cu cuvantul armonie.
8. Invatati sa multumiti. Oamenii sunt ingrati fata de Creator, fata de natura, unii fata de altii. Recunostinta este cheia evolutiei. Incercati sa multumiti intreaga zi, astfel atentia va fi asupra tuturor lucrurilor de care ne bucuram si nu asupra a ceea ce lipseste sau ne deranjeaza.
9. Seara, inainte de culcare, lasati la o parte tot ce v-a tulburat pe parcursul zilei, griji, nelinisti, suparari. Saditi in voi un gand bun seara, culcandu-va si lasati acest gand bun sa lucreze in timpul noptii. Nu va culcati niciodata cu un gand negativ in minte pentru ca in timpul noptii va face ravagii in subconstientul vostru.
10. Iubiti!

Acestea sunt legile de aur ale lui Omraam Mikhael Aivanhov. Unele dintre ele, cel putin, si sunt extrase din cartea cu acelasi nume.
Aivanhov s-a nascut in 1900 in partea macedona a Bulgariei, a fost un filosof, pedagog, mistic a carui filosofie vorbea despre transformarea personala individuala in armonie cu lumea inconjuratoare. In intelepciunea lui, Aivanhov predica despre modalitati de a avea o viata mai buna urmarind un ideal mai inalt. Unii i-au numit filosofia Crestinism Esoteric. El spune ca “adevarata stiinta se afla in noi, in adancul fiintei noastre”.
Despre legile de mai sus “va propun tot felul de lucruri pentru ca stiu ca nu aveti toti acelasi caracter, aceleasi dorinte, aceleasi facultati, aceeasi putere de munca, si deci, depinde de voi sa alegeti. Luati cateva metode, patru, cinci, sase, sapte si incercati sa le aplicati in profunzime”.
Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *